FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

FOTO Începe să semene a navă spațială » Se muncește și noaptea la noul stadion al Craiovei. Cu toate astea, arena nu va fi gata înainte de martie 2017

FotoL Alex Nicodim +7   FOTO
FotoL Alex Nicodim

Articol de , - Publicat marti, 27 septembrie 2016 00:00

Bijuteria din Bănie în valoare de 50 milioane de euro, finanțată de Guvernul României, prinde contur.

"Se muncește și noaptea", spun oamenii ce locuiesc în vecinătatea stadionului care va avea un total de 30.963 de locuri. Acestea vor fi distribuite astfel: 27.208 pentru public, 3.450 în zona VIP, 240 pentru presă și 62 pentru persoanele cu dizabilități.

Zece macarale fixe și mobile funcționează la foc automat pentru ca stadionul să fie gata de inaugurare în primăvara anului 2017. "Vrem să terminăm totul până în decembrie. Apoi se va monta gazonul și nu va avea voie nimeni să intre pe stadion până în primăvară", anunță unul dintre muncitorii de la stadion. Peluza care dă în bulevardul Știrbei Vodă a luat deja forma din machete.

Zenit la deschidere?

Pe plăcuța amplasată lângă arenă în care este prezentat proiectul, data finalizării este 21 noiembrie 2016. Nu va fi însă gata la timp. Noul termen a fost fixat pentru februarie 2017, urmând ca meciul de deschidere să aibă loc în primăvara anului viitor.

Prevederile din caietul de sarcini susțin că stadionul ar fi trebuit să aibă deja acoperișul montat din luna august. În realitate, încă se lucrează la tribune, asta după ce au fost montați cei 79 de stâlpi.
Șefii celor de la CSU Craiova s-au gândit la o partidă cu Zenit, formație antrenată de Mircea Lucescu. Acesta ar urma să fie primul meci de pe noul "Oblemenco".

"Am trecut pe la stadion acum câteva nopți şi am văzut că se lucra. Asta înseamnă că vor să mai recupereze din graficul de lucrări de pe timpul zilei. În mod sigur, undeva prin luna martie ne vom bucura de acest stadion"
Olguța Vasilescu, primar Craiova

"Pentru că sunt oltean, m-am inspirat dintr-o operă de-a noastră, din «Domnişoara Pogany». Am preluat linia sprâncenelor din opera lui Brâncuşi"
Viorel Constantinescu, arhitect

90%din cele 50 de milioane de euro sunt plătite de la bugetul de stat. Restul de 10% provine de la municipalitatea Craiova

645 de locuride parcare va avea noul complex sportiv al Craiovei. Inițial, se anunțaseră 1.123

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
sadiku
sadiku  •  27 Septembrie 2016, 13:11

Poate ne prezinta gsp si stadionul lui Fcsb ...SAIVANUL din pipera

onduku
onduku  •  27 Septembrie 2016, 12:09
Postat de vladutz13 pe 27 Septembrie 2016, 09:20

Astia cred ca termina in 3 luni??? HAHAHAHA Da bine, mai curand e situatia de la Pasajul de la Piata Sudului mai aveau 4 luni si pe urma brusc au refacut termenul si au amanat cu 2 ani. Nene, lucreaza la gradene doar la o tribuna, deci 1/4 din stadion... sa ne lase in pace cu minciunile astea.

Bine, gesepistii n-au aflat ca de fapt e vorba de noiembrie 2017. :)

onduku
onduku  •  27 Septembrie 2016, 12:00

Incepe sa semene a "nava spatiala"! Celalalt era "OZN". Da' parca totusi "galactici" suna bine! Chiar si pentru presa spaniola. In rest, numai cocalarisme. Cum ati facut, cum e scrisul in 3? Cei 3 muschetari, cei 3 din Vestul Salbatic care au speriat Vestul! Unul a tinut foaia, altul pixul iar celalalt sufa pe cerneala... :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează