FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV Cum prezintă FC Botoșani afișul meciului cu Rapid: „Știu că așa se bucură albanezii și kosovarii, dar eu i-am promis ceva surorii mele”

Articol de , - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 11:50 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 12:14

Victor Dican, 22 de ani, este prezent pe afișul de pe Facebook al meciului de Cupă dintre FC Botoșani și Rapid, iar gestul său a dus cu gândul la semnul care imită vulturul cu două capete, făcut deunăzi de atacantul de la Rapid, Albion Rrahmani. Fotbalistul moldovenilor a explicat semnificația, cu dedicația pentru sora sa, un „fluture” pentru ea!

FC Botoșani a prezentat duelul cu Rapid București de joi, de la ora 21:00, din grupele Cupei României, prin intermediul unui afiș pe Facebook care-l ilustrează pe Victor Dican, unul dintre liderii formației, făcând un gest cu mâinile încrucișate.

Cum prezintă FC Botoșani afișul meciului cu Rapid: „Știu că așa se bucură albanezii și kosovarii, dar eu i-am promis ceva surorii mele”
Afișul meciului FC Botoșani - Rapid

Gestul care vine după scandalul de la România - Kosovo și celebrarea golului de către rapidistul Albion Rrahmani

Un gest care a ridicat semne de întrebare. Mai ales în contextul ultimului duel între România și Kosovo, scor 2-0, și al incidentelor din jurul partidei internaționale, apoi după gestul făcut deunăzi de Albion Rrahmani, atacantul kosovar al Rapidului, care a celebrat un gol cu Rapid (3-1).

Vârful giuleștenilor și-a încrucișat mâinile și a făcut preț de câteva secunde semnul care imită vulturul cu două capete, care e pe steagul Albaniei. Cu CFR Cluj, Rrahmani a marcat și a celebrat prin acel gest, considerat provocator, pe care l-au făcut și îl fac și alți fotbaliști albanezi, kosovari sau care sunt în alte naționale, dar care sunt etnici albanezi. 

Rrahmani, gest politic provocator în Rapid – CFR: „Kosovo e Albania”. Se va sesiza FRF precum a făcut FIFA în cazurile Shaqiri și Xhaka?
RAPID - CFR CLUJ 3-1
Rrahmani, gest politic provocator în Rapid – CFR: „Kosovo e Albania”. Se va sesiza FRF precum a făcut FIFA în cazurile Shaqiri și Xhaka?

Practic, mesajul tuturor kosovarilor care fac acest gest e "Kosovo e Albania". Un gest făcut și de Xhaka și Shaqiri, printre alții, pentru a celebra goluri la naționala Elveției, iar situația a fost dezbătută intens la vremea respectivă.

Reacția lui Valeriu Iftime: „Eu știu că e băiat deștept”

Moldovenii l-au prezentat pe Victor Dican pe afiș, având în vedere că va fi unul dintre jucătorii importanți ai confruntării cu giuleștenii. Gazeta Sporturilor l-a chestionat pe patronul Valeriu Iftime dacă știe care este substratul acestui mesaj public.

„E prea mare eclipsa ca s-o luminez eu... Chiar nu știu ce reprezintă gestul sau ce a vrut băiatul să transmită... Ce treabă să aibă el cu Albania sau cu Kosovo?! Eu știu că e băiat deștept. Și ca o glumă, știu că are iubită româncă, nu de naționalitățile de care-mi spuneți. Îmi pare rău, chiar nu știu", a reacționat Valeriu Iftime.

11meciuri și un assist a adunat Dican pentru FC Botoșani în actuala ediție. În total, are 70 de partide, 3 goluri și 8 assist-uri

Reacția lui Victor Dican: „La fiecare meci se face câte un colaj cu un jucător. Era un «fluture» pentru sora mea”

Victor Dican, 22 de ani, internațional U21, a explicat pentru GSP.ro care este situația în ceea ce-l privește.

„Nu e nimic special. La fiecare meci se face un colaj cu câte un jucător, meciul trecut a fost Alin Șeroni într-o imagine cu pumnii ridicați. Ce legătură să aibă cu Albania sau cu Kosovo sau cu Rrahmani?! Așa m-am bucurat eu la ultimul gol, i-am promis surorii mele că o să-i fac un fluture în fața camerei TV. E un «fluture».

Știu că așa se bucură albanezii, kosovarii, dar n-am făcut nicio trimitere la ei. Dacă veți urmări atent postările clubului, există o poză pe fundal cu modul de celebrare al fiecăruia și una mai mică din meci, cu fotbalistul respectiv”, a explicat Victor Dican pentru GSP.RO.

12selecții are Dican pentru naționala U21

Care se poate duela cu Rrahmani pe gazon, în cazul în care atacantul kosovar va evolua, Dican jucând fie mijlocaș defensiv, fie fundaș central.

VIDEO Victor Dican, ofertat din Polonia. Ce spune Valeriu Iftime: „Insistă pentru el, dar nu pleacă pentru banii ăștia”

Citește și alte știri:

A dat gol pentru Dinamo, dar un detaliu l-a dezamăgit: „Nu înțeleg de ce”

EXCLUSIV Dragoș Iancu a povestit cum l-a „reparat” chirurgul Gabriel Dinu: „Mi-a pus o placă de titan și șuruburi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
muzzi1
muzzi1  •  27 Septembrie 2023, 16:37

de unde ai tras concluzia ca vulturul facut de albanezi inseamna "kosovo e Albania!"? jurnalism facut pe genunchi! inseamna doar ca sunt mandrii de a fi albanezi, vulturul e pe steagul lor si semnul asta il faceau dinainte de a exista statul kosovo!! nu inseamna nici un "kosovo e albania" inseamna doar "sunt mandru ca sunt Sqiperi!" asta mi-a spus-o un albanez! dar nu suna asa bine, este? daca nu e un pic de scandal in orice titlu`, un pic de chiloti sau sutiene, un pic de prodan s-a batut cu reghe....nu va citeste nici dracu` mizeriile de articole! mai bine va intrebati, sunteti multumiti de calitatea celor care va acceseaza articolele doar pentru tendentiosul care este in titlu?

radumatei
radumatei  •  27 Septembrie 2023, 15:48

Băi, până să-ți definești un „mod de celebrare a golurilor”, n-ar fi bine să dai și tu niște goluri mai întâi? Nu știu, întreb și eu...

StiuCan
StiuCan  •  27 Septembrie 2023, 14:00

Nu mai bateti campii! Si Frasinescu la Poli Iasi facea acelasi gest cand marca.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează