FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - UTA ARAD

Fără violenţă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 martie 2008 00:00

Arădenii au făcut apel la civilizaţia Vestului, cerîndu-le suporterilor din ambele tabere să evite confruntările

Trei meciuri între cele două echipe, Poli şi UTA, s-au jucat de la revenirea Aradului în prima ligă, în 2006. Toate au fost pigmentate cu încăierări între suporteri sau bombardamente cu pietre. Rivalitatea dintre cele două cluburi e veche de o jumătate de secol, iar încărcătura meciurilor a fost de fiecare dată specială, indiferent că partidele s-au jucat în prima sau în a doua ligă.

Arădenii speră ca, de data această, să fie altfel. "Ne dorim să nu se ajungă la violenţe. Chiar sîntem convinşi că va fi primul meci liniştit. Cel mult unele grupuri vor încerca să se încaiere, dar cred că Jandarmeria şi-a asumat experienţa anilor trecuţi şi va şti să oprească orice izbucnire", a declarat Ciprian Jurma, secretarul Suporter Club UTA, asociaţie care se află la al doilea apel la calm din acestă săptămînă. "Fanii nu trebuie să răspundă la nici un fel de provocări şi să evite orice conflict cu suporterii Timişoarei. E un mare avantaj că meciul se va disputa de la ora 18:30 pentru că se va ajunge pe ziuă la stadion", a adăugat Jurma, făcînd referire la ambuscadele ce le-au fost pregătite arădenilor, în sezonul trecut, de către timişoreni.

"UTA trebuie să joace pentru suporteri, pentru familii, pentru tot ce înseamnă Arad"
Florin Hidişan, mijlocaş UTA

2.000 de arădeni la meci
UTA a solicitat 1.400 de bilete la meciul de sîmbătă, însă studenţii arădeni din Timişoara au anunţat că-şi vor achiziţiona bilete chiar din capitala Banatului. Pentru acestă variantă vor opta şi alţi arădeni, astfel încît se estimează că numărul susţinătorilor "Bătrînei Doamne" la meciul de sîmbătă va fi în jur de 2.000.

Cu trenul şi autocarele
Arădenii vor pleca la Timişoara ca şi în sezonul trecut, cu trenul, dar şi cu autocarele. Ştefan Deme, unul dintre liderii suporterilor, a luat legătura cu Compania de Transport Public Arad, în intenţia de a închiria trei autocare. Fanii alb-roşiii care optează pentru acestă variantă de deplasare trebuie să achite 30 de lei, sumă în care intră costul deplasării şi biletul de intrare la meci. Arădenii vor pleca de la stadionul UTA la ora 15:30.

Coregrafie specială
Fanii "Bătrînei Doamne" pregătesc o coregrafie aparte pentru meciul cu Poli, care va include şi bannere. "Sper ca suporterii să fie lăsaţi cu bannere. Legea nu interzice aducerea acestora pe stadion, nici instalarea acestora, cu condiţia să nu obtureze vizibilitatea. Sigur nu va fi cazul", a declarat Ciprian Jurma de la Suporter Club UTA. Duelul bannerelor între cele două galerii a făcut deliciul tribunelor în ultimele două dispute, la Arad.

Amendat
Antrenorul Marin Barbu l-a amendat cu 500 de euro pe mijlocaşul portughez Pedro Oliveira. Acesta a avut o izbucnire nervoasă la finalul meciului cu Oţelul, lovind copertina băncii de rezerve şi manifestîndu-şi nemulţumirea că a fost schimbat, în minutul 60, cu Iacob. "Magiun" a explicat că lui Oliveira i s-a întocmit referat pentru indisciplină. (Radu Romanescu - Arad)

Ratează meciul
Mijlocaşul Florin Hidişan a primit o lovitură în genunchi la meciul pierdut de arădeni în faţa Oţelului, scor 0-1. "M-am ales cu o leziune la ligamente. Mă doare şi cînd merg", s-a plîns jucătorul, care a ieşit din calculele lui "Magiun" pentru meciul cu Poli. "Orice jucător îşi doreşte să fie în teren la aceste meciuri. Îmi pare nespus de rău că nu pot să joc. Medicul mi-a indicat să stau o săptămînă", a spus mijlocaşul. (Radu Romanescu - Arad)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
 •  14 Martie 2008, 19:20

FLORIDA E CU U T A PT O ZI SI FLORIDA S-E TRANSFORMA IN ALB-ROSU....FAIR-PLAY...HAI ARAD HAI UTA BATRANA DOAMNA A FOTBALULUI ROMANESC...CAMPIOANA PROVINCIEI....CU TOTI LA timisoara...

 •  12 Martie 2008, 21:29

REspect Timisoara! Forzza UTA! Respect pentru traditia, civilizatia, educatia si harnicia timisorenilor. Nu am nici un respect pentru cei care injura pe forum, indiferent de tabara. Mi-as dori ca Uta sa se ramina in prima liga iar POli sa joace in Ch.L . Cei care au minte inteleg cit de importante sunt aceste lucruri pentru fotbalul din VEST, pentru a recupera decalajul nedrept fata de bucuresti.

 •  12 Martie 2008, 21:19

Forzza UTA! Respect Timisoara. Nu ar trebui sa ne lasam manipulati de ziaristii care incearca sa faca stiri senzationale. Au fost incidente izolate care au fost amplificate la maximum de presa. Sa nu-i lasam sa ne murdareasca derby-ul! Sa demonstram ca suntem educati si civilizati.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează