FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Pe mâinile cui rămâne FCSB? 5 mari portari din istoria Stelei răspund la o întrebare fundamentală: ar trebui să apere Andrei Vlad?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2018 22:08

GSP a apelat la 5 foşti mari portari care au evoluat la Steaua pentru a da un răspuns la întrebarea startului de an: să fie folosit titular Vlad, 18 ani, sau să fie adus un goalkeeper cu experienţă.

FCSB l-a cedat ieri pe Niţă la Sparta Praga şi cu doar două zile înainte de primul meci oficial al sezonului are o dilemă majoră: să meargă pe mâna lui Andrei Vlad, portar de numai 18 ani, sau să caute să cumpere în regim de urgenţă un goalkeeper cu experienţă?

Ziarul a stat ieri de vorbă cu 5 foşti mari portari din istoria clubului roş-albastru: Helmuth Duckadam, Vasile Iordache, Ţeţe Moraru, Bogdan Stelea şi Dumitru Stângaciu. Împreună adună nu mai puţin de 30 de trofee exclusiv cu Steaua, la care se adaugă peste 160 de selecţii în naţionala României.

CINE E PRO VLAD

DUMITRU MORARU, 61 de ani

  •  a jucat la Steaua 4 ani, 1974-1978
  • a câştigat 3 trofee, dintre care două titluri
  • are 39 de selecţii la prima reprezentativă

"Vlad titular, e cel mai bun din Liga 1!"

"Vă întreb ceva, există în România un portar mai bun ca Vlad? Vă răspund tot eu, nu există! Chiar dacă Steaua e o echipă cu mari pretenții,  eu zic că nu are pe cine să aducă din Liga 1 ca să fie peste Vlad. Poate vreun străin, care însă ar costa foarte mult. De prin țară n-ai pe cine! Credeți-mă! Eu aș merge pe mâna lui pentru că este un portar de mare viitor, extrem de talentat. Eu lucrez cu el la lotul național și am doar cuvinte de laudă. Vă garantez că o să ajungă viitorul portar al echipei națională dacă va fi sănătos. E adevărat că în Europa, la meciurile cu Lazio e mai greu, dar în campionat, cu Vlad în poartă nu vor avea niciun fel de probleme. Am imensă încredere în Vlad, le dau un pont celor de la Steaua, folosiţi-l titular începând de acum"

HELMUTH DUCKADAM

  • a jucat la Steaua 4 ani, 1982-1986
  • a câştigat 4 trofee, dintre care două titluri plus CCE
  • are două selecţii la naţională

"Cel mai indicat acum e să apere Andrei"

"Steaua poate să meargă fără niciun fel de problemă pe mâna lui Vlad! E cel mai indicat în momentul de față să fie folosit titular. Chiar dacă e foarte tânăr și nu are experiență, a demonstrat la Plzen că poate face față unui ritm alert și unui meci cu miză. Evident că dacă există posibilitate trebuie adus un nou portar, pentru că nu putem să rămânem doar în doi jucători pe acest post. Dacă mă întreabă cei din echipă, deși nu îmi place să mă bag peste Marius Popa, antrenorul cu portarii, eu l-aș recomanda pe Vlad să fie titular. Nici Tătărușanu nu era peste Zapata și a ajuns titular la națională".

Dar nu toate opiniile sunt pro-Vlad. Citește în ziarul de astăzi ce spun ceilalți 3 mari portari din istoria roș-albastră despre cine ar trebui să fie între buturile FCSB! Numai la chioșcuri sau pe platforma Gazeta Digitală!

 
Andrei Vlad

Niță a plecat, FCSB rămâne cu puștiul Andrei Vlad. Becali are încredere în el, specialiștii nu sunt 100% de acord. ------>>>> http://bit.ly/2DSs3ye Tu ai încredere în mâinile unui portar de 18 ani?

Posted by Gazeta Sporturilor on 1 Februarie 2018

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  01 Februarie 2018, 15:09
Postat de whiteredarad pe 01 Februarie 2018, 15:05

Pai Helmuth, ca angajat ce ar fi putut sa spuna ? cit despre Moraru, ma mir sincer, nu exista nici un motiv pentru care sa afirmi ca Vlad "este cel mai bun portar roman, din campionatul intern". Pina si branescu, de la Dinamo e cel mai bun, dar mai sint ( Ramniceanu,Balgradean,etc)

Ma mira si pe mine declaratia lui Moraru. De la Stelea si Stangaciu n-am la ce sa ma astept, ei fiind vesnic frustrati cand e vorba de Steaua. Sunt curios de parerea lui Iordache !!

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  01 Februarie 2018, 15:06
Postat de vladutz13 pe 01 Februarie 2018, 11:04

Oare oamenii astia nu cumva erau de aceeasi parere si cand era vorba de Cojocaru??? Care avea doar 3 atuuri, era inalt, avea ceva priza la minge si bineinteles era super pilos. Vlad e prea tanar, risca sa-l distruga din cauza presiunii, pt ca gafele sunt inevitabile.

Ce varsta avea Cassilias cand l-au ous sef in poarta Realului? Mai bine dai de greu la inceput, si daca stai bine psihicul ajungi portar mare. Cojocaru pe langa ca era pilos, mai era si vesnic nemultumit. Fie ca juca fie ca nu juca !!! Nemultumitului i se ia totul !!!

whiteredarad
whiteredarad  •  01 Februarie 2018, 15:05

Pai Helmuth, ca angajat ce ar fi putut sa spuna ? cit despre Moraru, ma mir sincer, nu exista nici un motiv pentru care sa afirmi ca Vlad "este cel mai bun portar roman, din campionatul intern". Pina si branescu, de la Dinamo e cel mai bun, dar mai sint ( Ramniceanu,Balgradean,etc)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează