FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA 2-1

FOTO Cu D de la Dinamo » Galeria ”câinilor” a fost la înălțime în meciul cu Craiova: coregrafie spectaculoasă!

Fanii dinamoviști au impresionat din nou // FOTO Raed Krishan
Fanii dinamoviști au impresionat din nou // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2017 00:00

Galeria ”câinilor” a sărbătorit din nou un meci de orgolii cu rivalii de la Craiova.

Dinamoviștii au făcut toată săptămâna reclamă meciului cu oltenii, considerat finala primăverii în Ștefan cel Mare. Și roș-albii s-au adunat în număr mai mare pe Național Arena față de etapa trecută, cu FC Botoșani (1-0), atunci când au fost 4.496 de spectatori.

Aproximativ 10.000 de "câini" au ținut aseară pumnii favoriților în confruntarea cu oltenii, care au sosit și ei în număr de 400 în Capitală.

Galeria dinamovistă a ținut să ofere culoare în derby-ul orgoliilor și-a deschis partida cu o coregrafie impresionantă. Dedicată lor, "ultrașilor" care vin meci de meci la partidele echipei favorite, nu doar echipei pe care o iubesc.

"În viaţă avem o singură parte măiastră... Dinamo, lumina noastră" a fost mesajul care a însoţit pânza ridicată de "câini". Bonus: în locul soarelui, fanii au pus litera D, stilizată, în genul celei ce-și găsea locul pe sigla clubului până la Revoluție.

"Leii" din Bănie nu s-au lăsat impresionați de coregrafia rivalilor și au încercat să țină pasul cu atmosfera creată pe Național Arena. "Juveții" au împânzit peluza cu steaguri și cu bannere, printre care și un afiș ce înfățișa Craiova Maxima, una dintre legendarele formații ale fotbalului românesc.

Premieră pentru Măzărache

Mulțescu a produs mai multe modificări față de primul "11" din etapa trecută cu Steaua (1-2). Au apărut jucători în formula de start folosiți puțin în ultima perioadă. Măzărache a fost reintrodus titular, o premieră în 2017, după ce jucase doar în prelungirile partidei de la Botoșani.

Simon a fost preferat pentru că dă randament cu Dinamo, dorindu-și revanșa după ce-a fost ținut un sezon în Ștefan cel Mare, la echipa secundă, fără a i se da șanse la prima formație.

Totodată, a fost titularizat Mateiu, neutilizat cu Steaua fiindcă este impresariat de Anamaria Prodan. Mingote i-a luat locul lui Calancea, care a greșit cu Steaua, apărând și Bucurică în primul "11" pentru că Dimitrov a fost suspendat.

3.900era media spectatorilor dinamoviști la meciurile de acasă până aseară, fiind a 4-a în Liga 1 după Steaua, Craiova și CFR Cluj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează