FOTBAL  »  Superliga  »  COMPARAȚIE

„Are calități mai bune decât Di Maria!” » Uluitor: a „găsit” la Farul un fotbalist mai bun decât campionul mondial!

Angel Di Maria, în stânga // foto: Guliver/gettyimages
Angel Di Maria, în stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 15:50 / Actualizat joi, 11 mai 2023 17:03

Flavius Stoican (46 de ani), antrenor la FC Botoșani, spune despre Adrian Mazilu (17) de la Farul că „are calități mai bune” decât campionul mondial Angel Di Maria (35).

De la „Mbappe Coman” la „Lampard Popescu” și „Miculescu Lewandowski”, oamenii de fotbal din România au făcut o obișnuință din a compara fotbaliștii români cu nume mari din afara țării.

Flavius Stoican a mers un nivel mai departe și a găsit în Liga 1 un fotbalist „cu calități mai bune” decât Angel Di Maria, campion mondial în 2022 cu naționala Argentinei, de 5 ori campion al Franței și o dată al Spaniei.

Este vorba despre Adrian Mazilu, tânărul de 17 ani de la Farul. Precum Di Maria, Mazilu evoluează pe poziția de extremă dreapta și este stângaci.

Emil Grădinescu și Bogdan Cosmescu, puși la punct de o vedetă pentru comentariul de la Real Madrid - Manchester City: „La meciuri se uită și minori. Opriți microfoanele când vorbiți despre așa ceva!”
REACȚIE
Emil Grădinescu și Bogdan Cosmescu, puși la punct de o vedetă pentru comentariul de la Real Madrid - Manchester City: „La meciuri se uită și minori. Opriți microfoanele când vorbiți despre așa ceva!”

Flavius Stoican șochează: „Mazilu are calități mai bune decât Di Maria”

„Mazilu e un jucător cu potențial enorm, cu calități foarte bune. Îmi place că are tupeu în joc, nu are teamă de adversar, cere mingea, pleacă pe spațiu liber, are reușite și, din câte știu, e născut în 2005. E incredibil.

E unul dintre cei mai buni fotbaliști români de vârsta lui. Seamănă cu Di Maria, dar cred că are calități mai bune. Îl văd mult mai bătăios. Di Maria are tehnică, lovirea mingii bună, dar îl văd mai implicat pe Mazilu.

Diferențele nu sunt atât de mari, doar că Di Maria joacă la un anumit nivel, iar Mazilu s-a născut în România. Dar poate ajunge acolo”, a precizat Stoican pentru digisport.ro.

Di Maria are aproape 500 de meciuri la Real Madrid și PSG

Afirmația lui Stoican este de-a dreptul șocantă. Di Maria a jucat la un nivel uriaș încă de la o vârstă fragedă, fiind campion mondial la U20 alături de Argentina în 2007, apoi campion olimpic în 2009.

Di Maria are un CV colosal, care cuprinde cluburi precum Benfica, Real Madrid, Manchester United, PSG și Juventus.

Cel mai mult a jucat la PSG, pentru care a adunat 93 de goluri și 119 pase decisive. În total, la Real Madrid și PSG a jucat 485 de meciuri. 

Adrian Mazilu a fost promovat la prima echipă a Farului în acest sezon. Jucător de picior stâng, Adrian a jucat 19 meciuri pentru dobrogeni, în care a înscris de 7 ori. Este considerat un jucător de mare perspectivă, în schimbul căruia Farul așteaptă minimum 3 milioane de euro.

„Are calități mai bune decât Di Maria!” » Uluitor: a „găsit” la Farul un fotbalist mai bun decât campionul mondial!
Adrian Mazilu

Mai multe știri din Liga 1: 

Comisia Centrală a Arbitrilor continuă războiul cu oficialii din Liga 1! Gigi Becali, Ioan Varga și Mihai Stoica, chemați la raport + Ciprian Marica și Adrian Mititelu, amendați

Încotro? Echipa din SuperLigă riscă să se dezintegreze în vară!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
1ianuarie
1ianuarie  •  11 Mai 2023, 23:03

Stoicane, lasă bre beutura

romeverest
romeverest  •  11 Mai 2023, 20:22

Oare Stoican isi da seama ce spune ?? Ne-am saturat de aceste comparatii aberante !! Daca-i asculti pe acesti mari “specialisti” ai fotbalului romanesc, ai impresia ca jucatorii nostri sunt de nivelul lui Mbappe, Neymar, Bruyne sau Di Maria, iar in realitate suntem vai de mama noastra. Nu suntem capabili sa vindem vreun jucator roman cu 20 de mil. de euro, dar ii comparam cu marii jucatori ai lumii. Doamne Fereste !!

opinez
opinez  •  11 Mai 2023, 19:10

Stoican poate sa spuna orice ca e gratis. Ce jucatori a lansat el ca sa il luam in serios? Pe de alta parte Di Maria e la final de cariera. Si eu pot sa spun acum ca sunt peste Gascoigne (daca mai traieste)….

Vezi toate comentariile (19)
Comentează