FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - FC BOTOȘANI, VINERI, 18:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

FOTO Rețetă pentru play-off » Un antrenor din Liga 1 a apelat la specialist pentru a-i învăța pe jucători despre alimentație

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor +2   FOTO
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat vineri, 17 noiembrie 2017 11:37

Costel Enache schimbă regulile la Botoșani: și-a scos jucătorii la paintball și a chemat un nutriționist în cantonament, înaintea meciul cu ACS Poli Timișoara.

Pauza competițională i-a dat posibilitatea lui Costel Enache să stea mai mult cu jucătorii săi și să creeze un grup unit.

"Am decis să mergem să ne relaxăm, să ne cunoaștem mai mult și să reușim să facem o familie. Trebuie să învățăm multe chestii unii de la alții și pentru asta am zis că trebuie să lăsăm antrenamentele și să ne facem un program special.

Am profitat și de zilele libere pe care le-am avut, așa că ne-am suit în autocar și-am mers la Piatra Neamț, unde ne-am distrat câteva ore la paintball! A fost totul ca într-o armată, chiar foarte distractiv", declară antrenorul celor de la Botoșani.

Nu este singura decizie luată de Enache în ultima perioadă. Tehnicianul a chemat un nutriționist în cantonament care să-i învețe pe jucători ce program de masă trebuie să urmeze și ce produse sunt recomandate să fie consumate de sportivi.

"Discuția trebuia să dureze 45 de minute, dar s-a prelungit cu încă jumătate de oră. Au existat tot felul de discuții despre ce produse trebuie consumate, cum se face corect o alimentație pentru un sportiv de performanță", spun cei din echipă.

"Eu sunt un antrenor normal pe care-l are România și încerc să fac lucruri normale. Fac toate chestiile astea pentru că vreau să creez un grup puternic, care să se simtă unit în orice moment", recunoaște Enache. 

"Nu ar trebui să fie o presiune, trebuie să ne bucurăm de fotbal, de prezenţa noastră pe terenul de fotbal şi să scoatem maximum. Avantajul nostru este că depindem numai de noi în lupta pentru play-off"
Nicolae Mușat, fundaș FC Botoșani

Merg la Timișoara cu avionul

Dacă în trecut au mers în Banat cu trenul, de această dată cei de la Botoșani vor face deplasarea la Timişoara cu avionul.

"E o echipă cu o mare experienţă de joc, nu cu un joc spectaculos, nu cu minunăţii, dar cu un joc eficient şi echilibrat. Poate crea surprize, amintiţi-vă jocurile cu Dinamo, CFR Cluj. Este greu de citit şi gestionează foarte bine momentele de joc.

Rămânem în continuare cu o gândire pragmatică și este foarte bine ca jucătorii să înțeleagă ce vrem să facem, cum să aducem omogenitate. Sunt punctele cheie pentru mine în avea reușită", spune Costel Enache. 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
prima_la_stanga
prima_la_stanga  •  17 Noiembrie 2017, 18:40

Altii mai au putin si isi cloneaza fotbalistii, iar in Romania 2 (doi!) insi scriu un articol de 300 de cuvinte despre cum un club din prima liga a tarii, aspirant chiar la cupele europene, a descoperit ca exista nutritionisti si s-ar putea sa fie oarecum utili.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Noiembrie 2017, 17:44

Fl tanase nu se mai face bine nici cu medicamente straine ...uite l in poza ce fizic de ratat are ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează