FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FOTO Așa arată casa Stelei! Cât a investit Becali în noua bază a FCSB-ului din Berceni și ce facilități are

Acesta este corpul de clădire unde jucătorii FCSB sunt cazați înaintea meciurilor // Foto steauafc.com +4   FOTO
Acesta este corpul de clădire unde jucătorii FCSB sunt cazați înaintea meciurilor // Foto steauafc.com

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2017 00:00

Baza FCSB de la Berceni este construită în locul unei fabrici de betoane, iar investițiile în noul complex roș-albastru au costat aproximativ 500.000 de euro.

FCSB s-a mutat din Ghencea la un hotel din centrul Bucureștiului, care le-a devenit casă timp de trei ani. Acum, cartierul general al vicecampioanei e pe un câmp în cartierul Berceni, la câțiva pași de centura Bucureștiului.

"Acolo era o fabrică de betoane pe vremea comuniștilor, dar și mai multe blocuri pentru muncitorii de acolo. Toată afacerea a fost preluată de nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, cel care are acum tot terenul din zona Berceni", spun cei din cadrul echipei.
Investiții de 500.000 de euro

Tot pe câmp se află și baza de pregătire a lui Hagi, doar că diferențele sunt enorme!

"Regele" a investit 11 milioane de euro pentru un stadion de 4.545 de locuri, cu nocturnă, omologat pentru meciurile din Liga 1, plus alte șase terenuri cu iarbă naturală, dar și sintetică. În plus, Hagi are în construcție și un hotel de trei etaje cu 120 de locuri pentru jucătorii de la Academie.

În schimb, în Berceni, Becali a modernizat un corp de clădire care era destinat nefamiliștilor și l-a făcut hotel pentru jucători. Pentru această afacere latifundiarul a scos din buzunar doar 500.000 de euro.

"În acest moment, la baza Stelei există două terenuri cu iarbă naturală, dar și un teren mic, care va fi închis pe perioada iernii, o sală de forță, o bucătărie și sală de mese cu 50 de locuri, dar și o clădire cu două etaje, în care se află birourile conducerii administrative și ale staff-ului tehnic. Un etaj este special amenajat pentru jucători și staff, acolo unde există camerele de odihnă ale acestora", dezvăluie sursele ziarului.

Se modernizează baza

Din această vară, în Berceni va începe din nou șantierul! Când jucătorii vor fi plecați în Slovacia și Olanda, muncitorii se vor întoarce la Berceni pentru construcția a șase terenuri de antrenament, dar și a unui teren de joc cu o tribună de două mii de locuri, pe care să evolueze formația secundă a clubului, înscrisă în Liga a 3-a.

În plus, patronul se gândește să modernizeze un al doilea cămin de nefamiliști și să construiască un complex de garsoniere moderne în care pot locui gratis jucătorii, aceia dintre ei care nu vor dori să-și închirieze locuințe în București.

Selecții în Berceni pentru 9 grupe de copii

După ce ani de zile a neglijat centrul de copii și juniori al echipei, Gigi Becali și-a schimbat iar planurile. La Berceni se plănuiește construcția unui centru pentru viitorii fotbaliști, iar de afacere se va ocupa tot nepotul omului de afaceri.

În acest moment, la baza din Berceni au început selecțiile pentru mai multe grupe de juniori ale echipei roș-albastre, iar toate testele se transmit în direct pe internet. Din primele informații, s-au înscris aproximativ 400 de copii, pe nouă categorii de vârstă. Cei din provincie au primit gratuit din partea clubului cazare și masă.

"Dică trebuie să fie fericit că a ajuns la Steaua, pentru că acum situația la echipă este total diferită față de ceea ce se întâmpla în mandatul meu. Există o bază superbă de antrenament, un cantonament foarte bun, un stadion modern pe care se joacă meciurile. Când eram eu "principal" la Steaua, situația era alta..."
Mirel Rădoi, fost antrenor FCSB

300.000.000 €este averea pe care o deține în acest moment Gigi Becali, locul 9 în TOP 300 Capital 2016

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (37)
1716493408582631
Robert Szi  •  26 Mai 2017, 21:25
Postat de bigdeal pe 25 Mai 2017, 17:30

Pai FCSB=Fotbal Club Steaua Bucuresti. Autorul articolului doreste ca toti satenii sa priceapa, de asta foloseste ambele denumiri;)

gresit.. e FC Fcsb S.A. :) tradus: Fotbal Club Fcsb S.A.

timm
timm  •  25 Mai 2017, 21:04
Postat de godot pe 25 Mai 2017, 19:28

Deci, Becali, cu avere de 300 milioane și mii de hectare în portofoliu, investește 500 de mii în renovarea unor cămine de nefamiliști, iar Hagi, din credite, investește 11 milioane de euro într-o bază făcută de la zero.

Viitorul Campioana.

leoc980
leoc980  •  25 Mai 2017, 20:02

***, *** *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează