FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP Negoiță, la picioarele lui Contra: ”Fac tot ce vrei ca să rămâi!” » Patronul lui Dinamo e dispus să îi îndeplinească toate cererile

La doar 41 de ani, Contra are mai multe experiențe ca antrenor, în Liga 1, în Spania și în China // Foto: Raed Krishan
La doar 41 de ani, Contra are mai multe experiențe ca antrenor, în Liga 1, în Spania și în China // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 25 aprilie 2017 00:00

Negoiță i-a promis lui Contra că-i satisface toate cererile pentru prelungirea contractului. Antrenorul a amânat semnarea acordului ca să se convingă că patronul trece la fapte.

Dinamoviștii trebuie să mai aștepte câteva zile ca să se convingă dacă Ionuț Negoiță îndeplinește cel mai important obiectiv al momentului, păstrarea lui Cosmin Contra și pentru sezonul viitor.

Gazeta a scris săptămâna trecută că antrenorul nu e dispus să continue și în sezonul următor în condițiile în care lucrează acum, că vrea investiții în facilitățile de pregătire și garanții că se va putea baza pe un lot competent.

Nu s-a rezolvat, dar sunt șanse

Negoiță și Contra s-au întâlnit recent, după ce acționarul a lipsit din țară mai mult de o lună, plecat în Asia, și au discutat despre extinderea colaborării. "Negocierea a decurs foarte bine, veți vedea rezultatele în zilele următoare!", a anunțat Adrian Mutu.

Realitatea nu e atât de grozavă pe cât a prezentat-o directorul general. Mutu nici nu a participat la întâlnire, el speră doar să contribuie la prelungire prin afirmațiile din media, să-l preseze pe Cosmin să semneze.

Motive de optimism pentru "câini" ar exista, chiar dacă nu atât de multe câte prezintă Adrian. Concret, Contra i-a explicat lui Negoiță ce vrea ca să mai rămână la Dinamo, iar patronul a fost de acord că investițiile trebuie făcute.

Ar fi vorba, în primul rând, despre renovarea bazei de antrenament din Săftica, unde "Guriță" vrea să aibă un teren mai bun, o sală de forță mai mare și mai bine dotată și condiții de cazare superioare celor existente acum.

Echipa trebuie reconstruită

Plus tratative pentru păstrarea jucătorilor importanți a căror situație e incertă. Palici e la final de contract și va pleca gratis peste două luni dacă nu semnează un nou angajament.

Nemec va intra în ultimul an și există riscul ca slovacul să devină un nou caz Gnohere, adică un fotbalist care să devină în curând mai preocupat de negocieri cu alte cluburi decât de prestațiile de la Dinamo.

Penedo, Cerniauskas, Marici, Dielna sunt și ei la un pas de scadența acordurilor cu Dinamo. Iar alții, ca Filip și ca Rivaldinho, ar putea pleca dacă vor apărea oferte potrivite.

Negoiță i-a promis lui Cosmin că va face tot posibilul pentru păstrarea cât mai multor oameni importanți. Restul ar fi înlocuiți cu achiziții pe care le-ar influența și Contra.

Antrenorul a demonstrat, cât a antrenat-o pe Petrolul, că e capabil să recruteze fotbaliști foarte buni, pentru nivelul campionatului românesc: Albin, Pablo de Lucas au venit la Ploiești la solicitarea lui.

Pentru astfel de fotbaliști, Negoiță ar trebui să ridice un pic nivelul salariilor față de bariera la care le-a plafonat în ultimele sezoane. Cel mai bine plătit dinamovist din lotul actual e Nemec, cu 11.000 de euro lunar.

De ce n-a semnat Cosmin, dacă Negoiță a fost de acord cu tot ce a solicitat el? Pentru că tehnicianul așteaptă ca lucrurile să se miște cu adevărat în direcția pe care o cere, să vadă că încep lucrările la Săftica, să se rezolve măcar o parte dintre problemele legate de echipa pentru sezonul viitor.

Va semna un nou contract dacă patronul îi va demonstra că promisiunile pe care le-au negociat devin fapte. Dinamo trebuie să-și deseneze lotul pe "fast forward", pentru că o așteaptă preliminariile cupelor europene. Primele după o absență de șase ani.

"Cred că se vede progresul pe care l-am realizat de când a venit acest antrenor. Eu zic că sunt șanse mari să rămână, Dinamo face tot posibilul să-l țină. Mai trebuie doar să vrea și el"
Adrian Mutu, la DigiSport

"Nu sunt omul care să promită «Vă câștig eu campionatul!». Cum? Cu ce? Săftica trebuie renovată! Vă spun că m-aș muta la Hagi oricând, la ce condiții are Gică la Ovidiu!"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (21)
838782509529702
Ilie Badaluta  •  25 Aprilie 2017, 17:41

EXACT CE SA INTAMPLAT CU STEAUA IN ULTIMII ANI. NOROC CU CFR. OTELUL SI URZICENI PENTRU CA STEAUA MEREU NEA TRAS IN JOS ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

352061698522614
Mihai Tudose  •  25 Aprilie 2017, 16:11

Cum va sta Negoita la picioarele lui Contra ,*** A se vedea ce au declarat cei la Dinamo după meciul Craiova.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  25 Aprilie 2017, 14:38

acum asteapta sa treaca si meciul cu steaua,pana acum astepta meciul cu craiova,rasi de oameni

Vezi toate comentariile (21)
Comentează