FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

EXCLUSIV Viitorul a vândut un jucător de bază » A semnat pe două sezoane

Articol de - Publicat sambata, 24 martie 2018 13:24

Aurelian Chițu (27 de ani) s-a înțeles cu Daejon, formație din al 2-lea eșalon al Coreei de Sud.

Aurelian Chițu, titular în atacul campioanei României, a semnat pentru două sezoane cu formația Daejon, din liga secundă a Coreei De Sud. 

Chițu și-a prelungit recent contractul cu formația lui Gică Hagi pentru încă doi ani. De-a lungul carierei, Chițu a mai jucat la PAS Giannina și Astra și a revenit la Viitorul în iulie 2015. În acest sezon are 25 de meciuri în Liga 1 și 5 goluri.

1.200.000 €este cota lui Chițu, potrivit transfermarkt.de

Este a doua oară când Hagi îl vinde pe Chițu.Atacantul a fost cedat în iulie 2013 la Valenciennes, pentru 700.000 de euro, plecând gratis de la formația franceză în august 2014.

După trei etape, Daejeon este pe locul 6 în Liga a 2-a din Coreea de Sud.

La Daejeon Citizen evoluează Pedro Henrique, fost atacant la Poli Timișoara. Chițu ar deveni al treilea străin din echipă. Clubul are 21 de ani vechime și este deținut de orașul Daejeon, cu o populație de 1,5 milioane de locuitori. 

SCANDAL CU TRUCARE DE MECIURI

În 2011, 10 jucătorii din Coreea de Sud au fost suspendați pe viață pentru trucarea de meciuri, unul dintre ei primind 110.000 de dolari pentru a truca partida cu Pohang Steelers, 0-3, ulterior împărțind banii cu colegii săi. Opt dintre acești jucători erau legitimați la Daejeon Citizen.

Scandalul, cel mai mare din istoria fotbalului sud-coreean, a fost legat și de cazul unui fotbalist de Liga a 3-a găsit mort într-o cameră de hotel în 2011. Acesta s-a sinucis și a lăsat un bilet de adio în care vorbea de trucare de meciuri. La câteva luni, un antrenor de primă Ligă s-a sinucis și el, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare!

5.450.000 €este valoarea lotului celor de la Daejeon

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
sexilian
sexilian  •  24 Martie 2018, 16:41

viitorul nimanui va fi cel mai tare club,un fel de trei intr-unu,esti academician,fotbalist si sinucigas,unicat galactic,ce inseamna sa-ti mearga mintea,BRAVO...................

sexilian
sexilian  •  24 Martie 2018, 16:34
Postat de Dorin Corso Marinescu pe 24 Martie 2018, 14:35

Bun era vorba de vânzarea lui Chițu, care este suma încasată de viitorul și ce salariu va avea jucătorul? Altfel despre ce vorbești...Vai de capul vostru de jurnaliști.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionnis
ionnis  •  24 Martie 2018, 15:59

Cu cat l-a vandut hagi? Sau le-a dat bani coreenilor sa scape de petarda de chitu? :D

Vezi toate comentariile (7)
Comentează