FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, codașă printre echipele de top! Staff de NON-FOTBALIȘTI » Unde a jucat MM :) + cu ce mare club al Europei se aseamănă

Articol de , , - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 08:49

După ani la rând în care echipa a avut în staff-ul tehnic unul sau mai mulţi foşti fotbalişti de top, FCSB începe 2019 cu cel mai subţire CV din această perspectivă.

A plecat cuplul Dică - Viorel Tănase, cu sute de prezenţe în Liga 1 şi chiar şi selecţii în echipa naţională, iar înlocuitorii se numesc Mihai Teja şi Vergil Andronache.

Cariera ambilor, ca jucători, înseamnă doar nivelul de la juniori. Primul la Steaua, până la jumătatea anilor '90, iar secundul său, la Sportul, în anii '80, după care a bifat doar eşaloane inferioare. E o situaţie cu care clubul s-a întâlnit rar şi chiar foarte rar.

În general, antrenorii principali au fost foşti jucători buni şi foarte buni, exemple Dică, Gâlcă, Rădoi, Reghecampf, Cârţu, Hagi, Dorinel, Lăcătuş, Piţurcă, Zenga, Protasov.

Acum însă, doar antrenorul cu portarii are un palmares decent. Marius Popa a jucat multe meciuri în Liga 1, însă n-a câştigat niciun trofeu. În schimb, a bifat două meciuri în echipa naţională, ambele amicale, şi a făcut parte din lotul cu care România a mers la turneul final al CE din 2008, însă n-a fost folosit niciun minut.

Lipsa unui palmares deosebit ca fotbalist există şi în cazul celor doi oficiali care vor sta, cu rândul, pe bancă, alături de Mihai Teja. Nici Mihai Stoica, dar nici Marius Ianuli nu au însemnat nimic câtă vreme au fost fotbalişti. 

MIHAI TEJA - antrenor principal
# a jucat fotbal doar la nivel de juniori, a fost nevoit să renunţe la 18 ani, din cauza unei afecţiuni rare la inimă
# a făcut parte din generaţia Stelei, alături de Alin Stoica, Marian Aliuţă şi Edi Iordănescu, antrenată de celebrul descoperitor de talente din Ghencea, Petre Mihai

"Da, e un dezavantaj că n-am jucat fotbal la nivel înalt. Mai ales la început, ca antrenor nu te cunoaşte nimeni, e greu să poţi să pătrunzi neavând un CV important de fost jucător" Mihai Teja

Vergil ANDRONACHE - antrenor secund
# a jucat fotbal doar la nivel de juniori, la Sportul Studenţesc, în anii '80

MARIUS POPA - antrenor cu portarii
# 210 meciuri în Liga 1
# niciun trofeu câştigat
# două selecţii în naţională

MIHAI STOICA - director sportiv
# a jucat fotbal, chiar şi la nivel de seniori, dar a făcut-o doar la amatori, în eşaloanele inferioare din România
# a bifat meciuri la echipe precum Metalosport Galaţi, Oţelul Galaţi, Victoria Râmnicu Sărat şi Şantierul Naval Tulcea

"Cea mai frumoasă viaţă e viaţa de fotbalist, zic toţi fotbaliştii. Dar nu e chiar aşa. Cea mai frumoasă viaţă este viaţa de fotbalist bun. Şi eu am fost fotbalist slab" Mihai Stoica

MARIUS IANULI - team manager
# a jucat fotbal în România doar la nivel de juniori
# apoi a plecat să evolueze în Grecia, dar a făcut-o la echipe obscure

700 de meciuriau strâns împreună în Liga 1, ca fotbalişti, foştii antrenori de la FCSB: Dică (307) şi Viorel Tănase (393)

Fotbalistul stă lângă Gigi, în lojă! :) 

La actuala FCSB există un fost fotbalist de clasă. E vorba despre Ionuţ Luţu, considerat unul dintre cele mai mari talente din România. Fostul mijlocaş nu are însă niciun rol activ în staff-ul actual.

El e "mâna dreaptă" a patronului Gigi Becali. Îndeplineşte, pe lângă poziţia de şofer, inclusiv rolul de intermediar atunci când Becali transmite ordine din lojă pentru cei de pe banca tehnică, în timpul partidelor. 

Codorean a fost campion cu Steaua!

Există sub comanda lui Teja un colaborator care are în CV chiar un titlu câştigat cu Steaua, ca jucător, la nivel de seniori. Numele lui: Horea Codorean. El face parte din staff-ul medical şi, alături de kinetoterapeutul Ovidiu Kurti, se ocupă de reabilitarea fizică a jucătorilor care revin după accidentări.

Codorean, 43 de ani, a jucat la juniorii Stelei, iar în 1993-1994 a bifat un meci în echipa mare, care a câştigat titlul. A şi marcat un gol în ultima etapă, în meciul Dacia Brăila - Steaua 2-5, când a fructificat o pasă a lui Lăcătuş. Ca fotbalist el a mai evoluat la Sportul, FC Baia Mare şi Poiana Câmpina. 

CUM ARATĂ TOT STAFF-UL FCSB
Mihai Teja - antrenor principal
Vergil Andronache - antrenor secund
Marius Popa - antrenor cu portarii
Marian Lupu - preparator fizic
Horea Codorean - preparator fizic jucători accidentaţi
Ovidiu Kurti - kinetoterapeut
Flavian Arămitu - medic
Costică Moroiu - asistent medical
Cătălin Fandel - maseur
Sorin Cristof - maseur
Adrian Neacşu - maseur
Dacian Nastai - analist video
Mihai Stoica - director sportiv
Marius Ianuli - team manager

Liverpool e ca FCSB :)

Situaţia de la vicecampioana României se regăseşte şi la câteva dintre marile cluburi europene. Cel mai bun exemplu e Liverpool, liderul la zi din Premier League şi echipa care a disputat în ultimii 2 ani finală de Champions League şi pe cea de Europa League.

Jurgen Kloop a jucat fotbal la nivel de liga secundă, la Mainz, între 1990 şi 2001, iar secunzii săi, olandezul Pepijn Lijnders şi neamţul Peter Krawietz, n-au însemnat nimic ca jucători. Antrenor cu portarii e un olandez, John Achterberg, care a evoluat la echipe precum NAC Breda, FC Eindhoven şi Tranmere Rovers. 

Tripletă fantastică în 1991...

La un an după Revoluţie, Steaua avea în staff-ul tehnic un trio strălucitor pentru ceea ce însemnaseră ei ca fotbalişti. "Principal" era Emerich Ienei, care a jucat în roş-albastru vreme de 12 ani, perioadă în care a cucerit 7 trofee. El îi avea ca secunzi pe Tudorel Stoica şi Victor Piţurcă. Primul are 15 sezoane la Steaua, a câştigat 14 trofee, inclusiv CCE şi Supercupa Europei, în vreme ce Piţurcă are şi el peste 300 de meciuri în Liga 1, 11 trofee câştigate, 13 selecţii şi un titlu de golgeter (1987-1988). 

... dar şi acum 4 ani

2014-2015 a fost un alt sezon în care echipa a avut în staff-ul tehnic antrenori cu trecut de mare fotbalişti. "Principal" era Costel Gâlcă, iar secunzii acestuia: Nicolae Dică şi Laurenţiu Roşu. Toţi trei jucători de echipă naţională, care au împreună 138 de selecţii şi care cumulat au câştigat în carieră 26 de trofee. z

Cine are CV de fotbalist în staff-ul altor echipe de Liga 1

CFR CLUJ
Conceicao - antrenor principal
# a jucat fotbal în prima ligă din Portugalia
# a bifat o selecţie în naţionala Portugaliei
Bogdan Mara - manager sportiv
# a jucat în Liga 1 şi în străinătate
# Mara a fost campion în Liga 1 cu 3 echipe: Dinamo, CFR şi Urziceni
# a bifat 11 selecţii în echipa naţională
Cristian Panin - team manager
# are peste 200 de meciuri în Liga 1
# 8 trofee câştigate cu CFR
# are selecţii şi în echipa naţională
Marius Bilaşco - şef scouting
# are aproape 300 de meciuri în Liga 1 şi peste 50 de goluri
# campion cu Urziceni
# 5 selecţii în naţională

U CRAIOVA
Valentin Iliev - antrenor secund
# are peste 300 de meciuri în primele ligi din Bulgaria, Rusia, Ucraina şi Bulgaria
# 6 trofee câştigate
# 24 de selecţii în naţionala Bulgariei

VIITORUL
Gheorghe Hagi - antrenor principal
# fotbalist uriaş, care a evoluat inclusiv la Real şi Barcelona
# a câştigat 20 de trofee
# a participat la 6 turnee finale de CM şi CE

Ştefan Preda - antrenor cu portarii
# are aproape 300 de meciuri în Liga 1
# 7 trofee câştigate
# 3 selecţii în naţională

DINAMO
Mircea Rednic - antrenor principal
# fotbalist mare, a evoluat inclusiv în Belgia
# 8 trofee câştigate
# e în top 10 selecţii la echipa naţională, 83 de prezenţe

Iulian Mihăescu - antrenor secund
# a făcut parte din echipa lui Dinamo de la finalul anilor '90
# a jucat semifinală (1990) şi sfert de finală (1989) în Cupa Cupelor
# 4 trofee la Dinamo

Ionel Dănciulescu - director sportiv
# 515 meciuri şi 214 goluri în Liga 1
# 60 de meciuri în cupele europene
# 13 trofee câştigate
# două titluri de golgeter al Ligii 1

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
kikostel
kikostel  •  10 Ianuarie 2019, 18:02

Nu conteaza competenta! La FCSB, important e sa fii ca MM Scoica: *** si turnator. Staff de *** incompetenti. Dar cum oierul nu a muncit in viata lui pentru bani, facand doar bisnita, arunca cu ei aiurea pe jucatori, pe manageri ingrozitori etc. Nu-i pasa, ca nu a muncit pentru ei. Pentru el, FCSB e doar instrument de cultivare a egoului lui imens. Daca nu are un *** precum MM care sa-i spuna zilnic cat e de destept stapanul si daca nu ar fi ziaristii penibili care sa-i gadile orgoliul, ar fi obligat sa se vada asa cum e.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi_becali_9
gigi_becali_9  •  10 Ianuarie 2019, 13:19
Postat de ray51 pe 10 Ianuarie 2019, 10:10

Becalica nu reuseste sa priceapa cat de important este pt o echipa care se vrea sa pupe Europa la nivel inalt, prezenta unui psihoterapeut in angrenajul echipei. I s-a atras atentia de vreo 10 ani, dar n-ai cu cine discuta. Asta-i nivelul staffului mai nou sau mai vechi.

Dinamo, Astra, CFR, Craiova au toate psihoterapeut de 10 ani , si nu au prins Europa. Steaua nu are, si in ultimii 10 ani s-a calificat de 9 ori in Europa. Hmmmm....Alta intrebare !

gigi_becali_9
gigi_becali_9  •  10 Ianuarie 2019, 13:16
Postat de mosvasile pe 10 Ianuarie 2019, 10:53

Iar a inceput Craitoiu vrajeala "cu ce mare club al Europei se aseamana...fcsb"!Lasa bre Craitoiule ca stim si noi!Cu "Steaua"Mogosoaia!

Intrebare pentru persoane in varsta : Cand a jucat ultima oara Dinamo in Europa ? :)))) ( Trebuie sa fii in varsta ca sa fi apucat vremurile alea ) .... Raspuns corect : Steaua a jucat in Primavara Europeana anul trecut ! :))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează