FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - U CRAIOVA 2-0

VIDEO + FOTO Pipera bate Coverciano! Trupa lui Dică o supune din nou pe Craiova lui Mangia, care a arătat zero știință pe Arena Națională, și saltă la 2 puncte peste CFR

Foto: Raed Krishan +19   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 09 aprilie 2018 19:59

FCSB a câștigat derby-ul cu U Craiova, scor 2-0, și s-a distanțat la două puncte de principala contracandidată la titlu, CFR Cluj. Un fost selecționer de tineret al Italiei e umilit în duelurile cu un antrenor căruia Becali îi alege titularii, strategia. E 3-8 scorul din ultimele trei întâlniri Mangia-Gigi&Dică!

Ce înseamnă marca: Budescu și-a creat o asemenea reputație, că și loviturile libere pe care le execută normal devin ocazii uriașe, goluri! Budi doar a dat mingea în careu dintr-o fază fixă de la 25 de metri, Momcilovici a trimis balonul spre și apoi în poartă, din două încercări dintre care prima blocată de Mitrovici. Kelici l-a pierdut din marcaj pe stelist, niciun alt jucător al Craiovei nu a reacționat între intervenția portarului Mitrovici și al doilea șut al lui Momcilovici. 

S-au consumat abia 5 minute din meci, golul de 1-0 e introducerea și anticipează desfășurarea evenimentelor. Universitatea e ațipită de parcă tocmai și-a coborât jucătorii din autocar după un tur al Europei și i-a obligat să iasă pe teren pentru un meci de 90 de minute.

Joacă tot FCSB, oamenii lui Dică au mai multă energie și par mai tehnici, mai mulți. Man ratează un 2-0 care e așteptat, Alibec e blocat și el în careu. Mitriță întrerupe somnul alb-albaștrilor cu o acțiune încheiată cam slab, cu un șut pe care Bălgrădean îl parează ușor. 

Zero știință

Echipa mai bună face două schimbări la pauză, intră Teixeira și Florin Tănase și ies Dodel și Budescu. Nici o modificare în formația Craiovei. Problema oltenilor nu o constituie, oricum, tactica sau distribuția, ci paralizia care a cuprins formația lui Mangia. Italianul face semne către teren și toate indicațiile lui îndeamnă la calm. "Jucați ce am stabilit, nu s-a schimbat nimic", cam asta ar fi ideea. 

Dacă o fi existat vreo idee discutată în vestiar, ea li s-a șters din minte tuturor participanților la acea ședință. Zlatinski și Santos rar duc mingea mai departe, către cei trei din față. Când balonul avansează până la Bărbuț, extrema cumpărată de la Timișoara e oprită de Momcilovici și adversarul pare un adult care-i arată unui copil că n-are de gând să se lase driblat. 

Dimitrov centrează și mingea "vine cu zăpadă", așa cum spun fotbaliștii despre baloanele trimise atât de înalt, că ar putea să frece crestele munților. Mingea cade până la urmă și e recuperată de steliști, mai mari și mai hotărâți să lupte. 

Licența lui Becali

E păcat să nu fie înfulecată o asemenea victimă. FCSB face 2-0 la puțin timp după ce se termină pauza și, la acest scor, e cam încheiat tot meciul. Pe olteni nu i-ar mai schimba acum nici Mourinho apărut în locul lui Mangia la marginea terenului, cu cățelul de buzunar al lui Jose transformat într-un tigru nervos. 

Steliștii continuă să atace doar ca să știe că mingea stă astfel departe de poarta lor, deci nu există nici un risc. Formația lui Dică nu mai e foarte insistentă, golul al doilea a clarificat lucrurile pentru toți de pe teren. FCSB continuă lupta pentru titlu și rămânem cu senzația că doar ea a vrut să se bată pentru trofeu și mai departe. 

Diploma de Coverciano a lui Mangia nu-i impresionează pe jucătorii lui, pe ai Stelei îi ține în priză biciul pe care-l agită patronul la TV, presiunea pe care o transmite el pe toate căile, mesajul că e obligatoriu să se câștige campionatul. Dică nici n-are licență, darămite să mai fi luat-o și la Coverciano! Și? Studiile și actul nu contează. 

FCSB - U Craiova 2-0
Au marcat: Momcilovici '6, Fl. Tănase (pen.)'51
TEXT AICI / VIDEO

clasament play-off

clasament

Echipa de start a celor de la FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălașa (C.), Momcilovici - Ov. Popescu, L. Filip - Man, Budescu, C. Tănase - D. Alibec
Rezerve: A. Vlad, Nedelcu, Gnohere, Fl. Tănase, Morais, V. Găman, Teixeira

CS Universitatea Craiova: Mitrovic - A. Ferreira, Ș. Popa, Kelic - Martic, Zlatinski, Bernandes Santos, Bancu - Bărbuț, Gustavo, Mitriță
Rezerve: Popescu, Briceag, Screciu, Mateiu, Băluță, Gardoș, Dimitrov

 

clipboard01

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (490)
eugeniustin
eugeniustin  •  10 Aprilie 2018, 12:00
Postat de maxp pe 10 Aprilie 2018, 10:31

Eu din cate stiu in sportul asta conteaza si forta de impact a duelului. De asta in Premier League nu vezi dandu-se astfel de lovitur de la 11 metri. Sigur, acolo se mai arbitreaza si in spiritul jocului, omul in unghi inchis, practic faza deja incheiata fara nimic notabil, 1-0, mai e si derby, duel nu foarte disproportionat, nimeni n-ar fi dat penalty. Decizia o fi acoperita de regulament, dar e o porcarie sa arbitrezi astfel. Era acoperit de regulament si daca nu dadea nimic.

Ne lasati cu exemplul asta expirat cu campionatul angliei? Ala e branci toata ziua, 11 metri clar, la revedere. Pe de alta parte, cfr are 3 egaluri si o victorie in play of, suna a linie de clasament de echipa campioana? Fcsb e de departe cea mai buna si va lua campionatul.

ucv1948
ucv1948  •  10 Aprilie 2018, 11:29

au trecut 30 de ani , si vor mai trece inca .... rusine !!

maxp
maxp  •  10 Aprilie 2018, 10:31
Postat de Eugen Qy pe 10 Aprilie 2018, 07:57

Se vede ca esti un pusti. In urma cu ani buni, un duel asemanator s-a soldat cu 11 m, dar stelistul, Iovan parca, nu faultase, ci pur si simplu Lucuta s-a impiedicat de un smoc de iarba la limita exterioara a careului, asa cum s-a vazut CLAR din reluari, dar deh, pe vremea aia era o vorba "ARBITRUL este Suveran!". ACUM insa, un branci hotarat aplicat cu COTUL, unui jucator care trecuse de adversar, vrei tu sa spui ca nu a fost 11 m ????

Eu din cate stiu in sportul asta conteaza si forta de impact a duelului. De asta in Premier League nu vezi dandu-se astfel de lovitur de la 11 metri. Sigur, acolo se mai arbitreaza si in spiritul jocului, omul in unghi inchis, practic faza deja incheiata fara nimic notabil, 1-0, mai e si derby, duel nu foarte disproportionat, nimeni n-ar fi dat penalty. Decizia o fi acoperita de regulament, dar e o porcarie sa arbitrezi astfel. Era acoperit de regulament si daca nu dadea nimic.

Vezi toate comentariile (490)
Comentează