FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Rednic, tranșant înaintea meciului de foc cu Danemarca: "Federația a greșit când l-a adus pe Daum!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 07 martie 2017 00:00

Într-un interviu acordat Gazetei în Belgia, Mircea Rednic, 54 de ani, spune că nu avem motive solide să așteptăm cu încredere partida din 26 martie cu danezii și crede că FRF ar trebui să și-l asume pe selecționer până la finalul preliminariilor, indiferent de rezultatul următoarelor două meciuri cruciale, cu Danemarca și Polonia.

- E de speriat pentru noi meciul cu Danemarca?
- În primul rând, e bine că s-au vândut deja toate biletele. Asta înseamnă că suporterii cred în continuare în echipa națională. N-o să ne fie ușor. N-am fost constanți în joc, am avut un meci bun, altul slab. Asta nu prea-ți dă încredere. Mai ales după diferența pe care am văzut-o în partida cu Polonia, e normal să-ți fie un pic de teamă de jocul cu danezii. Dacă nu batem, ne va fi foarte greu să mai mergem la baraj.

- Ar fi indicat să se pună problema schimbării lui Daum în cazul încă unui pas greșit în campanie?
- Ar fi rușinos pentru federație să-l înlăture la jumătatea drumului. Ar trebui să meargă până la capătul campaniei cu actualul selecționer, indiferent de rezultatul jocurilor cu Danemarca și Polonia. N-a fost o decizie corectă învestirea lui Daum, pentru că avem antrenori români capabili să conducă reprezentativa. Sigur, el a schimbat câte ceva în jurul echipei la capitolul organizare, dar e greu să umbli la mentalitate. D-aia și au jucătorii români atâtea probleme în străinătate!

- Totuși, luăm trei puncte?
- Bate Danemarca! Dar zic așa ca să învingă, de fapt, România, fiindcă mie îmi ies numai pe dos astea. Nu mă pricep la pronosticuri.

Interviul complet, în care Rednic face dezvăluiri despre situația de la Dinamo și vorbește despre lupta la titlu, îl găsiți în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
danirovl
danirovl  •  07 Martie 2017, 23:31
Postat de whiteredarad pe 07 Martie 2017, 09:49

Pai da, e o greseala ca l-au pus pe Daum si nu pe "Strambu' ..". Facea praf Nationala, ca si echipa din Belgia, ca si pe Dinamo. Oamenii nu pot intelege ca suporterii nu mai inghit egaluri ,care nu folosesc, in stilul Piturca & Iordanescu, de aparare disperata. Suporterii ar vrea o echipa care sa joace, care sa nu fie umilita. E adevarat ca jucatorii romani au o valoare limitata, dar Daum a obtinut rezultate decente, incercand sa joace si fotbal. Asta nu place antrenorilor romani, care iubesc sistemul 4=2=3=1, cu inchizatorii si fundasiii ultradefensivi. Daum a adus ceva nou, logic ...trebuie criticat. Lasati-l pe daum macar 4-6 ani, vad ca schimba generatiile, nu are party-pris-uri cu echipe tip Steaua si Dinamo, este un tip OK !

Subscriu total. Sa joci fotbal la 0-0 ,si sa te aperi pe doua linii pe 16 m timp de 90 min,indiferent cu cine ai juca ...inseamna sa te pacalesti singur. Chiar daca iti iese un egal ...sa zicem cu spania,si joci cu fundul in poarta tot meciul...in ochii cunoscatorilor de fotbal romani si straini ,asta inseamna un fel de TRISAT...care e egal cu dispret si respect zero. Cel mai bun exemplu e fotbalul italian ,marii "maestri" ai scorului de 1-0 se zicea...mai acu 15 ani cel mai tare campionat din lume,au decazut in ultimul hal. Fotbalul nu se pacaleste!

1629280413960765
Ioana Maria  •  07 Martie 2017, 12:56

strambu asta de red mic moare k nu lau pus pe el antrenor la nationala bai strambule nu vei ajunge niciodata la nationala Romaniei antrenor si la nici o alta nationala

1581870215401957
Andronic Popovici  •  07 Martie 2017, 12:51

e parerea lui ,eu vreau sa fie cum a zis strambu (viceversa vb. lui conu Iancu),adica sa luam bataie ,ca de fapt sa castigam ,situatie in care a iesit din clinci.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează