FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV FOTO // Cine ne antrenează? CV-uri false la Școala de Antrenori a FRF! Două cazuri incredibile petrecute în instituția condusă de Burleanu + Prima reacție oficială

Cristian Păcurar // Foto: UTA Media Design +10   FOTO
Cristian Păcurar // Foto: UTA Media Design

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2017 12:43

Un exemplu clar e cel al antrenorului Cristian Păcurar, care a scris nu mai puțin de 3 lucruri neadevărate în CV-ul adăugat la dosarul de înscriere pentru licența A. Astfel, și-a mărit punctajul, dar și șansele pentru intrarea la cursurile licenței A.

  • Ce se întâmplă la Școala de Antrenori din cadrul FRF? Cei care-și doresc să devină tehnicieni cu licență folosesc CV-uri false la dosarul de înscriere!
  • Deși directiva UEFA spune că trebuie să se dea examen pentru admiterea la cursurile licenței A, la Școala de Antrenori din România se intră tot pe bază de dosar, iar unii reușesc să-și treacă date false în dosar!

minciunile din cv-ul lui păcurar

1. 1991-1993: Senior la Strungul Arad, Divizia B
Echipa pentru care spune Păcurar că a jucat în acea perioadă se afla în Divizia C, nu în "B".

2. 2016 - până în prezent: Antrenor principal UTA Bătrâna Doamnă, seniori Liga 3, și Elite A
Pentru a fi antrenor principal în oricare dintre cele două competiții trebuie să deții licența B și să fii înscris pentru cursurile de licență A, ceea că Păcuraru nu este. Dovada faptului că e secund la echipele sale stau și rapoartele de joc din acest sezon (Vezi FOTO în galerie). O altă situație în care poate antrena în respectivele competiții este să fie înscris în acel moment la cursurile pentru licența A, iar el apare pe listă abia din martie anul acesta.
1
Extras din regulamentul privind statutul antrenorului

3. Jucători selecționați, instruiți și promovați: George Țucudean, Cristian Bălgrădean, Florin Purece
E adevărat că cei 3 au trecut pe la UTA Arad în perioada junioratului, însă antrenorul Păcurar n-a apucat să-i pregătească decât o foarte scurtă bucată de timp, înspre final.

Dan Apolzan, președintele Școlii de Antrenori, explică de ce apare Păcurar ca antrenor principal, deși nu are licența A: "Sunt mulți antrenori principali la Liga a 3-a care n-au licență. De exemplu e un antrenor cu licență pe bancă, dar se scoală și dirijează echipa cel fără licență. Așa cum se întâmplă și la Liga 1".

LISTA S-a mărit și A INTRA ȘI EL

Pentru cele 30 de locuri disponibile la cursurile licenței A s-au luptat 135 de candidați. Cristian Păcurar nu s-a aflat printre primii 30 de candidați admiși la data de 31 martie când s-a afișat lista. N-a fost nicio problemă pentru că cei din Comitetul Executiv au suplimentat locurile, la 50, și astfel a intrat și antrenorul cu CV problematic.

prel
Lista preliminară a candidaților înscriși la licența A

Un alt amănunt interesant este că Păcurar a intrat pe lista celor admiși la cursurile licenței A, deși a fost absent la cursul de perfecționare al licenței B, în 2016. Atunci a fost trecut prezent de Școala de Antrenori. Prezența reprezenta și ea un criteriu foarte important pentru a fi acceptat la cursurile licenței A.

"Dacă ar cunoaște publicul larg câte abuzuri se fac aici (n.r. la Școala de Antrenori)... Lumea nu are de unde să știe pentru că sunt puțini cei care cunosc regulamentele și legea. Se încalcă legea sportului în cel mai flagrant mod" Sursă GSP

"Eu sunt în concediu medical zilele acestea. Lista cu dosarele candidaților a fost dată, am avut o comisie de reanalizare a dosarelor. Mai mult de atât nu vă pot spune.

A fost o primă comisie în care am participat și eu, iar apoi a existat și o a doua comisie de reanalizare în care eu n-am fost. Eu acum n-am cum să mă uit peste dosarul domnului Păcurar.

Cum să-mi spun punctul de vedere dacă eu nu sunt în Școală acum? Doar când mă întorc săptămâna viitoare pot să spun ceva. Oricum primul modul e în luna iunie. Până atunci se pot lua măsuri dacă se cuvine", a declarat Dan Apolzan pentru GSP.ro.

"S-a suplimentat lista admișilor la licența A pentru că au fost foarte multe solicitări. Chiar am făcut un proiect către conducerea FRF și am cerut să se facă două licențe A pe an. E un paradox, dar asta e! Echipele se desființează, dar mulți vor să se facă antrenori" Dan Apolzan

Contactat de GSP.ro, Cristian Păcurar n-a vrut să comenteze subiectul.

DINU TODORAN I-A SPERIAT CU AVOCATUL

Dinu Todoran, fostul campion al României cu Unirea Urziceni, s-a înscris și el la cursurile pentru licența A.

După ce i-au analizat dosarul, care a fost acceptat inițial, cei de la Școala de Antrenori i-au transmis că nu intră în primii 30 de candidați după desfășurarea contestațiilor.

Fostul fotbalist a reacționat imediat și s-a dus cu avocatul la sediul FRF. După mai multe discuții s-a ajuns la concluzia că acesta trebuie inclus pe lista preliminară de admiși și a fost trecut pe locul 13 din 30.

"A fost circ total. Când a auzit că nu e acceptat la cursurile licenței A, a luat foc! S-a dus cu un avocat, cred că e cel de la clubul FC Voluntari, peste cei de la Școala de Antrenori. După mai multe presiuni a fost acceptat la cursuri. Cei de acolo au motivat decizia prin faptul că nu calculaseră bine punctajul la cariera de jucător" o altă sursă pentru GSP.ro

Contactat de GSP.ro, Dinu Todoran a negat că a mers cu avocatul la Școala de Antrenori, însă spune că la un moment dat i s-a transmis că n-a fost acceptat la cursuri: "Nu am fost cu avocatul acolo. E o minciună. Hai să-ți spun cum a fost. Au existat multe dosare acolo. Există un barem de calcule.

A fost o listă preliminară, eram acceptat. După aceea s-a dat o altă listă în care nu mai eram acceptat. La ultima listă, după ce s-a suplimentat numărul, am fost acceptat. Aici s-au făcut alte calcule, s-a luat baremul de antrenor. S-a pus mai mult accentul pe cariera de antrenor până în acel moment. Eu am promovare cu Voluntari ca antrenor secund, care reprezintă 10 puncte, am la Liga a 3-a încă 6 puncte. Vechime am din 2007, dar nu s-a pus problema să pun presiune".

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (8)
tibortours
tibortours  •  09 Mai 2017, 17:20

Hoție curată.Nu se verifică autencititatea dosarelor,se intră pe interese și pile.Și mai dai și 400 Ron să-și bată joc de tine.Colegi care au terminat împreună licența B,unul la vechime are 5 puncte,celălalt 10 puncte.N-ar strica o investigație serioasă.Iar nici examenele sau testele nu rezolvă problema,unii știu dinainte întrebările,Mulți se lăudau după examene,de ce să învăți,cu 500 parai rezolv problema.

tibortours
tibortours  •  09 Mai 2017, 17:12

Hoție curată.Nu se verifică autencititatea dosarelor,se intră pe interese și pile.Și mai dai și 400 Ron să-și bată joc de tine.Colegi care au terminat împreună licența B,unul la vechime are 5 puncte,celălalt 10 puncte.N-ar strica o investigație serioasă.Iar nici examenele sau testele nu rezolvă problema,unii știu dinainte întrebările,Mulți se lăudau după examene,de ce să învăți,cu 500 parai rezolv problema.

1897979100472213
Mihai Mihai  •  08 Mai 2017, 15:51

Toata lista e plina de dosare falsificate......Cel mai bun exemplu Curelea care e jucător ..Și nu a antrenat nicăieri....Primii vinovați sunt cei de la federație ca nu au analizat dosarele corect.Dacă căutați mai mult ....Peste 50 la suta din dosare sunt false.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează