FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA 2-1

FOTO Spartani » Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei, 2-1 cu Astra. "Cîinii" au ajuns la al 7-lea meci fără înfrîngere

Articol de - Publicat miercuri, 16 decembrie 2015 00:00

Finalul de partidă n-a fost recomandat cardiacilor, Palici înscriind la ultima fază din timpul regulamentar un gol de autor imediat după euroexecuția lui Enache

"Augh, augh, augh!" s-a auzit în tribunele medievalei arene din Ștefan cel Mare. Alături de alte cîntece de avînt. Dinamo vrea să fie iar o forță, iar suporterii au făcut atmosferă după o serie de 5 victorii și o remiză. La care au mai adăugat un succes. Invincibilitatea recentă a soldaților de toate națiile ai lui Rednic s-a concretizat repede și pe tabelă contra unei bestii negre, cum ajunsese Astra pentru "cîini".

Roș-albii s-au scuturat de povara precedentelor trei eșecuri cu giurgiuvenii - golaveraj 1-9! -, iar Gnohere (16) i-a curentat pe adversari, profitînd de faptul că Dandea și Lovin s-au ținut unul pe altul. Ce inspirație poate avea Rednic, cum îi sucește, cum îi învîrteşte pe cei doi atacanți, "Bizonul" și Essombe, că nimerește mereu la țintă!

Agonie și extaz

Cu moral, dinamoviștii au continuat să țină rivalul la respect. Nu s-au închis, au atacat, scoțîndu-l în evidență pe Silviu Lung junior, cu parade care mai de care mai deosebite. Doar că Enache (90+1) a redus asistența la tăcere, făcîndu-i pe "cîini" să se gîndească la faptul că soarta este crudă după ce învingi în atîtea meciuri la ultima fază.

Dar nu! Nu aseară.

Roș-albii au avut ultimul cuvînt, iar întreaga fază a fost delirantă: Palici (90+4) a adus aminte de o fază creată în 2006 de Dennis Șerban, cu un gol superb în poarta Stelei, iar dinamoviștii au sărbătorit calificarea cu Rednic cocoțat, impunător, în extaz, peste fotbaliștii săi.

"Am arătat atitudine și caracter, este o victorie incredibilă, în care am sperat și după golul adversarului. E greu să-mi descriu fericirea. Nu știu dacă sînt specialist în goluri importante, contează că ajută echipa"
Antun Palici, mijlocaș Dinamo

"Este meritul nostru că ne-am calificat pentru că noi credem în victorie pînă la ultimul fluier al arbitrului. Am făcut un meci foarte bun contra Astrei"
Paul Anton, mijlocaș Dinamo

Penalty neacordat "cîinilor"

Dinamo a acuzat aseară arbitrajul, a avut un penalty neacordat la scorul de 1-0. În minutul 63, în careul Astrei, Cosmin Matei a vrut să centreze din partea stîngă, însă balonul a atins mîna lui Teixeira, iar arbitrul Feșnic nu a acordat nimic, deși a avut o vizibilitate foarte bună. În prima repriză, în minutul 18, asistentul Șovre l-a oprit eronat, în poziție de ofsaid, pe Gnohere, scăpat spre poarta adversă.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (24)
gizeh
gizeh  •  16 Decembrie 2015, 15:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasy86le
vasy86le  •  16 Decembrie 2015, 13:38
Postat de mariuss72 pe 16 Decembrie 2015, 11:01

Cel mai mare merit il are Rednic, cu siguranta. Dar sa nu uitam si ceilalti factori: iesire din insolventa, liniste la club, salarii platite la zi, patron discret, suporteri aproape, planuri interesante pentru viitorul clubului, etc.

Negoita se pare ca a aflat reteta succesului, nu mai apare pe la televiziuni, nu mai face acuzatii, foarte bine, presa noastra e pusa numai pe scandal, orice declari e inteles gresit, orice spui se foloseste impotriva ta, mai bine taci si faci si Negoita asta face acum, tace si isi face treaba de patron, plateste salariile, investeste in jucatori vazuti de un antreonor foarte experimentat. Respect Negoita pentru ca a readus Dinamo pe drumul cel bun, l-am criticat, l-am injurat, dar acum trebuie laudat pentru ce a realizat.

mariuss72
mariuss72  •  16 Decembrie 2015, 11:01
Postat de ares123 pe 16 Decembrie 2015, 10:58

Da, trebuie sa recunosc ca Dinamo este intr-un real progres. A batut echipe care i-ar fi spulberat anii trecuti. Tot meritul e al lui Rednic care a stiut cu bani ffff putini, sau deloc sa inchege o echipa. Dar toate astea pana la o viitoare oferta din alta parte pentru Rednic...si nu cred ca mai e mult pana atunci. Indiferent cine va veni in locul lui nu va face nici macar jumatate din ce a facut el.

Cel mai mare merit il are Rednic, cu siguranta. Dar sa nu uitam si ceilalti factori: iesire din insolventa, liniste la club, salarii platite la zi, patron discret, suporteri aproape, planuri interesante pentru viitorul clubului, etc.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close