FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA EUROPEI

UPDATE FCSB, la 37 de ani de când Steaua a câștigat Supercupa Europei: „Uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei”

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2024 12:40 / Actualizat sambata, 24 februarie 2024 15:31

Steaua sărbătorește astăzi 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei. FCSB nu a ratat ocazia și a făcut o postare despre acest eveniment, deși clubul patronat de Gigi Becali nu are vreo legătură cu performanța realizată în 1987, conform deciziilor instanței.

Concret, FCSB a folosit cuvântul „Steaua” atunci când a pomenit de câștigarea Supercupei Europei. „Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental”. La două ore după comunicatul celor de la FCSB, CSA Steaua, echipa din Liga 2, a făcut și ea o postare despre acest eveniment.

Ianis Hagi, la ora deciziilor » Noua echipă care îl dorește, după ce Rangers și Alaves l-au refuzat
SPANIA
Ianis Hagi, la ora deciziilor » Noua echipă care îl dorește, după ce Rangers și Alaves l-au refuzat

FCSB, postare în ziua în care se împlinesc 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei

FCSB nu asociază ziua de 24 februarie doar cu triumful Stelei din 1987, deși cele două entități nu au vreo legătură, conform deciziilor din instanță.

Liderul din Superliga asociază această zi și cu eliminarea Valenciei din șaisprezecimile Cupei UEFA, în urmă cu 19 ani, conform unei postări ulterioare apărute pe facebook-ul liderului din Superliga.

VIDEO. 37 de ani de când Steaua a câștigat Supercupa Europei

Practic, gruparea patronată de Gigi Becali a încercat să se folosească de această aniversare pentru a-și „lipi” din nou numele de Steaua, care a avut meci astăzi în Liga a doua, pe terenul celor de la Reșița, eșec 1-3

24 februarie reprezintă, la fel ca 7 mai, o dată istorică pentru fotbalul românesc.

Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental și adăuga în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, Super Cupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dynamo Kiev, într-o partidă câștigată cu 1-0. Reușita roș-albaștrilor i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă.

Pentru aceste două mari realizări la nivel fotbalistic, uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei în acei ani vor avea parte întotdeauna de respectul și dragostea tuturor celor care poartă culorile roș-albastre în suflet!
-comunicat FCSB

FCSB, la 37 de ani de când Steaua a câștigat Supercupa Europei: „Uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei”
Fotografia postată de FCSB în ziua în care Steaua sărbătorește 37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei, foto: facebook FCSB

CSA Steaua, postare la două ore după FCSB

Steaua a marcat și ea evenimentul și a făcut o postare pe rețelele de socializare în legătură cu acest aspect.

FCSB, la 37 de ani de când Steaua a câștigat Supercupa Europei: „Uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei”
Imaginea asociată postării de CSA Steaua

ANIVERSARE
37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei!

Pe 24 februarie 1987, golul lui Gică Hagi împotriva celor de la Dinamo Kiev a adus Stelei Supercupa Europei, în finala de la Monte Carlo. Astăzi, 24 februarie 2024, se împlinesc 37 de ani de când echipa noastră a cucerit al doilea trofeu european inter-cluburi, după Cupa Campionilor în 1986, pe 7 mai.

Disputa cu Dinamo Kiev a fost, totodată, cel dintâi joc al lui Gheorghe Hagi în tricoul roș-albastru. Mijlocașul transferat de la Sportul a reuşit golul victoriei în minutul 44, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Supercupa Europei a reprezentat primul trofeu pentru Anghel Iordănescu în calitate de antrenor principal.

Steaua a evoluat la Monte Carlo în formula: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) - Lăcătuş (Majearu, 89), Piţurcă.

Antrenor: Anghel Iordănescu.
-comunicat Steaua București

Supercupa Europei, 24 februarie 1987, Steaua - Dinamo Kiev 1-0 (1-0)

  • A marcat: Hagi (44')

  • Stadion: "Louis II" (Monte Carlo). Spectatori: 8.456

  • A arbitrat: Luigi Agnolin (Italia)

Steaua: Stângaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (84' Balint) - Lăcătuş (89' Majearu), Piţurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu

Dinamo Kiev: Cianov - Bal, Baltacea, Kuzneţov, Demianenko - Evtuşenko, Iakovenko, Raţ, Zavarov (78' Morozov) - Belanov (51' Mihailicenko), Blohin. Antrenor: Valeri Lobanovski

Cum se împarte ACUM palmaresul Stelei după decizia ÎCCJ

Palmares CSA Steaua București (1947-2003):

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1

  • 20 Cupe ale României

  • 4 Supercupe

  • 1 Cupa Campionilor Europeni

  • 1 Supercupa Europei

  • Palmaresul FCSB (2003-prezent):

    • 5 titluri de campioană în Liga 1

    • 3 Cupe ale României

    • 2 Supercupe

    • 2 Cupe ale Ligii

Citește și alte știri:

Cum a ales să reacționeze Horațiu Moldovan la postarea lui Atletico Madrid cu poza lui și melodia lui Tzanca Uraganu
ATLETICO
Cum a ales să reacționeze Horațiu Moldovan la postarea lui Atletico Madrid cu poza lui și melodia lui Tzanca Uraganu
Mihai Stoica, impresionat de fotbalistul unei rivale din Superliga: „Știți unde l-au văzut la 8 dimineața în București?”
APRECIERE
Mihai Stoica, impresionat de fotbalistul unei rivale din Superliga: „Știți unde l-au văzut la 8 dimineața în București?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
rumunek
rumunek  •  25 Februarie 2024, 12:29
Postat de befree pe 24 Februarie 2024, 22:17

Dar fotbalistii din acea echipa care a castigat Supercupa Europei ce spun, cine este Steaua? Ce pun: Lacatus, Iovan, Stoica, Bumbescu, Piturca, Boloni, etc...? Ce spune "turma", suporterii, n-are nicio importanta.

Interesant mod de gândire, ce cred suporterii nu e important. Eventual doar ce cred unii, specialii, unicii. Cum am scris, doar zgomot.

befree
befree  •  24 Februarie 2024, 22:17
Postat de rumunek pe 24 Februarie 2024, 16:18

Există o legătură între FCSB și performanța din ‘87 a Stelei. Una pe care nici instanțele, în maxima lor inteligență și pregătire profesională (vezi Mangalia), nu o pot rupe sau interzice. Acea legătură o fac suporterii, partea aceea mare sau mică, depinde din ce parte privești, care recunoaște FCSB ca fiind continuatoarea sportivă a echipei de fotbal Steaua. Știu că cei mai frumoși, mai inteligenți, mai adevărați, mai cunoscători, care au fost în tribune și la Sevilla și la Monte Carlo, susțin evident CSA din Peluza Sud. Dar există și o parte, neglijată de unii, că așa e bine pentru vizualizări, care a rămas alături de echipă, indiferent de denumire sau patronat, în urma acelor transferuri din 1998 și 2003. Echipa înseamnă, pentru aceștia, culorile, jucătorii, antrenorii, legendele care erau prin anii 2000-2010 prin curtea lui Becali, ori astea toate au fost aruncate de armată. Nu ultrașii, nu comandanții, nu ministerul. Alea sunt accesorii, lucruri trecătoare precum patronatul sau, mai nou, stadionul. Prin urmare, mă bucur că cei ce se ocupă de comunicare la FCSB nu au uitat că au o parte importantă din suporteri ce provine din susținătorii acelei echipe a Stelei și, pentru ei, au realizat această postare. Restul e zgomot și înverșunare aiurea, plus o grămadă de invective ale unora ce nu erau nici pe țeavă la momentul acelor mari performanțe.

Dar fotbalistii din acea echipa care a castigat Supercupa Europei ce spun, cine este Steaua? Ce pun: Lacatus, Iovan, Stoica, Bumbescu, Piturca, Boloni, etc...? Ce spune "turma", suporterii, n-are nicio importanta.

mgky
mgky  •  24 Februarie 2024, 17:21
Postat de carol_k pe 24 Februarie 2024, 13:57

FCSB se bazeaza pe pustimea nascuta dupa 2003. Sa fie sanatosi. De ce sa compar generatia de legenda, cea care a adus glorie fotbalului romanesc cu niste șarlatani obositi?

Eu sunt din 95, aveam 10 ani la meciul cu Valencia. Nu țin minte să fi contribuit CSA cu ceva la acea performanță. Doar au încasat chirie de la Becali, și când acesta a mutat echipa pe alt stadion, CSA l-a dat în judecată să îi anuleze sigla și numele. Dar ce a făcut CSA pentru masa de suporteri steliști? Absolut nimic. A girat pentru echipa lui Becali, apoi a distrus-o, încercând să distrugă și palmaresul acelei echipe. Singurii șarlatani sunt în cazarmă, susținând o clonă fără drept de promovare, iar marea masă de suporteri steliști a rămas alături de vechea echipă.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează