FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Pe cine a transferat Gigi Becali?! Marea problemă apărută la FCSB

FCSB și-a întărit lotul pentru sezonul următor, însă efectul asupra echipei de bază e minim
FCSB și-a întărit lotul pentru sezonul următor, însă efectul asupra echipei de bază e minim

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 august 2020 22:04 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 22:38

FCSB și-a întărit lotul pentru sezonul următor, însă efectul asupra echipei de bază e minim. Sergiu Buș (27 de ani, atacant), Marius Briceag (28, fundaș stânga) și Alexandru Buziuc (26, extremă stânga) sunt mai mult soluții de rezervă decât titulari importanți.

Criteriul de care ține cont Becali mai nou, gratuitatea, îl împiedică să-și întărească echipa cu adevărat. FCSB a anunțat trei achiziții pentru stagiunea următoare: fundașul stânga Briceag și atacanții Buziuc și Buș. Fotbaliști care îngroașă lotul, dar nu îmbunătățesc formula de bază, pentru că niciunul nu vine ca un titular cert.

FCSB. Îl mută pe Florin Tănase sau n-are unde să joace

Statutul lui Briceag și al lui Buziuc sunt clare: primul va fi rezerva lui Panțîru, al doilea va juca atunci când va lipsi Florinel Coman. Pe Briceag, Becali îl vede capabil să evolueze și ca fundaș central, tot în cazurile în care o să absenteze vreun titular, Miron sau Iulian Cristea. 

Nici măcar achiziția principală de până acum, Sergiu Buș, nu are un loc clar. Vârful în vârstă de 27 de ani a fost golgeterul lui Gaz Metan în acest sezon, cu 10 goluri în 30 de partide din campionat. La FCSB, atacantul titular e Florin Tănase. El e și căpitan, e greu de scos din calcule.

Ca să-i facă un loc lui Buș, Becali ar trebui să-l retragă pe Tănase în linia de mijloc, într-o poziție în care fostul fotbalist al Viitorului a mai evoluat, doar că e aglomerație și acolo.

Moruțan, Oaidă și Vînă concurează deja pentru cele două locuri de mijlocași ofensivi. Retragerea lui Tănase i-ar face pe cei trei să se bată pentru un singur post!

FCSB. Sergiu Buș nu e chiar gratis

Chiar dacă a venit gratis, fără achitarea vreunei sume de transfer, Buș a necesitat un efort din partea lui Becali. Într-o perioadă în care patronul FCSB e preocupat să scadă costurile, el i-a achitat lui Sergiu 100.000 de euro la semnarea contractului și-i va plăti 14.000 de euro net lunar în primul sezon. 

Atacantul mai are promise și bonusuri pentru titlul de golgeter, pentru calificarea echipei în grupele Europa League sau în ale Champions League. Doar titlul de golgeter îi va mai aduce lui Buș 50.000 de euro, cu condiția ca golurile lui să conducă și la participarea în grupe europene.

Cum arată FCSB acum, cu cele trei achiziții:

  • A. Vlad - V. Crețu, I. Cristea, A. Miron, Panțâru (Briceag) - Moruțan, Ov. Popescu, Oaidă - Man, F. Tănase (Buș), F. Coman (Buziuc)

Ce au făcut recent nou-veniții de la FCSB:

  • Sergiu Buș: a marcat 10 goluri în 30 de meciuri la Gaz Metan. Înainte să semneze cu medieșenii fusese la Levski Sofia, unde bifase doar patru partide ca titular într-un an;
  • Alex Buziuc: 37 de partide, 33 ca titular, și 5 goluri pentru Clinceni, cu care a promovat din Liga 2 în vara anului trecut. Ilfovenii îl aduseseră de la Gaz Metan, o formație în care Buziuc prinsese doar 38 de jocuri ca titular în patru ani și jumătate. Marcase șapte goluri în perioada aceasta;
  • Marius Briceag: Nu a mai evoluat în prima ligă de pe 12 mai 2019! Universitatea Craiova nu a mai apelat la el din momentul în care l-a readus pe Vătăjelu. În lot exista deja Bancu, titular ca fundaș stânga și căpitan. După un sezon în care nu l-au mai folosit deloc, oltenii l-au lăsat pe Briceag să plece gratis la FCSB
FCSB. Pe cine a transferat Gigi Becali?! Marea problemă apărută la FCSB

De la stânga la dreapta, jucătorii transferați de FCSB până în acest moment: Briceag, Buziuc și Buș

Gigi Becali, patron FCSB: „Ce fac eu mi se pare o nebunie!"

Becali insistă că nu va mai plăti pentru niciun transfer, fiindcă a ajuns deja să piardă prea mulți bani în fotbal. A explicat într-o declarație de la ProX: „Nu dau bani deloc pentru transferuri. Sunt 11 milioane de euro cu care am împrumutat clubul. Eu am crezut că eram pe minus cu 5 sau cu 6 milioane, dar când am verificat am aflat că erau 11 milioane! Asta e nebunie curată! Cum să dai 11 milioane de euro și să nu mai recuperezi banii ăștia niciodată?!". 

Pierderea e datorată în principal rezultatelor slabe din cupele europene. FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League doi ani la rând, eliminată o dată de Rapid Viena și a doua oară de Guimaraes. Acum a devenit și mai greu de ajuns în grupe. Din cauza „ciobirii" coeficientului în aceste două sezoane slabe, roș-albaștrii nu vor mai fi capi de serie și în play-off, ceea ce le poate scoate în cale nume mari din Europa, foarte greu de trecut: Tottenham, Wolfsburg, PSV, Sporting Lisabona, Galatasaray. Dacă ar ajunge în play-off și ar avea un pic de noroc la tragerea la sorți ar putea să aibă și un oponent abordabil: Basel, Copenhaga, Sparta Praga, APOEL Nicosia, BATE Borisov sau Malmo.

VIDEO Cozmin Gușă, despre o posibilă revenire în lupta la titlu a FCSB-ului în sezoanele următoare: „Problema este Gigi Becali”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali, mesaj sfidător pentru rivalii din Liga 1: „Șeful vostru vă zice asta!”

Gigi Becali, dezvăluiri din culisele votului împotriva lui Dinamo: „M-au sunat Borcea și cineva din club, dar era prea târziu! Am vorbit cu Anamaria”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  06 August 2020, 11:56
Postat de lupu68 pe 06 August 2020, 10:52

@ GSP: Deci intrebarea ar fi, de fapt: sunteti capabili sa scrieti macar un singur articol despre FCSB (stire simpla sau articol analitic de interes pentru cititori), respectand deontologia profesionala si obiectivitatea necesara, DAR FARA SA-L AMINTITI PE BECALI???

Ar fi foarte greu atat timp cat Becali a declarat ca el baga banii, el spune ce schimbari sa se faca la echipa, el face transferuri, asta e jucaria lui si nu poti sa-i faci nimic! Si pana la urma, un ziar ca gsp trebuie sa se sustina si financiar, nu?

mir21
mir21  •  06 August 2020, 11:55

O stire fix degeaba

lupu68
lupu68  •  06 August 2020, 10:52

@ GSP: Deci intrebarea ar fi, de fapt: sunteti capabili sa scrieti macar un singur articol despre FCSB (stire simpla sau articol analitic de interes pentru cititori), respectand deontologia profesionala si obiectivitatea necesara, DAR FARA SA-L AMINTITI PE BECALI???

Vezi toate comentariile (29)
Comentează