FOTBAL  »  Superliga  »  CONVOCARE

Puștiul-minune de la FCSB ratează iarăși naționala! De ce nu-l va lăsa Gigi Becali să dea curs convocării de la FRF

Octavian Popescu, FCSB (în roșu) +23   FOTO
Octavian Popescu, FCSB (în roșu)

Articol de , , - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 07:37 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 08:36

După ce Octavian Popescu (18 ani) nu a bifat până acum nici o selecție, la nici o echipă de juniori a României, a fost convocat la U19 pentru amicalul cu Serbia de pe 10 martie, însă aproape sigur FCSB nu va da curs solicitării FRF fiindcă între 7 și 15 martie are de susținut 3 etape de campionat.

Octavian Popescu e revelația actualului campionat. Perla din curtea FCSB-ului, care a explodat în acest sezon, deși abia a împlinit 18 ani în decembrie 2020, e însă unul dintre paradoxurile din fotbalul nostru. Până la această vârstă nu a bifat nicio apariție în tricolor. La niciuna dintre selecționatele de juniori. Acum, aflat în lumina reflectoarelor, s-ar putea afla în situația de a fi nevoit să renunțe la o convocare oficială pe care FCSB a primit-o din partea FRF chiar în startul săptămânii în curs.

FRF așteaptă răspuns de la FCSB

Antrenorul naționalei sub 19 ani, Daniel Oprescu, a întocmit lista cu cei pe care îi dorește în lot pentru mini-stagiul de pregătire de la Arad, acolo unde e programat și un joc de verificare, pe 10 martie, cu Serbia. Printre nume se regăsește și cel al lui Octavian Popescu, alături de alți doi jucători de la FCSB: Pantea și Perianu. 

Sunt însă șanse mari ca Tavi Popescu să nu debuteze nici de această dată pentru România. Motivul? Aproape sigur, FCSB nu-i va permite să meargă la lot din cauza faptului că acest lucru ar presupune să evolueze fără el în ceea ce va fi poate cel mai important meci al finalului de campionat regular, derby-ul cu CFR, programat pe 12 martie, pe Arena Națională.

România U19 ar trebui să se reunească la Arad, pe 7 martie, iar pe 10 să întâlnească Serbia. Tocmai fiindcă FRF stă la mâna cluburilor pentru această acțiune, în momentul în care au fost anunțate convocările, mesajul oficial de la Casa Fotbalului a fost: „Selecționerul Daniel Oprescu a anunțat lista preliminară a jucătorilor pe care îi are în vedere pentru această acțiune. Ulterior, în funcție de evoluțiile lor și de disponibilitatea cluburilor, 22 dintre aceștia vor face parte din lotul final”.

De ce a ratat Octavian Popescu până acum naționalele

Dacă acum, iminenta absență a lui de la lot va fi justificată de faptul că nefiind dată FIFA, FCSB poate ignora solicitarea FRF pentru a-l avea disponibil pentru meciurile din Liga 1, în schimb, în anii trecuți a surprins că el n-a apărut la nicio acțiune a loturilor. Mai întâi, când a fost eligibil pentru U16 și U17, selecționerul Mogoșanu l-a ocolit, lucru care a stârnit mirare inclusiv în rândul celor din FRF. 

Apoi, când era la Craiova, clubul patronat de Mihai Rotaru a refuzat să dea curs convocărilor care au existat pe numele lui. Cel mai probabil, la acel moment, Universitatea se temea că l-ar putea pierde dacă l-ar expune la națională, fiindcă nu exista semnat un contract clar. În cele din urmă, oricum l-a pierdut, Popescu ajungând la FCSB.

Octavian Popescu ar putea ajunge direct la Euro U21

Următoarea oportunitate de a debuta în tricolor pentru Octavian Popescu va fi chiar turneul final al CE de tineret, faza grupelor, care va avea loc la finalul lunii martie în Ungaria și Slovenia. Chiar dacă e cu 4 ani sub vârsta actualei generații, el ar putea face parte dintre aleșii lui Adrian Mutu, mai ales dacă selecționerul va rămâne fără Man și Ianis Hagi, care foarte posibil vor fi chemați de Rădoi la naționala mare. 

România va juca toate meciurile din faza grupei la Budapesta în martie: pe 24 cu Olanda, pe 27 cu Ungaria și pe 30 cu Germania. Primele două clasate se vor califica în sferturi, iar fazele eliminatorii vor avea loc între 30 mai și 7 iunie. La Euro 2019, România U21 a avut în lot 3 jucători care erau cu 3 ani sub vârsta generației respective: Andrei Vlad, Tudor Băluță, Vlad Dragomir și Denis Drăguș. 

Am câștigat o grupă din care au mai făcut parte Anglia, Franța și Croația, ne-am calificat în semifinale, unde ne-a eliminat Germania, dar am obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

7 goluria produs Octavian Popescu pentru FCSB în actualul campionat: un gol, 3 pase decisive și 3 penalty-uri scoase, toate transformate

15etape consecutive a prins Octavian Popescu în liga 1 pentru FCSB

19 meciuride Liga 1 a bifat Popescu în actualul sezon, 13 ca titular, 6 chiar ca integralist

Octavian Popescu, cel mai tânăr marcator din actuala Liga 1

Octavian Popescu deține în acest sezon intern și un record important: e cel mai mic fotbalist, ca vârstă, dintre cei care au marcat în primele 24 de etape. Doar 18 ani și două luni are în prezent. De fapt, primii 3 fotbaliști în această ierarhie sunt toți de la FCSB. În spatele lui se află: Andrei Istrate, care va împlini 19 ani peste 3 săptămâni și care a marcat în meciul Poli Iași - FCSB 5-2 și Cristi Dumitru, 19 ani și 2 luni, care a marcat pentru FC Argeș în meciul cu Sepsi, el fiind împrumutat până la finalul sezonului la gruparea din Trivale.

Lotul României U19 arată foarte bine

În lista anunțată de selecționerul Daniel Oprescu apar câteva nume de mare perspectivă. În afara lui Octavian Popescu se mai află Drăgușin, care a debutat în echipa de seniori a lui Juventus, dar și Louis Munteanu, pe care Viitorul l-a vândut la Fiorentina, unde a marcat 3 goluri în 8 apariții pentru echipa de tineret. 

Și mijlocașul Cătălin Cârjan, legitimat la Arsenal U23, e selecționat, la fel ca și Baiaram (Craiova) și Alexi Pitu (Viitorul). România U19 ar putea alcătui un 11 extrem de ofertant: Sava (Torino) - Grosu (Viitorul), Drăgușin (Juventus), Mitran (Craiova), Ștefanovici (Sporting Vaslui) - Perianu (FCSB), Casiadi-Bako (Csikszereda) - Cârjan (Arsenal) - Oc. Popescu (FCSB), L. Munteanu (Fiorentina), Baiaram (Craiova).

VIDEO. Pe urmele copilăriei lui Octavian Popescu! Nucet, satul de 2000 de locuitori care a dat omul de 100 de miloane al lui Becali

Citește mai multe știri despre FCSB:

Florinel Coman l-a sunat pe Becali după ce a fost prins de poliție: „Nea Gigi, mi-e rușine!”

Prima imagine cu documentul lui Florinel Coman » Ce le-a prezentat polițiștilor în loc de permis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
magic4ever
magic4ever  •  24 Februarie 2021, 12:31
Postat de florar pe 24 Februarie 2021, 11:00

Ilogica GSP....Daca Popescu este un pusti-minune nu o sa rateze nici o convocare!!!Pentru ca un pusti -minune la ce joca Nationala mare a Romaniei acolo trebuie convocat.

Asta e pusti minune? Nu are loc sa joace titular nici la nationala U21,la nationala mare nu are ce sa caute...

magic4ever
magic4ever  •  24 Februarie 2021, 12:29

Il mai promovati mult pe Popescu???*** de ati ajuns sa spuneti cate goluri a "produs" ? La ce alt fotbalist ati mai auzit de o asemenea statistica cu goluri "produse"???La o statistica pe orice site de specialitate se pun golurile si pasele de gol,ATAT! Penalty-urile obtinute(dintre care 2 nu au fost penalty) nu se pun ca pase de gol! Dar ce sa faceti si voi cand el are o statistica slaba,mai infloriti cu goluri "produse"...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bubunika
bubunika  •  24 Februarie 2021, 12:01
Postat de je__ pe 24 Februarie 2021, 11:01

Eu nu cred ca jiji nu-l va lasa la nationala, acolo unde poate fi vazut si ii poate creste pretul, mai ales ca la FCSBecali are cine sa joace in locul lui. Si asa, ca fapt divers pentru cei trei care au scris articolul (pe bune? unul a tinut foaia, unul a tinut pixul si al treilea atinut masa sa nu se miste?), "nici o" se scrie legat, adica "nicio", la fel ca si niciun.

Vezi ca te baneaza triumviratul!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează