FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florin Tănase - Pirlo! Pentru ce a fost adus decarul la FCSB și unde a ajuns să joace

Articol de , - Publicat marti, 25 august 2020 08:15 / Actualizat marti, 25 august 2020 09:50

Florin Tănase a fost atacant, extremă stânga, mijlocaș ofensiv. Sâmbătă, cu Astra, 3-0, a jucat și ca închizător, un post nou pe care l-a înregistrat monitorizarea InStat. E o reprofilare surprinzătoare, care seamănă cu cea a lui Mazzone de a-l transforma pe Pirlo din decar în mijlocaș defensiv. 

Florin Tănase nu are un post clar și continuă mutarea lui dintr-o poziție în alta, în funcție de antrenor, de meci, de toanele patronului. Atacantul a ajuns să fie mijlocaș defensiv acum! MonitorizareaInStatindică postul acesta pentru fotbalistul în vârstă de 25 de ani. Așa a jucat în partida cu Astra, pe care FCSB a câștigat-o cu 3-0.

Tănase cu Ovidiu Popescu s-au aflat în fața apărării, Olaru a jucat mai sus, în spatele vârfului Sergiu Buș. Postul chiar este unul nou pentru Tănase, care oricum fusese plimbat pe aproape toate locurile din atac. A fost vârf, extremă stânga, mijlocaș ofensiv. De la Viitorul fusese adus ca atacant stânga în sistemul 4-3-3 al lui Hagi.

A ajuns să evolueze în fața fundașilor și randamentul lui a fost excelent. A înscris un gol și s-a clasat, conform InStat, pe al treilea loc de la FCSB, după Coman și după Man. Tănase a avut indexul 349, Man a avut 361, Coman a înregistrat 395. Indexul constituie o medie calculată în funcție de prestația unui jucător dintr-un meci întreg. Sunt luați în considerare toți parametrii relevanți, contribuția ofensivă pentru fotbaliștii de atac, aportul defensiv pentru jucătorii din apărare.

Când a plătit 1,5 milioane de euro ca să-l cumpere de la Viitorul, Becali l-a adus pe Tănase ca extremă. L-a mutat pe urmă în centru, în spatele vârfului, apoi l-a forțat să joace și ca vârf, deși Florin insista că nu-i plăcea deloc poziția aceea. Tănase a scăpat acum de chin, fiindcă FCSB are destui atacanți specializați: Sergiu Buș, Buziuc, Adrian Petre. Primii doi au fost utilizați în partida cu Astra, câte o repriză pentru fiecare.

Schimbarea faimoasă: Pirlo 

Retragerea lui Florin Tănase din atac în fața fundașilor nu este singura de genul acesta. Andrea Pirlo a rămas în istoria acestui sport ca unul dintre cei mai buni playmakeri defensivi, un fotbalist utilizat în fața fundașilor centrali, dar el a fost un „număr 10" când a apărut în fotbal. 

A debutat la Brescia cu Lucescu antrenor și era folosit în spatele unui vîrf. L-a cumpărat Inter, care l-a împrumutat la Reggina, la Brescia. Când s-a întors acasă, la Brescia, antrenorul Mazzone l-a mutat în fața fundașilor. Milan l-a luat de la Inter, apoi a trecut la Juventus. A jucat întotdeauna doar în rolul acesta pe care l-a îndeplinit și Tănase în meciul de sâmbătă, de generator al acțiunilor echipei.

Cei mai buni de la FCSB cu Astra (Jucător -  Index InStat)

  • F. Coman 395 
  • Man 361 
  • F. Tănase 349 
  • Panțâru 320 
  • Moruțan 306

Cei mai buni de la Astra în meciul cu FCSB

  • Răduț 288 
  • Dandea 267 
  • Crepulja 250 
  • Merloi 241 
  • R. Moise 238

„FCSB n-are fundași centrali!" 

Ilie Dumitrescu e convins că FCSB va suferi și în sezonul acesta, din cauza unui defect: „Lotul conține doar doi fundași centrali, Miron și Iulian Cristea. Asta e o mare problemă, e nevoie de achiziții în zona aceea! Patronul a spus că va juca Briceag ca stoper? Poate să joace și Moruțan, poate să fie folosit și portarul de rezervă ca fundaș central, e posibil orice, dar fundași clari sunt numai doi!". Briceag a debutat deja ca stoper, a intrat pe parcursul jocului cu Astra.

Citește și alte știri despre FCSB:

El e noul Elton la FCSB! Strategia lui Becali de a-l izola și izgoni pe atacant

Abia aștepta să scape! Ce a spus Harlem Gnohere, întrebat dacă îi e dor de România + Mesaj pentru Gigi Becali: „În ultima lună nu m-a respectat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
belane
belane  •  25 August 2020, 16:17

Nu stiu cat de mult a jucat Andrea Pirlo in postura de mijlocas defensiv la Milan avand in vedere ca acel post era ocupat de Gattuso, Milan jucand pe atunci mai des cu 3 mijlocasi centrali (Gattuso, Pirlo si Seedorf) si un mijlocas ofensiv (Rui Costa v Kaka) . Andrea Pirlo a fost un mijlocas central clasic cu atributii atat defensive cat si ofensive, printre cei mai buni din istorie dupa Lothar Matthaus si Xavi in opinia mea. Cat despre Florin Tanase ce pot sa zic chiar zilele trecute era un articol despre Alphonso Davies de la Bayern si despre faptul ca s-ar fi nascut intr-un "lagar"...pai la ***a; fizicul nu-l recomanda pentru postul de mijlocas defensiv; desigur pentru nivelul campionatului din Romanica el poate sa fie baron din postura asta dar cand dai de un adversar cu cel putin 4 clase absolvite in materie de fotbal atunci sa-l vedem la lucru !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  25 August 2020, 15:34

Din seria:nici o zi fara ***Azi comparatie intre Pirlo si...tanase!Puah!Penibila meserie mai au si baietii astia,de la GSP!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

171875491077582
Costel Chelaru  •  25 August 2020, 14:53

Un personaj urat, la fel ca patronul dar cine se aseamana se aduna. Echipa asta nu mai reprezinta pe nimeni. Va las..ma uit pe you tube la meciurile memorabile ale Stelei. Vreau sa imi scot din cap hahaitul machedonului

Vezi toate comentariile (5)
Comentează