FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TÂRGU MUREȘ

EXCLUSIV Interviu cu portarul momentului în Liga 1! Are 22 de ani și îl are ca idol pe Iker Casillas » Două echipe importante l-au vrut

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 martie 2017 12:12

Steaua n-a reușit să treacă de ASA Târgu Mureș, cele două terminând la egalitate, scor 1-1. O mare contribuție la acest rezultat o are Eduard Pap, portar de doar 22 de ani care a făcut un meci fantastic.

Adus în iarnă de la Luceafărul Oradea, Pap s-a impus rapid la ASA, unde a impresionat, deși a jucat doar 5 partide. Pentru evoluția de aseară GSP l-a notat cu 9, fiind cel mai bun jucător de pe teren.

Eduard Pap a stat de vorbă cu GSP.RO după meciul de aseară:

- Felicitări, Eduard! Totuși plecați de aici doar cu un singur punct, se putea scoate mai mult?
- Mulțumesc! Sigur că da, cred că dacă aveam puțin noroc câștigam acest joc. Dar e bun și un punct, am întâlnit Steaua, o echipă puternică din România.

- Ai avut 4 sau 5 intervenții fantastice, e acesta meciul carierei de până acum?
- Nu pot spune asta, dar cu siguranță este un meci foarte bun. Acum trebuie să continui tot așa. Aceste meciuri îmi dau încredere pentru viitor.

- Nu e primul meci mare pe care îl faci la ASA. Ai atras deja atenția specialiștilor care vorbesc furmos despre tine. Te gândești la un transfer în vară?
- De ce nu? Sigur că mă gândesc, dar e importat să continui pe aceeași linie până la final. Mai sunt 14 meciuri, toate importante pentru noi. De restul de ocupă agentul meu, Bogdan Apostu. Eu am mare încredere că îmi va găsi o echipă bună în vară.

- Ai vreo preferință?
- Nu pot vorbi de așa ceva acum. Sunt la Târgu Mureș și vreau să ajut echipa să se salveze de la retrogradare. Trebuie să-mi fac treaba cât mai bine. Dar nu aș spune nu unor oferte de la echipele mari, Steaua sau Dinamo spre exemplu.

- La faza penalty-ului ratat de Denis Alibec, Ferfelea a venit la tine și ți-a zis ceva. Poți să ne spui despre ce e vorba...
- Da, așa este. A venit să-mi zică să nu plec înainte să tragă. Nu vreau să-l supăr pe Viorel, eu de obicei nu bag în seamă ce mi se zice, fac doar ce simt la penalty-uri.

- Descrie-te ca portar. Ce puncte forte ai și unde mai ai de lucrat?
- Sunt un portar de reflex, am o intuiție destul de bune. Însă mai am de lucrat la toate capitolele. Experiența vine jucând, iar eu am doar 22 de ani. Am tot timpul să cresc.

- Ai vreun model de portar?
- Iker Casillas. Mi se pare că am un stil asemănător cu al lui. Nu are o talie foarte mare, dar compensează cu multe calități pe care le are.

- Care e situația ASA-ului? Sunteți într-o poziție destul de slabă, cum vedeți voi play-out-ul? Ce șanse crezi că aveți de salvare?
- Trebuie să fim încrezători. De sâmbătă începe un alt campionat, se vor înjumătăți punctele și trebuie să luăm fiecare meci ca pe o finală care trebuie câștigată cu orice preț. Avem mare încredere că ne putem salva de la retrogradare.

Primit cu scepticism 

Adus în iarnă la ASA, Eduard Pap n-a fost primit cu mare încredere de oficialii clubului. Singurul om care a avut încredere în el a fost Ilie Stan. În ultimele 6 luni Eduard Pap a fost pe lista celor de la FC Botoșani, dar și Pandurii Târgu Jiu. 

"Așa este, oamenii de acolo nu-l vedeau ca pe o soluție pentru poarta echipei. Doar Ilie Stan a avut mare încredere în el și l-a băgat de la primul meci. Eu nu înțeleg cum un portar, care este internațional de tineret, nu este cunoscut de oamenii de fotbal de la noi. Este un tânăr de mare viitor. 

L-aș compara cu Lobonț. Nu este foarte înalt, dar are reflexe foarte bune. L-a vrut și FC Botoșani în vară, însă acolo erau Iliev și Pleșca, șansele să fi jucat erau mici.  Or el la vârsta lui are nevoie să joace. Și Pandurii l-a vrut în vară, dar nici acolo nu știu dacă ar fi jucat. A ales bine să vină la ASA, unde i s-a dat încredere de la primul joc. 

Va fi un portar de care veți auzi, cu siguranță. Am mare încredere că în viitor va apăra poarta echipei naționale de seniori", a zis Bogdan Apostu pentru GSP.RO. 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
andrei.f
andrei.f  •  05 Martie 2017, 13:06

De fapt, Alibec, în loc să paseze unui coechipier mai bine plasat, a tras din unghi şi portarul a putut respinge !

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  05 Martie 2017, 12:52
Postat de dinamo_fan pe 05 Martie 2017, 12:42

daca era jurnalisti sportivi l-ati fi evidentiat si pana acum ca a mai facut niste meciuri foarte bune anul asta. dar pentru voi toti exista atunci cand joaca cu steaua.

Ca sa parafrazam titlul eu cred ca si ma-sa l-a vrut destept, din pacate nu s-a putut.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  05 Martie 2017, 12:48

Pai si care sunt cele doua echipe importante?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează