FOTBAL  »  Superliga  »  MARE SĂRBĂTOARE ÎN TRIVALE

F.C. Argeş are cea mai tare nocturnă din România!

Articol de - Publicat luni, 26 mai 2008 00:00

 

10.000 de spectatori, nocturnă, meci şi nea Gicu Dobrin
Mare sărbătoare duminică seara la stadionul „ Nicolae Dobrin”. Nocturna a fost inaugurată oficial cu mare fast şi bucurie, şi pentru revenirea Argeşului în primul eşalon fotbalistic al ţării. Peste 10.000 de spectatori, lume bună, foste glorii ale clubului F.C. Argeş, lotul actual care a promovat în prima Ligă, muzică, glume, foc de artificii, au fost „ingredientele” unei sărbători greu de uitat. De undeva de sus, marele Nicolae Dobrin privea sărbătoarea, şi, poate, zâmbea mulţumit... Echipa lui revenise în Liga I şi de acum are şi nocturnă. La mijlocul spectacolului s-a ţinut un moment de reculegere în amintirea celui care a fost inegalabilui Nicolae Dobrin. Aflată în tribună, doamna Gica Dobrin plângea... Lumea i-a scandat numele, iar la plecare mai mulţi spactatori au trecur pe la mormântul Maestrului...

Nocturnă de 1.200.000 de euro şi fostele glorii
Meritul ca Piteştiul şi implicit F.C. Argeş să fi intrat în rândul lumii bune şi să aibă cea mai performantă nocturnă din România cu şase stâlpi în loc de patru, aparţine Primăriei, direct primarului Tudor Pendiuc, dar şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, cei care au cheltuit peste 1.200.000 de euro pentru nocturnă. Începând cu ora 21.00 s-a disputat un meci-spectacol între actuala echipă a Argeşului şi fostele glorii ale clubului alb violet care au câştigat titlurile de campioni, şi au dus Argeşul în Europa. În echipa fostelor glorii au jucat: Andrei Speriatu, Bogdan Vintilă, Mihai Zamfir, Vasile Popa, Ilie Bărbulescu, Constantin Schumacher, Jean Barbu, Jean Vlădoiu, Doru Toma, Viorel Moiceanu, Cornel Cristescu, Aurică Ancuţa, Nelu Ceauşu, Paul Ciobanu, Marius Priseceanu. Antrenori Costel Cârstea şi Telu Stancu.

„Portarul a vândut meciul”
Meciul a fost un adevărat schow care s-a terminat cu scorul de 5 – 3 pentru fostele glorii! Dar rezultatul final a contat mai puţin. Golurile spectaculoase au bucurat miile de spectatori şi au readus bucuria pe stadionul „Nicolae Dobrin”, ca pe vremea când juca Maestrul. Iulian Tameş a înscris un gol extraordinar, cu un şut de la peste 50 de metri pe care portarul ajuns la 53 de ani, Andrei Speriatu, antrenor la Steaua, nu l-a putut para. „A vândut meciul, portarul nostru a vândut meciul”, a acuzat antrenorul Costel Cârstea. La final nocturna a fost stinsă şi s-a pornit o ploaie de artificii care brăzdat cerul Piteştiului preţ de 15 minute.

Dani Coman: „Vin mereu cu bucurie la F.C. Argeş”
Anunţaţi ca prezenţi la inaugurarea nocturnei, Adi Mutu, Dani Coman şi Nicolae Dică nu au mai venit, cu excepţia lui Coman. Selecţionreul Victor Piţurcă nu le-a mai permis să vină la Piteşti de teama accidentărilor. Dani Coman a venit împreună cu soţia. Era trist, şi cu mâna stângă în ghips. „La Piteşti vin mereu cu mare bucurie, pentru că este la mine acasă. Mă bucur că a fost făcută nocturna, şi mai ales că F.C. Argeş a revenit în Liga I. Despre accidentarea mea ce să mai zic? E nedrept să am atâta ghinion... Sper că Dumnezeu mă va ajuta atunci când voi avea mare nevoie”, spunea Dani Coman.

O fostă glorie a fotbalului românesc – în cârje: Augustin Eduard

La meciul – spectacol nu a putut lua parte o altă fostă glorie a fotbalului argeşean şi naţional, Augustin Eduard. Antrenor la Centrul de Copii şi juniori ai clubului, Augustin Eduard a jucat în prima divizie a ţării 310 meciuti la F.C. Argeş, Steaua şi Dinamo. În urmă cu două luni, Gusti a suferit un grav accident la un antrenament cu grupa de juniori pe care o pregăteşte: ruptură de tendon la piciorul stâng. Acum umblă în cârje şi este ăn recuperare. Din cauza accidentului, fostul jucător a slăbit foarte mult. De la 85 de kilograme are acum vreo 60... „Tare mult aş mai fi vrut să joc şi eu la inaugurarea nocturnei, cu foştii mei colegi, dar încă nu pot”, spunea Gusti.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (22)
 •  01 Iulie 2008, 09:45

FORZA ARGES PE VIATZA SI DUPA SUNTEM PREGATITI DE LUPTA

 •  25 Iunie 2008, 15:16

Cu regret va anunt onorati mesteri ardeleni,ca Transilvania nici macar economic,nu mai este mare lucru. ca dovada,ineptiile pe care le debitati in privinta unor locuri pe care nu ati avut bani sa le vizitati...Apoi,daca fac o mica lista cu jucatori reprezentativi pe care i-a dat clubul FC Arges,ati avea de gandit; Dobrin,Radu II,Stancu,Barbulescu,Mutu,Danut Coman,Dica,ati realiza ca ,Ardealul in general ,nu a furnizat atatea talente de cand exista in fotbal. Lista e lunga...

 •  20 Iunie 2008, 12:28

Articol subiectiv si irelevant, cu elemente de jargou... N-ai cu cine...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close