FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

EXCLUSIV GSP Pancu le-a dat note celor 6 vedete din play-off: "Doar doi sunt talente pure, ceilalți nu!"

Constantin Budescu
Constantin Budescu

Articol de GSP - Publicat luni, 05 martie 2018 22:34

Duelul ultimelor 10 etape va fi şi o dispută între 6 jucători de top, pe care, la solicitarea Gazetei, Daniel Pancu i-a analizat şi le-a acordat note, iar primii doi în ierarhie au ieșit Budescu și Ianis Hagi.

Ne pregătim de ceea ce se anunţă a fi cel mai spectaculos şi mai plin de dramatism play-off din Liga 1. Startul va fi vineri, când se va disputa prima dintre cele 30 de partide ale părţii a doua a campionatului.

Cine a intrat în finală!

Şase echipe şi fiecare dintre ele propune un nume mare de fotbalist care să se lupte pentru titlul de MVP al ediţiei 100 în întrecerea din fotbalul românesc. Cei 6 sunt, în ordinea clasamentului: Ciprian Deac, Constantin Budescu, Alexandru Băluţă, Florentin Matei, Ianis Hagi şi Andrei Cristea.

Toţi cam de acelaşi profil, fotbalişti ultraofensivi, toţi cu gleznă fină şi cu aport determinant în calificarea în play-off a formaţiilor la care joacă.

Pancu: Budescu e nr.1

Gazeta a apelat la un fost mare fotbalist, cu meciuri în echipa naţională şi cu titluri de campion în CV, pentru a-i caracteriza pe cei şase şi pentru a le acorda şi note.

Daniel Pancu, campion în România cu Rapid şi în Turcia cu Beşiktaş, a dar curs invitaţiei GSP, iar în urma calificativelor pe care le-a oferit, clasamentul lui pentru cei 5 parametri aleşi (dribling, simţ al golului, pasă, personalitate şi show pentru public) are următoarea formă: Budescu, Ianis Hagi, Băluţă, Florentin Matei şi apoi, la egalitate, Andrei Cristea şi Ciprian Deac.

Doar "Budi" şi Ianis joacă garantat şi pentru public

Primii doi au fost singurii care au "smuls" de la "domn' profesor" Pancu 3 note maxime, 10, singura diferenţă între ei, în plus pentru stelist, fiind la capitolul cum ştie să scoată adversar din joc prin dribling! "Budi" şi Ianis au luat nota zece la două secţiuni unde ceilalţi 4 jucători n-au atins acest nivel: calitatea pasei şi în ce măsură jocul pe care îl practică reprezintă şi un show pentru spectatori şi telespectatori.

CE NOTE LE ACORDĂ DANIEL PANCU

c

Cinci decari şi un "11", care tot decar e!

Nu întâmplător 5 dintre cei 6 fotbalişti care se bat pentru titlul de MVP al Ligii 1 poartă pe spate un număr care obligă în fotbal: 10. Ianis, Băluţă, Matei, Cristea şi Deac au acest număr pe tricou, singurul care nu e decar în acte e chiar Budescu.

Totuşi, în cazul lui există o explicaţie, pentru că a fost deposedat nemeritat de "10", pe care l-a purtat la Astra, club de unde a fost cumpărat de Steaua. Gigi Becali a ordonat ca Florin Tănase să fie decar în detrimentul lui Budescu, explicaţia fiind: îi va ridica în mod considerabil cota în privinţa unui transfer în străinătate.

14 ani diferenţă între Ianis şi Cristea

JUCĂTOR    VÂRSTA
I. Hagi    19
Băluţă    24
Fl. Matei    24
Budescu    29
Deac    32
A. Cristea    33

Citește continuarea analizei lui Pancu, dar și alte statistici și date inedite despre cei 6 jucători în paginile Gazetei Sporturilor! Nu rata ziarul la chioșcuri sau downloadează-l de pe Gazeta Digitală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
magic4ever
magic4ever  •  06 Martie 2018, 13:51
Postat de ficisibistul pe 06 Martie 2018, 00:54

Pai daca astia au nota 10 , cum naiba de iau umilinte an de an in Europa (manite de obicei) ??

Asa au primit note exagerate cei de la FCSB si dupa victoria cu Lazio...Vlad a fost "imperial" pentru ca a iesit pe niste centrari si a aparat 2 suturi de la distanta care au fost mai mult pase la portar:))) Si Budescu pentru 1 pasa de gol a primit 9 sau 10..in rest a dat niste avioane din lovitura libera:)) Penibil...

magic4ever
magic4ever  •  06 Martie 2018, 13:48

Daca si Budescu sarmaluta dribleaza:))) Si Andrei Cristea dribleaza mai bine decat Budescu care se misca ca un melc...Fl.Matei dribleaza cel mai bine dintre cei 6...

kkkkkk
kkkkkk  •  06 Martie 2018, 13:24
Postat de ficisibistul pe 06 Martie 2018, 00:54

Pai daca astia au nota 10 , cum naiba de iau umilinte an de an in Europa (manite de obicei) ??

Pentru ca joaca in cupele europene. Nu esti familiarizat cu asa ceva , tu pe la mitinguri electorale ,gadilat pe sub cearsafuri ...etc.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează