FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ DIN SLOVENIA

EXCLUSIV Mesaj puternic de la căpitanul lui Dinamo pentru colegi: "Gata cu văicăreala, să fim bărbaţi!"

Articol de , - Publicat sambata, 25 iunie 2016 00:00

Paul Anton, 25 de ani, a povestit cum se simte după tragedia cu Ekeng şi eşecul din finala Cupei, însă transmite un mesaj clar echipei

" Paul Anton este un model pentru mine". Este o frază pe care o auzi frecvent dacă dialoghezi cu puştii de acum din New Dinamo, ediţia de vară 2016. Căpitanul "câinilor" a stat de vorbă cu reporterii Gazetei și a dezvăluit ce sentimente trăieşte după două momente negre în cariera sa:

  • "Eu sunt un tip rezervat. E clar că ne vom bate la titlu, însă nu mă arunc în declaraţii pompoase, ca să nu ajungem să avem mari deziluzii. Să fim mai smeriţi şi să muncim mai mult!"

  • "Am încheiat dramatic ultimul sezon. După moartea lui Patrick n-am reuşit să luăm nici Cupa României. A contat că nu ne-am antrenat în acele zile, n-am mai avut suflu în repriza a doua cu CFR. Ardelenii au egalat şi totul a mers din ce în ce mai prost"

  • "Trebuie să trec peste drama lui Ekeng. Dacă mi-aş aminti mereu, n-aş mai putea fi om. Am fost afectat, dar sunt şi căpitan şi n-am dreptul să pic psihic. Sau dacă e să pic, măcar să pic ultimul"

  • "N-am mai fost de atunci pe stadion sau la vestiar, mi-e extrem de greu. Ne vor încerca nişte sentimente, dar trebuie să fim bărbaţi. Să nu ne mai legăm de acel moment, fiindcă o să ne tragă în jos"

  • "Probabil, mai trebuie câteva achiziții de valoare, ştiu şefii mai bine"

  • "Tinerii de acum au calităţi bune, dar mai au de lucrat. Calităţi au, dacă vor învăţa şi tactic, viitorul e al lor. Patrick Petre, Costache, Târcoveanu, Manole, care-mi place mult, sunt copii de care se vor auzi lucruri bune"

  • "Deşi am 25 de ani, sunt printre cei mai în vârstă din lot. Mă stimuzează faptul că trebuie să fiu responsabil şi să-i ajut pe cei mai mici"

  • "Nu ştiu pe ce loc poate termina Dinamo, sper că în primele trei"

  • "Nu pot cataloga Steaua după perioada de transferuri, fiindcă nu am studiat mişcările lor, mă uit în grădina mea"

  • "România nu că m-a deziluzionat, însă m-a supărat rău cu acele rezultate. Totuși, uneori, în fotbal, atât poţi. Acum nu trebuie să cădem psihic sau să ţinem doliu după eşecul cu Albania. Trebuie să trecem peste, iar următoarea campanie să fie începută în forţă pentru a se şterge deziluzia de la Euro".

5 pase decisiveşi un gol are Paul Anton pentru Dinamo, în 35 de meciuri

"Ştia juniorii ca pe Bartalsstovu"

Mircea Rednic a fost atacat în Gazetă de către Gabi Răduţă, şeful Centrului de juniori de la Dinamo. "Domnul Rednic nu a avut nicio implicare la juniori. N-a fost la niciun antrenament, la niciun joc, cunoscând jucătorii ca şi pe Bartalsstovu la meciul naţionalei de la Ploieşti. Nu a avut curajul să promoveze niciun tânăr, deşi avea talente la dispoziţie. Patrick Petre şi Costache l-au salvat cu Viitorul şi cu Botoşaniul, apoi, deşi le-a promis şanse, nu i-a mai băgat. I-a dărâmat. A preferat să aducă jucători cu mult sub nivelul juniorilor, precum Ghomsi, Shalaj şi Bartalsstovu".

Cu defibrilatorul lângă apă

Dinamoviştii se antrenează pe un teren la câteva minute de mers pe jos de hotelul în care sunt cazaţi, fotbaliştii trecând pe o alee prin pădure spre a ajunge la gazon. Elevii lui Ando au în arsenalul transportat în Slovenia şi un defibrilator, care stă permanent lângă baxurile cu apă plată. Doctorul Liviu Bătineanu a rămas alături de echipă, revenindu-şi după moartea lui Ekeng. "Jucătorii au insistat ca el să rămână, au încredere totală în el. A contat mult pentru psihicul lui că băieţii au fost, moral, lângă el", au spus oficialii.

Dau de Alioşa

Roş-albii au diseară amical, de la ora 19:00, cu Osijek, formaţie croată la care evoluează fostul căpitan al "câinilor", Alioşa Vojnovici. Mijlocaşul va fi pe teren, însă nu va putea să se reîntâlnească acolo cu conaţionalul şi cu prietenul său foarte bun, Antun Palici. Acesta din urmă e menajat din cauza unei accidentări. Marţi, Dinamo părăseşte Slovenia, dar va reveni în zonă după alte 3 zile, în al doilea stagiu.

"Să-l trimitem pe Ronaldo în vacanţă!"

Antun Palici împlineşte astăzi 28 de ani. Va avea emoţii mari diseară, Croaţia joacă împotriva Portugaliei: "Îmi doresc enorm să învingem, dar nu sunt atât de optimist precum alţi conaţionali de-ai mei. Vreau să-l trimitem pe Ronaldo în vacanţă, doar că lusitanul e incredibil, poate da gol la fiecare atingere. Încă nu jucăm un fotbal perfect, deşi suntem printre cei mai lăudaţi de la Euro. Sper ca Modrici să-mi facă un cadou frumos".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
zidane92
zidane92  •  25 Iunie 2016, 13:10

Eu am fost principalul critic al lui negoita in acesti 3 ani de zile dar asa cum am spus in septembrie trecut pana sa vina anton si in iarna pana sa vina eric bicfalvi in sens figurat " ca le pup mainile lui negoita si rednic" daca vin acesti jucatori asa este si aceste transferuri mi-au aratat ca proiectul dinamo e serios si renastem! Desi pana atunci recunosc ca m-am temut ca negoita vrea doar terenurile din parcul sportiv si va falimenta echipa! Andone are o lista impresionanta de jucatori si oricare 6 ar veni sunt numarul 1 in tara pe posturile lor!

zidane92
zidane92  •  25 Iunie 2016, 13:07

Paul Anton, Miha Mevlja si Antun Palic sunt singurii jucatori de mare valoare din lotul lui Dinamo care ne dau speranta unor rezultate pozitive si a unor lucruri frumoase pe viitor, paul e un lider adevarat cum trebuie sa aiba o echipa mare si e cel mai bun jucator, factorul de stablitate la mijlocul terenului, o data ce vor veni hamid (care maine semneaza si va veni in al doilea cantonament din slovenia) , ante puljic, larie , felgueiras, kapetanos si destul de probabil si davide petrucci vom avea cel mai bun lot din tara cu care vom defila in liga 1 si in cupele europene la anul! p.s cine il ataca pe anton, nu se pricepe la fotbal!

dvd1
dvd1  •  25 Iunie 2016, 13:04

Dinamo la anul retrogradeaza 100% asta e trista realitate

Vezi toate comentariile (13)
Comentează