FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

FOTO Vassaras, pentru cine ai filmat pe banii FRF? Sesiune misterioasă de filmări cu arbitrii români

Articol de - Publicat joi, 10 septembrie 2015 00:00

În urmă cu doi ani, actualul șef al CCA a organizat la București o sesiune misterioasă de filmări cu arbitrii români.

Șase-șapte "centrali" și asistenți din lotul național au fost folosiți gratis pentru a regiza faze-pilot, utilizate pentru cursurile de pregătire ale arbitrilor sau la instructajul jucătorilor. Împreună cu doi amici din Grecia, Vassaras a dirijat evenimentul, a decontat apoi la FRF peste 2.200 de euro.

VEZI ÎN GALERIA FOTO FAXIMIL CU CHELTUIELILE FĂCUTE DE VASSARAS

În octombrie 2013, pe cînd FRF era condusă încă de Mircea Sandu, Kyros Vassaras a organizat la București o sesiune de filmare cu mai mulți arbitri din lotul național. "A fost un grup de șase, șapte «centrali» și asistenți", susțin surse GSP.

Printre ei s-ar fi aflat Istvan Kovacs, Sebastian Colțescu, Dragoș Istrate, Mircea Grigoriu. A fost vorba despre niște faze-pilot, care urmau să fie folosite pentru instructaj sau spre a fi prezentate echipelor cu scopul ca jucătorii să înțeleagă anumite decizii ale brigăzilor.

În acel moment, grecul era supervizor CCA. Iar pentru acțiunea desfășurată pe gazonul Arenei Naționale a solicitat să lucreze cu doi conaționali: Platon Bozatzidis și Manthos Chrysostomos. "Colaborează cu ei de multă vreme, sînt prieteni, foști arbitri. Îl ajută la teste, la analize", spune un ziarist de la Atena.

Sejurul în România al celor trei eleni, pentru perioada 19-21 octombrie 2013, a fost decontat integral de FRF. Amicii lui Kyros au prestat și serviciul de operator video, cu toate că FRF dispunea de un specialist în domeniu, la care se putea apela fără costuri suplimentare.

Au decontAT și plăcintele :)

Tripleta Vassaras - Bozatzidis - Chrisostomos a locuit la hotelul "Irisa", iar cazarea a costat 3.853 de lei. Au mai existat încă 7 note de plată de la masă, în valoare de 1.813 lei. Totalul a ajuns la 5.666 de lei, adică aproximativ 1.300 de euro.

Vassaras nu s-a sfiit să deconteze inclusiv 18 mititei, 3 pastrame de berbec, două plăcinte, 6 porții de mix grill sau o tocăniță de vită!

Transportul cu avionul a mai însemnat încă 931,78 euro, astfel încît întreaga afacere s-a ridicat la peste 2.200 de euro. Alexandru Deaconu, din postura de președinte CCA la acel moment, a avizat-o. În schimb, arbitrilor chemați din provincie pentru filmări nu li s-a permis să-și facă decont!

Ce s-a întîmplat cu imaginile realizate la București? "Cu certitudine, la Liga a 2-a nu s-a distribuit niciodată așa ceva, faze-școală filmate de arbitri români", spune Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv FRF și șef al LPF 2. Același mesaj vine și dinspre cluburile din prima divizie. Pare că Vassaras i-a folosit gratis pe arbitrii români într-o acțiune cu efecte zero pe plan intern.

Unde au ajuns, de fapt, CD-urile? Nu se știe, probabil undeva în străinătate. Vassaras și CCA nu au oferit pînă aseară nici un răspuns la întrebările formulate de Gazetă. Nu ar fi însă prima dată cînd grecul îi utilizează discreționar pe arbitrii români în acțiuni cu iz personal.

Precedentul suedez

În luna mai, nouă arbitri au fost trimiși să conducă meciuri în Suedia la turneul de juniori "Lennart Johanson Academy Trophy". Și-au plătit singuri transportul și au primit doar indemnizații de meci similare unei diurne.

"Vassaras a făcut atunci un serviciu cuiva, oferind o mînă de muncă ieftină ca să rezolve arbitrajele unui turneu privat", explica la momentul respectiv o sursă GSP.

Ulterior, Vassaras și Markus Lejonstad, organizatorul evenimentului din Suedia, au apărut în niște fotografii dintr-un concediu petrecut împreună la Larisa (Grecia), imagini postate pe pagina de Facebook a nordicului.

6.000 €pe lună e salariul net pe care-l încasează Vassaras de la FRF. Pachetul mai conține două bilete lunare dus-întors pe ruta Grecia - România, cazare la București și o clauză de reziliere echivalentă cu salariul pe un an (72.000 euro)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
khal_37
khal_37  •  10 Septembrie 2015, 12:38

Pionul nebunului...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează