FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU EXCLUSIV

EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut Braşovul rupe tăcerea: "Aveam oameni care «ciripeau» şi dădeau raportul"

Articol de - Publicat vineri, 26 iunie 2015 14:15

Fostul căpitan al Brașovului din anii '70, Nicolae Pescaru, dezvăluie într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, disponibil în întregime pe Gazeta Digitală, cum a fost aruncat ca o măsea stricată în urmă cu 6 ani de conducerea clubului de sub Tîmpa și cum nimeni nu se mai interesează de soarta lui.

"Am fost aruncat pe uşa din dos, ca o măsea stricată, de Neculaie. Asta e recunoştinţa lor pentru toată munca pe care am depus-o eu aici! E ruşinos şi dureros. Ăştia de la club n-au dat un telefon să întrebe măcar dacă mai trăiesc: «Bă nea cutare, ai murit, bre?».

Pe holurile de la stadion erau fotografii înalte de un metru cu fotbalişti care au jucat la Steagu' juma' de an, iar cu mine, care am jucat două decenii, nu era nici o poză! Măcar una micuţă de buletin dacă ar fi fost... Să zică lumea «Uite-l, bă, pe Nae Pescaru!»", spune Pescaru.

4 selecţii a strînsPescaru la echipa naţională. Debut pe 28 aprilie 1970, Franţa - România, 2-0. Alături de Adamache și de Ivăncescu, a fost unul dintre reprezentanții "Steagului" la CM 1970

- De ce n-aţi jucat la Mondialul din Mexic, din '70?
- Am avut un duel verbal cu Angelo și nu m-a iertat. Cînd m-a chemat la lot prima dată, plecam într-o deplasare cu autocarul şi cei din staff aveau genţile în curte. Angelo mi-a zis: «Nae, du-te şi ia-mi şi mie geanta aia şi du-o la autocar!». Eu i-am replicat imediat: «Domn' profesor, cu tot respectul, dar eu am venit la echipa naţională să joc fotbal, nu să vă car valizele!».

- Vi s-a propus vreodată să colaboraţi cu Securitatea?
- Da! M-au chemat într-o dimineaţă la ei la birou. Nu era pentru prima dată cînd mergeam acolo pentru că eu plecam în concedii în Germania şi îi anunţam. M-am dus acolo şi m-au luat pe ocolite. Le-am zis: «Haide, mă, treci mai repede la subiect. Ce vrei de la mine?». N-am acceptat! Oricum mai aveau vreo doi-trei inşi prin echipă care colaborau cu Securitatea.

- Îi ştiaţi?
- M-am prins imediat cine erau. Plecam într-un turneu în Franţa şi la aeroport ne-am aşezat să facem îmbarcarea. Era un tip mai în vîrstă care stătea cu mîinile la perete şi se uita ciudat la mine. În momentul în care mi-a venit rîndul cu geanta în faţă, a venit şi-a zis direct: «Pe domnul Pescaru îl controlez eu!». Atunci m-am prins că avem turnători în lot.

CITEȘTE AICI 3 PAGINI DE COLECȚIE CU UNUL DINTRE CEI MAI MARI JUCĂTORI PE CARE I-A AVUT FC BRAȘOV

311 meciuri a jucat Pescaru pentru FC Braşov doar în Diviza A, fiind numit în scurt timp căpitanul echipei. A marcat de 62 de ori

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
dtdr
dtdr  •  26 Iunie 2015, 23:50

Astia care sunt acum in fotbal, la fel ca cei care scriu despre fotbal n-au aproape nimic comun cu fenomenul. Ei il cunosc doar pe "rege " si nu stiu nimic sau aproape nimic de marii jucatori pe care i-a avut acest neam. Alte natiuni isi venereaza inaintasii, pe cand la noi nu se mai vorbeste numai de " rege ". Isi are normal si el locul lui in istoria fotbalului, dar nu-l pot face rege cei care nu i-au vazut jucand pe Baratki, Petschowski, Ozon, pe MARELE DOBRIN . Sepp Herberger unul din marii antrenori ai lumii a spus despre DOBRIN, ca el n-a veazut numai doi jucatori care fac cu mingea ceea ce doresc : GENTO si DOBRIN !

1106989569315367
Popeanca Viorel  •  26 Iunie 2015, 19:21

Cu NAE PESCARU m-am nascut pe stadionul tineretului,am lociuit in acelasi cartier, si nu sunt multi jucatori Romani sa adune atatea meciuri in liga 1 cate a adunat el si sa faca meciurile pe care le-a facut el la Brasov.Nicolae a distrus tot ce se putea distruge din fotbalul din Brasov si nu ar fi tinit la club un om care le spunea in fata toate magariile e in care le faceau ei,NAE stiu ca ai trecut prin momente grele de sanatate Dumnezeu sa-ti ajute in continuare si sa stii ca STEGARII adevarati nu te vor uita niciodata si te vor respecta pt.tot ce ai facut pentru Brasov.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  26 Iunie 2015, 16:16

@conasu_boeru nu ne este rusine pentru ca noi aveam atunci varsta ta de acum si pentru ca pescaru era ... fundas, nu mijlocas si nici atacant! si juca la steagu, nu la dinamo, de unde niculescu selectiona cu prioritate!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close