FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIGAȚIE GSP

EXCLUSIV Reacția Romanian Bookmakers după meciurile trucate din amicalele echipelor românești

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 ianuarie 2017 16:17

La solicitarea GSP.RO, Romanian Bookmakers, asociația patronală a celor mai importați operatori de pariuri din România, a oferit un punct de vedere cu privire la informațiile publicate în exclusivitate de Gazeta Sporturilor cu privire la implicarea arbitrilor români ce pretindeau că sunt de altă naționalitate cu scopul de a truca meciurilor amicale ale echipelor românești.

Redăm mai jos comunicatul integral al Romanian Bookmakers:

"Am luat notă cu dezamăgire, ca urmare a dezvăluirilor Gazetei Sporturilor, de faptul că tot mai multe persoane implicate în mod oficial în fotbalul românesc ni se relevă ca fiind asociate cu posibila trucare de evenimente sportive.

Poziția operatorilor de pariuri din România nu poate fi, în legătură cu astfel de subiecte, decât aceea de a proba toleranță zero față de orice acțiune care deturnează sportul de la principiile morale sub care s-a plasat în evoluția sa.

Dincolo de denaturarea fenomenului sportiv, este cât se poate de real și că operarea de pariuri sportive, ca activitate economică, este, la rândul său afectată de astfel de acțiuni.

Veți regăsi la capătul oricărei astfel de filiere un operator de pariuri păgubit, pentru că obiectivul trucării unui eveniment sportiv pentru obținerea de câștiguri din jocul de pariuri e reprezentată de punctul final al încasării acestor câștiguri de la un operator de pariuri.

Astfel, nu putem fi decât în tabăra entităților care întreprind demersuri pentru stoparea fenomenului trucării de evenimente sportive.

Concret, vă informăm că parteneriatul cu Federația Română de Fotbal (FRF), formalizat sub protocolul de colaborare încheiat în urmă cu câțiva ani, a trecut în 2016 prin cea mai intensă și eficientă perioadă a sa.

Au fost efectuate multe schimburi de informații cu privire la evenimente aflate sub cercetările Departamentului de Integritate al FRF, după cum, proactiv din partea noastră, au fost lansate în mai multe rânduri alerte către FRF privind tendințe atipice de pariere. Cât despre ceea ce etichetăm drept <informații>, este foarte important de înțeles pe deplin în spațiul public faptul că un operator de pariuri sau Romanian Bookmakers, ca organizație patronală, nu poate avea acces la informații certe, concrete, ci doar circumstanțiale, bazate pe ceea ce definim ca tendințe de pariere.

Evoluția atipică a cotelor, observată pe bună dreptate, de atâtea ori, de mass media, nu se bazează pe din interiorul fenomenului sportiv, ci pe monitorizarea evoluției pariurilor plasate.

Astfel, scăderea unei cote reprezintă întotdeauna o oglindă fidelă a tendințelor de pariere. Iar tendințele atipice de pariere observate de noi pentru anumite evenimente sportive din România au fost sesizate cu promptitudine către FRF.

În altă ordine de idei, încurajarea unei conduite morale solide din partea fotbaliștilor sau oficialilor din fotbal a reprezentat, de asemenea, o prioritate pentru Romanian Bookmakers.

Romanian Bookmakers a fost partener al FRF și al sindicatului fotbaliștilor din România, AFAN, în două proiecte de anvergură, <Don’t fix it!> și <Fotbal Curat>. Am avut, astfel, prilejul să expunem sportivilor perspectiva operatorilor de pariuri în legătură cu pericolul implicării lor în acțiuni de trucare a fenomenului sportiv.

O vom face la fel de tranșant și cu alte prilejuri. Revenind la dezvăluirile Gazetei Sporturilor, ne bucură că, printre informațiile cuprinse în ancheta publicată, se invocă tendințele de pariere drept argument central în legătură cu diversele evenimente sportive denunțate. Traducem aceasta drept importantă contribuție a operatorilor de pariuri în această luptă dusă împotriva unui flagel care nu poate fi înlăturat decât printr-un efort comun.

Vă asigurăm că vei regăsi și pe viitor în Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri un concret partener de dialog privind această nefericită temă sau orice alt subiect pe care ne putem aduce aportul."

  • Romanian Bookmakers este asociaţia patronală a celor mai importanţi operatori de pariuri sportive din România. 

Citește și: Rețeaua românilor în amicale: arbitrii români se dau turci și bulgari și sunt suspectați că truchează meciuri la pariuri!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează