FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI

EXCLUSIV Tânărul de 17 ani care a controlat mijlocul terenului la Dinamo - Botoșani e văzut deja drept unul dintre viitoarele staruri ale României: "O să auziți de el! Poate fi noul Hagi" » Interviu cu noua "perlă" a Ligii 1

Articol de GSP - Publicat marti, 21 februarie 2017 11:12

FC Botoșani a început partida de ieri cu Dinamo, pierdută cu 1-0, cu un jucător care încă n-a împlinit vârsta majoratului.

Este vorba despre Olimpiu Moruțan, un tânăr mijlocaș central, care este deja cotat la 100.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt. 

A strâns deja 7meciuri în Liga 1. Cu Viitorul a evoluat tot meciul, în timp ce aseară a evoluat 75 de minute, fiind înlocuit pe final cu Endrick.

CINE E OLIMPIU MORUȚAN?

Născut în Cluj, mijlocașul de 17 ani a evoluat până în vară la Universitatea Cluj. A fost adus de FC Botoșani, care l-a folosit însă mai mult la echipa de juniori A.

A debutat într-un meci cu LPS Bacău, câștigat la pas de echipa sa, scor 11-2. A înscris atunci de două ori și l-a impresionat de Valeriu Iftime, patronul clubului venind special la meci pentru a-l urmări.

"Am venit să-l văd pe Moruțan. O să auziți de acest băiat. Când ajunge mingea la el, se vede că e fotbalist", zicea atunci patronul echipei.

"E un tânăr cu mari calități. E un vârf al generației sale. Cel mai bine e ca el să vorbească pe teren despre asta. Cred că poate fi un viitor Gheorghe Hagi al fotbalului românesc", a zis Leo Grozavu.

MECI FOARTE BUN CU DINAMO

Olimpiu Moruțan a fost notat cu 6 în Gazeta Sporturilor după prestația de aseară, una dintre cele mai mari note din echipa oaspete. Jucătorul a impresionat cu pasele excelente care au surprins în nenumărate rânduri apărarea dinamovistă.

Și-a lăsat de câteva ori colegii în situații foarte bune de a marca, însă doar neinspirația acestora a făcut ca scorul să nu se schimbe.

Granzii Ligii 1 l-au vrut

Înainte de a fi luat de la U Cluj de FC Botoșani, Olimpiu Moruțan a fost în atenția câtorva cluburi importante din România. 

Cornel Șfaițer a dezvăluit pentru GSP.RO că pe urmele sale erau deja Steaua, Viitorul și Dinamo: "Mă bucur că a ales să vină la noi. L-au vrut echipe importante din România. 

Steaua, Viitorul și Dinamo sunt doar câteva dintre ele. Sunt mai multe. O să vedeți că va fi un jucător foarte bun". 

100.000 €este cota pe transfermarkt a lui Moruțan 

MAI JOS UN SCURT INTERVIU CU MORUȚAN:

- Felicitări pentru meciul de ieri! Cum ai simțit jocul? Ai întâlnit pe Arena Națională una dintre echipele mari ale României...
- Mulțumesc! Am simțit că se putea face mai mult. Chiar cred că puteam lua toate cele 3 puncte. Dar asta a fost soarta jocului. Am jucat destul de bine, e clar că se putea și mai bine. Am însă nevoie de mai multă experiență. 

- Leo Grozavu te compară cu Hagi și chiar spune că îi poți călca pe urme acestuia...
- Da, așa este, știu ce a spus domnul antrenor. Nu vreau să fiu comparat cu domnul Hagi. A fost un fotbalist foarte bun. Eu deocamdată muncesc și încerc să devin și eu la fel de bun.  

- Domnul Șfaițer se felicită pentru transferul tău, mai ales că te-au mai dorit câteva echipe mari ale României
- Este foarte adevărat. Îi mulțumesc domnului Hagi că m-a vrut mult la Viitorul. Chiar nu regret că am venit la Botoșani. Sunt foarte fericit aici. Joc în Liga 1 și cred că Botoșani poate fi o rampă de lansare foarte bună. A tot dat în ultimii ani jucători buni. 

- Care sunt calitățile tale de bază și unde crezi că mai ai de muncit? 
- Mă consider un jucător tehnic, însă trebuie să mai lucrez la forță și viteză. Cred că aici am câteva probleme. 

- Ce planuri de viitor ai, atât pe termen scurt, cât și lung...
- Visul meu e să joc într-un campionat de top din Europa. Dar acum sunt cu gândul la FC Botoșani. Trebuie să-mi ajut echipa să termine cât mai sus în clasament. Le mulțumesc și celor de la Universitatea Cluj. Îmi doresc să revină în Liga 1. E o echipă de tradiție și fotbalul românesc are nevoie de așa ceva. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bamse1901
bamse1901  •  21 Februarie 2017, 19:03

Succes

novamaxima
novamaxima  •  21 Februarie 2017, 16:38

BRAVO copile, mult succes, sanatate si sa te ajute Dumnezeu sa fii ferit de accidentari. Sper sa ne faci mandrii intr-o zi ca suntem romani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează