FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se anunță exod la FCSB » 4 jucători își termină contractul în vară, iar alți doi sunt ca și ieșiți din planurile lui Gigi Becali

FCSB pregătește revoluția lotului, din vară. Foto: Imago
FCSB pregătește revoluția lotului, din vară. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 18:19 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 21:29

FCSB se pregătește de o revoluție totală din vară, atunci când mai mulți jucători vor părăsi echipa, unii pentru că li se termină contractul, alții pentru că nu mai intră în planurile lui Gigi Becali.

Chiar dacă roș-albaștrii sunt lideri în Superliga, motiv pentru care atmosfera este bună în cadrul echipei, în noul sezon situația s-ar putea schimba, mai ales pentru că nu se întrevăd achiziții numeroase.

FCSB se află pe primul loc în clasament și are un avantaj de 7 puncte față de nou urmăritoarea Universitatea Craiova. În următoarea etapă, o va înfrunta pe Farul Constanța, în deplasare, pe 31 martie.

Se anunță val de plecări la FCSB

Mereu atent la cât investește în salarii, dar și la prestațiile din teren, planurile lui Gigi Becali, dezvăluite parțial, etapă după etapă, sunt clare și nu variază de la o extremă la cealaltă în ceea ce privește jucătorii.

Începând cu 1 iulie, Andrei Vlad, Ovidiu Popescu, Valentin Crețu și Ionuț Panțîru devin liberi de contract, în timp ce Vlad Chiricheș și Risto Radunovic au toate șansele să-și facă și ei bagajele.

GSP.ro vă prezintă situațiile celor șase jucători:

Andrei Vlad

După erorile din sezonul precedent, portarul devenit rezervă așteaptă cu nerăbdare finalul de campionat pentru a-și găsi o altă echipă. Goalkeeper-ul de 24 de ani este impresariat de firma fraților Becali și trage speranță ca agenții săi să vină cu o ofertă de la un club cu nume, la care să fie bine remunerat, mai ales că transferul nu va reprezenta o investiție. Cotă de transfer: 400.000 de euro.

Vlad Chiricheș

Are un contract care cuprinde mai multe clauze, din care unele de prelungire automată. Dacă FCSB câștigă titlul în acest sezon, angajamentul său va fi prelungit automat pentru încă o stagiune, până în vara lui 2025. Marea problemă a lui Chiricheș (34 de ani) este cea a accidentărilor: doar patru partide în Superliga a bifat până acum. Varianta de a primi un post în conducere este tot mai plauzibilă. Cotă de transfer: 650.000 de euro.

Ovidiu Popescu

Evoluează la FCSB din 2016, fiind unul dintre veteranii echipei. În iulie 2023, când i-a expirat înțelegerea, cel poreclit cândva „Lampard” de către patron a primit încă un an de contract.

Jocul său rudimentar, dar și oscilațiile pe care le arată în plan defensiv au atras mereu critici, atât din partea lui Becali, cât și a suporterilor. Fundașul are 30 de ani, iar cota sa este de 800.000 de euro.

Risto Radunovic

Cazul său este unul foarte recent. După victoria cu Sepsi, scor final 2-1, a ieșit public și a anunțat că dorește să plece de la FCSB. Apărătorul de 31 de ani va intra în ultimele șase luni de contract în vară, motiv pentru care Gigi Becali va căuta, cel mai probabil, să obțină o sumă de bani în schimbul plecării sale. Cotă de transfer: 1,4 milioane de euro.

Valentin Crețu

Activează la FCSB doar pentru că a fost loial tot timpul, după cum a declarat finanțatorul în repetate rânduri. Și-a asumat de multe ori orice poziție în teren, dar și statutul, de rezervă sau titular. La cei 35 de ani, viteza și capacitatea fizică sunt calitățile sale principale, dar pe faza de construcție eșuează, astfel că e de așteptat ca Nana Antwi să-i ia locul pe post. A ajuns la formația din București în 2019, de la Gaz Metan Mediaș. Cotă de transfer: 250.000 de euro.

Ionuț Panțîru

A lipsit de pe teren doi ani și două luni, după ce cartilajul de la rotula genunchiului drept s-a rupt. În tot acest timp, a suferit trei intervenții chirurgicale și s-a gândit de mai multe ori la retragere. Fundașul stânga de 27 de ani a jucat în doar două partide în acest campionat, bifând 8 minute. Cotă de transfer: 50.000 de euro.

VIDEO Raul Rusescu crede că Florinel Coman va deveni golgeterul Superligii: „Lupta se va da între el și Rrahmani”

Citește și:

„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud  a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot
FCSB
„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot
CIES Football Observatory a publicat TOP 10 cei mai valoroși fotbaliști din Superligă » Diferențe față de Transfermarkt
TOP
CIES Football Observatory a publicat TOP 10 cei mai valoroși fotbaliști din Superligă » Diferențe față de Transfermarkt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
adybumbescu
adybumbescu  •  21 Martie 2024, 15:26

Ma gandeam in sinea mea uite ba ca vine si anul nostru cand Coman ,Olaru si Compagno conduc echipa la castigarea titlului,chiar si Djokovic era un atu pe banca,eram sigur la inceputul anului ca vom castiga campionatul ....dar acum cand vad banca de rezerve cu jucatori precum Phelipe,Miculescu,Baba ,Radaslavescu de milioane de euro care nu aduc nimic in plus la schimbare imi dau seama ca va fi greu chiar si cu 7 puncte avans,Tavi Popescu nu mai joaca absolut nimic si cand Olaru si Coman nu sunt in meci echipa sufera rau de tot...chiar si in defensiva cand vad gafele lui DAWA ...si nu sunt alternative decat jucatori precum Ov Popescu...e nasol...in meciul cu Rapid s-a vazut ca fara o defensiva buna nu faci nimic ...chiar si cu 60 la suta posesie,oricum de la vara nu mai conteaza ca daca rateaza obiectivul Faci Ce Spune Becali se duce la vale....sincer s-au aruncat in vant milioane de euro care nu au dus la nimic bun asa ca nu mai conteaza,fara atacanti nu poti castiga la nesfarsit meciuri,nu poti merge in baza a doi jucatori pana la final daca ceilalti nu aduc un aport pe teren,trebui ca Elias Charalambous sa ii bage in relatii de joc pe Baba si pe Phelipe sa lucreze inclusiv cu Dawa si Ngezana si sa discute si cu Tarnovanu sau Cretu si Radunovic sa creeze relatii de joc ca nu se vede nimic concret pana acum,cu Farul nu o sa mearga genul de joc la noroc precum cel cu rezervele lui Sepsi.

Crinughe1
Crinughe1  •  21 Martie 2024, 09:04

Domnule Nistor, sa scrii un astfel de articol în plina lupta pentru titlu, arata ura voastră viscerala fata de FCSB. Am văzut comentariile voastre răuvoitoare la adresa echipei. Și credeți-mă, nu sunt fan FCSB.

Crinughe1
Crinughe1  •  21 Martie 2024, 09:04

Domnule Nistor, sa scrii un astfel de articol în plina lupta pentru titlu, arata ura voastră viscerala fata de FCSB. Am văzut comentariile voastre răuvoitoare la adresa echipei. Și credeți-mă, nu sunt fan FCSB.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează