FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV După 20 de ani, șeful Stelei a dat toate detaliile: "Să vă spun totul despre transferul lui Ilie Dumitrescu"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2016 13:09

Comandant al clubului în momentul tratativelor cu Tottenham, în 1994, Cornel Oţelea dezvăluie pentru Gazeta Sporturilor în ce condiţii s-a perfectat trecerea lui Ilie la gruparea din Londra şi explică de unde a apărut suspiciunea sifonării unei părţi a banilor încasaţi.

"În momentul respectiv, cu oferta lui Tottenham pentru Ilie, au apărut la Bucureşti vreo doi-trei... nu ştiu cum să le spun, că nu erau impresari, oameni care se ocupau de transferuri. Au stat la fostul hotel Bucureşti, au avut întâlniri cu Sică Puşcoci, pe atunci impresarul lui Ilie, şi cu Alecsandrescu, şi cu Dănilescu. Şi colonelul Matei. Discuţii de tatonare, fără cifre.

Partea cealaltă a dus discuţia concret. Stabiliseră şi cât primeşte Ilie, ce comision ia Sică. Apoi, colonelul Matei a stabilit o întâlnire a mea cu ei la Cercul Militar, la Sala de marmură.

Stabilisem cu Alecsandrescu care e suma care poate satisface pretenţiile clubului, ce reprezenta valoarea lui, cât consumaserăm cu formarea lui. Sum era 2.500.000 de dolari. Nu mai jos, în niciun caz.

Când ne-am întâlnit la CCA i-am întrebat «dumneavoastră cine sunteţi, de fapt, de ce stăm de vorbă cu dumneavoastră, aveţi împuternicire de la Tottenham?» Au spus că ei se ocupă de tot felul de treburi la echipă, că nu ştiu ce. Le-am cerut să facă dovada că reprezintă clubul, «nu vă supăraţi, ca să pot intra într-o discuţie trebuie să îmi arătaţi cine sunteţi».

Le-am mai spus că eu nu sunt interesat să vând neapărat, că interesul e al lor. Au luat legătura cu Londra şi aşa a apărut în scenă Dennis Roach, omul care a reprezentat Tottenham la negocieri. Ceilalţi au ieşit din peisaj, din acel moment. Roach era mandatat să ofere 4,5 milioane de dolari pentru Ilie.

Şi ştia că un milion erau banii fotbalistului, şi nu ştiu cât la impresari. I-am spus că nu mă interesează cum împart banii, dar că noi, clubul, solicităm 3 milioane", a spus Cornel Oțelea în interviul acordat lui Cristi Geambașu pentru Gazeta Sporturilor.

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe  platforma Gazeta Digitală toate amănuntele dezvăluite de Cornel Oțelea despre separarea Stelei de Armată, ce rol a avut Babiuc, dar și povești cu Lăcătuș și Ienei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
spion_kop
spion_kop  •  02 Noiembrie 2016, 19:24
Postat de neputintafalit pe 02 Noiembrie 2016, 17:48

Tottenham a platit 4.1 milioane dolari, Steaua a incasat doar 2.5 milioane dolari. Ilie Dumitrescu in timpul procesului a recunoscut in fata judecatorilor ca a primit 700.000 ! Deci restul a fost luat mita de Otelea.

bravo, ai pus punctele pe a umlaut, la asemenea logica si procesare informationala nu e de mirare ca toti fcsbistii sunt niste *** functionali

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

neputintafalit
neputintafalit  •  02 Noiembrie 2016, 17:48

Tottenham a platit 4.1 milioane dolari, Steaua a incasat doar 2.5 milioane dolari. Ilie Dumitrescu in timpul procesului a recunoscut in fata judecatorilor ca a primit 700.000 ! Deci restul a fost luat mita de Otelea.

andy_2008
andy_2008  •  02 Noiembrie 2016, 17:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează