FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ DIN MARBELLA

EXCLUSIV VIDEO Mattia Montini a vorbit cu GSP despre situația sa și laudă România: „Am învățat de la români să fiu mai focusat pe muncă”

Mattia Montini la baza de pregătire a
Mattia Montini la baza de pregătire a "câinilor" de la Marbella, alături de chipurile modelate în lut ale unor legende ale fotbalului

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 14:47

Mattia Montini, 27 de ani, a demonstrat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor de ce este atât un atacant foarte bun, cât și un om iubit de dinamoviștii din echipă și din tribune.

Mattia Montini este trei într-unul, la ofertă. Atacant bun, coechipier extraordinar și un bărbat inteligent. Și e primul la alergări, bagă cât un armăsar, e mereu implicat și mai face și extra când are vreme! Italianul a ajuns un nume respectat în România, semnând cu „câinii” după probe de joc și având un parcurs remarcabil în jumătate de an.

Ferocitatea în fața buturilor adverse și-a păstrat-o și-n amicalele estivale, a avut două ocazii, a înscris de fiecare dată. Doar un transfer extern îl poate scoate din echipa roș-albă! Mattia s-a adaptat foarte repede la tot ceea ce înseamnă România și veți descoperi un bărbat căruia îi merge mintea, ancorat în realitate, cu bun-simț.

 

- Mattia, un cuvânt sau o expresie pentru a defini ceea ce înseamnă România pentru tine?
- Un nou început.

- Poți dezvolta?
- România mi-a oferit un statut de star în Liga 1. Așa mă simt. Lumea mă oprește pe stradă, vrea să dea mâna cu mine, voi, jurnaliștii, doriți să faceți interviuri cu mine, România mi-a oferit această șansă.

- De ce aveți voi, italienii, așa mare succes în Liga 1?
- Fotbalul e diferit. În Italia, punem accentul pe tactică. Dacă ești deștept, inteligent în timpul meciului, poți să duci nivelul sus. Eu am ajuns la voi, în străinătate, și-mi spun: "Trebuie să pornesc toată mașina din mine, îmi trebuie motivație să arăt cine sunt". Și noi, italienii, suntem muncitori, orgolioși, iar când mergem să lucrăm în alte țări, vrem să fim cei mai buni.

„Politica de transferuri a fost foarte bună, iată de ce!”

- Ai decis să continui cu Dinamo?
- Da, știi tu altceva?

- Mircea Rednic spunea că ai ofertă din străinătate.
- Vezi tu, cariera de fotbalist are și ea ciudățeniile ei. Dacă ar fi sosit o ofertă adevărată pentru mine, pe care n-aș putea-o refuza, într-un campionat mai tare sau cu superbani, atunci aș fi fost confuz. Dar nu a sosit! Iar singurul meu gând e la Dinamo, la campionat. Ceea ce s-a scris nu e adevărat, nu a existat o ofertă clară. Nici nu avea ce minți să-mi ia. Poate a fost politica vreunei persoane să spună că am oferte, însă Mattia Montini nu a primit nicio ofertă. Am vorbit și cu președintele clubului, sper că mi-a zis adevărul, dar și el mi-a spus că n-a recepționat nicio propunere de transfer pentru mine. Eu sunt focusat la Dinamo și la a demonstra noului staff că sunt profesionist.

- Ce poate obține echipa în acest sezon, după cel mai prost an posibil?
- Este vremea schimbării. Eu zic că s-a apelat la o politică bună de transferuri.

- Adică?
- Au venit jucători români sau străini care știu bine liga românească, oameni cu experiență, asta e foarte bine. Nu toți fotbaliștii care vin din afara țării joacă bine în România! Eu cred că Răuță, Sin, Cătă Straton, Florin Bejan, Moura și Mrzljak, dacă am uitat pe cineva, scuze!, sunt alegeri foarte inspirate.

„Dacă vine alt patron, sper să iubească Dinamo!”

- Cum te-ai înțeles cu Rednic?
- A fost un om important pentru mine. Și eu îi sunt recunoscător și-i mulțumesc că m-a ales toamna trecută, fiindcă mi-a oferit posibilitatea să joc la un club ca Dinamo.

- Pe Ionuț Negoiță îl recunoști dacă-l vezi?
- Nu l-am întâlnit niciodată, doar ce l-am văzut în poze.

- Știi că vrea să vândă clubul sau cel puțin așa a anunțat?
- Mda, am auzit. Chiar nu știu ce se petrece la nivel înalt. Nu mă simt ciudat, iar dacă va fi să vândă, cine va sosi sper să fie profesionist și să iubească Dinamo. Mai mult nu am ce discuta fiindcă eu sunt doar fotbalist angajat la acest club.

„Mi-e frică să mă pilesc, că mă doare capul”

- Ce te impresionează la România?
- Îmi place campionatul. Serios! Eu zic că va fi și mai bun. Ați văzut ce bine au jucat copiii de la Under 21, de la naționala României. Au ridicat nivelul echipei, așa vor face și cu Liga 1.

- Ești supărat de egalul românilor cu francezii care a scos Italia din cursa pentru semifinale?
- Fiecare și-a văzut interesul, acesta e fotbalul. Eu chiar mi-am dorit ca România să ajungă în finală, dacă noi n-am putut.

- Ce-ți place în București?
- Mall Băneasa și parcul Herăstrău. Într-o singură clădire găsești magazine, cafenele, restaurante. Când e frumos afară, parcul e minunat. Îmi place să ies cu iubita în Herăstrău, să bem un suc de portocale.

- Poate și-o bere?
- Nu sunt un sfânt. Mai gust o bere, un pahar de vin, la diverse feluri de mâncare pe care le servesc, dar nu fac excese. Poate că o dată sau de două ori pe săptămână, câte un pahar. Ultima oară cred că m-am pilit acum vreo doi ani! Nu-mi place, mă doare capul o zi întreagă, evit.
De ce Iași și nu Brașov, de ce sarmale și nu mici

- Ai văzut și alte orașe în afara Bucureștiului?
- Doar când am mers cu echipa. Am fost impresionat de Iași, e mare, are acel palat extraordinar. Parcă în București nu e ceva atât de spectaculos. Și-am mai fost o dată cu iubita mea în Brașov, însă am făcut 5 ore cu mașina și ne-a obosit enorm drumul. Când am ajuns acolo, eram sleiți. Prea mult! Nu mi-a plăcut că am avut doar 2-3 ore să vizităm orașul, alte 8-10 pe șosea. Când vom reveni în București, după cantonament, și vom avea o zi liberă, vrem să vedem Constanța.

- Mâncarea românească ai gustat-o?
- Daaa. Sarmalele sunt foarte bune. Micii nu-mi plac, sunt prea tari. Am fost la un restaurant foarte fain în Centrul Vechi, de ziua mea, și-am servit ciolan. E bun. Cred că e porc, nu? Cu tot felul de mirodenii, cu sosuri. Foarte bun.

„M-ați ajutat în carieră”

- Îți plac românii, te simți adaptat?
- Suntem similari ca mentalitate, nu foarte diferiți. Dar uite o chestie, pe care am observat-o după 8 luni de stat la voi: românii sunt mai focusați pe muncă!

- Serios?!
- Uneori, italienilor le place să se destindă sau să facă glume în timpul muncii. Românii mi se par mai implicați. Atunci când dau drumul la treabă, se gândesc doar la asta. Am observat chestia asta aici, am preluat-o și eu, îmi va fi de folos în carieră.

3 DORINȚE ALE GOLGETERULUI

1. „Tot ceea ce e mai bun pentru mine și pentru familia mea. Acum, în ordine sunt familia, apoi munca mea. Dar muncesc pentru familia mea. Vreau să am o familie mare și frumoasă. Nu bat încă clopotele de nuntă, mai întâi am nevoie de stabilitate. Sunt de cinci ani cu Valentina, dar nu-mi place să împing lucrurile. Am nevoie de o stabilitate economică. Iar când va fi vremea, câinele nostru, Jolie, ne va aduce verighetele”.

2. „Să înscriu mai mult decât anul trecut. Nu sunt obsedat de ideea de a fi golgeterul campionatului. Vreau tot ce se poate mai bun pentru cariera mea. România a fost prima experiență în afara Italiei, este una pozitivă, am 27 de ani și vreau să mai continuu zece ani, sper fără accidentări. Vreau să-mi dezvolt fotbalul”.

3. „Visul meu din tinerețe... Familia mea a avut o casă la 50 de metri de mare. S-a ivit o problemă și a trebuit să vindem casa. Acum, îmi doresc ca din banii din fotbal să cumpăr o casă mare în care să locuiesc cu toată familia, inclusiv să vină părinții acolo, la San Felice Circeo, aproape de Roma. O bijuterie. Mulți italieni nu știu ce frumos e acolo, dar turiștii străini cunosc orașul”

„Mă simt parte din familia Dinamo. Îmi doresc să mai pot evolua și să văd și alte țări, însă, momentan, trebuie să-mi fac treaba foarte bine aici”

„E chiar un start frumos de campionat. Vom putea avea testele adevărate la început, va fi important să începem bine, ca să vedem ce potențial avem. Din ceea ce am văzut în acest intersezon, eu cred că putem avea rezultate pozitive”

„M-aș feri să fac comparații între Rednic și Neagoe. Pe ultimul nu-l cunosc foarte bine, mai bine îl știu pe antrenorul de fitness, fiindcă am lucrat cu el mai mult. Văd că noul antrenor nu vorbește mult, dar își alege bine expresiile, știe să te atingă cu puține cuvinte” Mattia Montini

1.000.000 €este cota lui Montini conform transfermarkt, de cinci ori mai mult decât atunci când a sosit la Dinamo, în noiembrie 2018

13 goluri și un assist a reușit în 23 de meciuri pentru "câini"

Citește și:

DINAMO // EXCLUSIV Gabriel Moura, convins de marea farsă a PCH să semneze cu Dinamo: „Coregrafia aia a decis totul, grozavă păcăleală!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ios_ge
ios_ge  •  04 Iulie 2019, 18:34
Postat de vladutz13 pe 03 Iulie 2019, 15:41

Va dati seama cum sunt italienii daca romanii ii par oameni concentrati pe munca??? mai ales din domeniul fotbalului :))

Nu concentrati bre ci focusati !? Fi'v'ar romgleza sa va fie.

vladutz13
vladutz13  •  03 Iulie 2019, 15:41

Va dati seama cum sunt italienii daca romanii ii par oameni concentrati pe munca??? mai ales din domeniul fotbalului :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează