FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRE

EXCLUSIV / VIDEO Dus la detectorul de minciuni de patronul din Liga 1: „A intrat în vestiar la pauză: «Scoate-l, a vândut meciul!»”

Cornel Penescu, în centru // sursă foto: arhivă GSP
Cornel Penescu, în centru // sursă foto: arhivă GSP

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 13:56 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 14:11

Dumitru Hotoboc (44 de ani), fost portar la FC Argeș în perioada ianuarie 2007 - iulie 2008, a povestit detalii incredibile despre conflictul în care a intrat cu Cornel Penescu (56), patronul clubului la acea vreme.

Invitatul ediției GSP Live din această dimineață a fost Dumitru Hotoboc, fost portar cu 59 meciuri în Liga 1 și peste 170 în Liga a 2-a. În cadrul emisiunii, Hotoboc a dezvăluit că patronul lui FC Argeș, club pentru care a evoluat în 2007 și 2008, l-a dus de două ori la detectorul de minciuni, suspectându-l că ar fi „trântit” câteva dintre meciurile piteștenilor.

Conflictul a escaladat până în punctul în care Penescu și Hotoboc au fost la un pas să se ia la bătaie. Fostul portar a povestit totul, cu lux de amănunte, la GSP Live.

Jucătorul din națională comparat de Hagi cu Dobrin: „Ceilalți aveau nevoie de altă minge”
ROMÂNIA
Jucătorul din națională comparat de Hagi cu Dobrin: „Ceilalți aveau nevoie de altă minge”

VIDEO. Dumitru Hotoboc: „Penescu a intrat în vestiar și i-a spus antrenorului: «Scoate-l din poartă, că a vândut meciul!»”

„Țin minte că am jucat la Liberty Oradea și am pierdut, 0-1. Nu am greșit, n-a fost nicio problemă. După acel meci am fost scos țap ispășitor. Am avut o reacție, ne-am certat, am țipat unul la altul, ne-am înjurat rău în vestiar. M-a trimis la echipa a treia, în Liga 4, unde am stat 6 luni. Apoi, în iarnă, cred că Ionuț Badea a insistat să mă aducă înapoi.

M-a chemat la sediul la Pic (n.r. - companie fondată de Penescu) și mi-a zis: «Uite, te chemăm înapoi. De astăzi înainte uităm tot și cine e mai bun apără». Vă dați seama, am fost «ceas» în pregătire și a început cu mine. Primul meci, tot cu Liberty, l-am câștigat, apoi am jucat la Severin. Acolo am pierdut, 1-2, pe o mocirlă incredibilă.

Nu am greșit, nu am scăpat mingea în poartă sau așa ceva. La pauză a intrat în vestiar și i-a zis lui Ionuț Badea: «Scoate-l din poartă, că a vândut meciul! O să pierzi dacă nu-l scoți». Vă dați seama, am început să arunc cu ghetele pe acolo, că mă luase capul. Ionuț mi-a zis că intru să joc în continuare. Era 0-1 la pauză, am egalat, apoi pe final ne-au prins pe contră și ne-au dat golul de 2-1”, a relatat Hotoboc inițial.

Dumitru Hotoboc, dezvăluiri despre Cornel Penescu: „M-a dus de două ori la detectorul de minciuni!”

„A doua zi a intrat în vestiar și ne-a dat afară pe mine și pe Ionuț Badea. Am avut... mai mult decât un conflict verbal cu dânsul. Aproape ne-am luat de gât. A fost o dispută mai aprigă. Din acel moment mi-am dat seama că totul e pierdut.

M-a dus de două ori la detectorul de minciuni după primul meci cu Liberty. Mi-a zis apoi că am păcălit și detectorul de minciuni.

Cred că suspiciunile lui au avut legătură cu Dorinel Munteanu, care și-a dorit foarte mult să mă ia la Vaslui.

Eram copiluț, nu aveam experiență și am făcut atmosferă la echipă ca să-mi dea drumul să plec, am crezut că-l fac să mă lase. El și-a pus ambiția, și de aici... da, am greșit”, a adăugat Hotoboc, în prezent antrenor de portari. El a lucrat cel mai recent la U Cluj, în staff-ul lui Toni Petrea.

  • Cumulat, Cornel Penescu a petrecut mai bine de 4 ani și jumătate în închisoare, fiind condamnat în șapte dosare de corupție, printre care „Mită pentru arbitri”. 
  • El a stat în arest mai întâi între aprilie 2009 şi ianuarie 2010, ulterior în mai 2010, apoi a fost încarcerat din nou în septembrie 2013. În iunie 2016 primise un spor de pedeapsă de 3 ani la pedeapsa inițială de 5 ani, dar în noiembrie 2017 a fost eliberat condiționat.

Citește și:

Răbufnirea lui Dawa în dialogul cu GSP: „E o catastrofă! Cred că pe noi ne distruge sezonul acesta”

Suma cerută de Gigi Becali pe Florinel Coman l-a șocat până și pe Giovanni: „Doamne ferește! La fel a făcut și cu Tavi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close