Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2017 00:00

"Craiova şi oamenii care conduc această echipă au apelat la mizerii, la ţigăneli ordinare, au făcut totul doar împotriva noastră. Să bagi juniorii e o mizerie fără precedent, ei ne-au creat, practic, un mare prejudiciu şi vor plăti pentru asta, mă voi ocupa special".

Declaraţia îi aparţine lui Gigi Becali şi reprezintă părerea general valabilă a celor din clubul Steaua despre CSU Craiova. Roş-albaştrii o consideră pe gruparea din Bănie principala răspunzătoare de eventuala pierdere a campionatului!

Şi totuşi, nu doar că realitatea din acest sezon e alta, dar Steaua e chiar singura echipă din întreaga componenţă a play-off-ului care nu a pierdut nici măcar un punct în faţa Craiovei. În 3 meciuri disputate!

Trei meciuri, tot atâtea înfrângeri pentru olteni!

  • octombrie 2016 Steaua - CSU Craiova 2-1
  • februarie 2017 CSU Craiova - Steaua 1-2
  • aprilie 2017 CSU Craiova - Steaua 0-1

În schimb, celelalte 4 rivale ale formaţiei lui Reghecampf s-au împiedicat măcar o dată în faţa oltenilor, iar Viitorul, Dinamo şi CFR au irosit împreună, în sezonul regulat şi în play-off, peste 20 de puncte!!!

Craiova n-a scos nici măcar o remiză cu Steaua, dar în rest a bătut măcar o dată pe oricare dintre celelalte grupări. Pe Viitorul a învins-o de două ori, pe CFR la fel, iar în faţa lui Dinamo a pierdut un singur meci din 4!!

8 meciuris-au jucat între Steaua şi CSU Craiova în ultimele 3 sezoane de Liga 1, după ce oltenii au promovat, palmaresul e dezastruos pentru echipa din Bănie: niciun succes, un singur egal şi 7 înfrângeri plus un golaveraj negativ de 4-13

Ce puncte au pierdut echipele în faţa Craiovei

  Puncte pierdute
sezon regulat
Puncte pierdute
play-off
Total
Steaua 0 0 0
Viitorul 3 3 6
Dinamo 3 4 7
Astra 3 2 5
CFR Cluj 5 3 8

Fără Craiova, Steaua era deja out din lupta pentru titlu

Un calcul extrem de simplu arată că dacă trupa lui Mulţescu ar fi avut aceleaşi rezultate, înregistrate împotriva Stelei, şi cu celelalte formaţii pe parcursul play-off-ului, atunci Alibec şi compania ar fi fost deja scoşi definitiv din lupta pentru titlu. În acest moment, clasamentul ar fi arătat în felul următor dacă toate echipele ar fi bătut-o, ca şi Steaua, pe Craiova în play-off:

  1. Viitorul 44p
  2. Dinamo 43
  3. Steaua 41
  4. CFR 36
  5. Astra 28
  6. Craiova 22

Şi mai rău ar arăta un clasament virtual realizat cu punctaj maxim pentru aceste echipe în faţa Craiovei nu doar în play-off, dar şi pe parcursul sezonului regulat, când Steaua a câştigat 6 din 6. Practic, trupa lui Reghecampf ar fi ieşită inclusiv din lupta pentru locul 2, care asigură prezenţa în preliminariile Champions League.

  1. Viitorul 45p
  2. Dinamo 44
  3. Steaua 41
  4. CFR 38
  5. Astra 30

"Îţi trebuie mult tupeu să acuzi Craiova de jocuri necurate când victoria noastră la Ovidiu, cu Viitorul, a readus-o pe Steaua în lupta pentru titlu. Plus de asta, Dinamo a pierdut 4 puncte în play-off cu noi. Dacă cei de la Steaua au fost impotenţi, să nu încerce acum să-şi găsească alibiuri în a acuza Craiova de mizerii!"
Gheorghe Mulţescu, antrenor CSU Craiova

Steaua a câştigat tot doar cu Craiova

Adversar Puncte pierdute*
CS U Craiova 0
Astra 3
Viitorul 5
CFR Cluj 7
Dinamo 8

 * în meciurile din sezonul regulat şi play-off

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”