FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

Fotografia ruptă » În urmă cu 3 decenii, Hagi și Rednic erau prieteni buni, acum au dus războiul verbal la extrem

Articol de - Publicat miercuri, 02 decembrie 2015 00:00

O fotografie alb-negru care a rezistat timpului și a spus povestea unei amiciții. La începutul anilor '80, Mircea Rednic, Gică Hagi și Dorin Mateuț pozau, joviali, într-o cursă către marea performanță ca fotbaliști.

Era imaginea unei prietenii, cei trei colegi de generație fiind apropiați și-n afara gazonului. Doar că prezentul a fost inflamat de un schimb toxic de replici între cei doi tehnicieni. Iar Rednic, 53 de ani, n-a rămas impasibil după "manita" și ironiile lui Hagi, 50 de ani.

Pilda celor doi actori

"Cel mai mult mă deranjează că mi-a zis că-s strîmb, nu e normal să se ia de fizicul meu, așa m-a făcut Dumnezeu! Și eu aș putea spune că e dușmanul limbii române sau că-l mușcă gramatica de limbă, dar n-o spun, din respect pentru ceea ce a fost ca jucător", a spus "Puriul".

În studioul DolceSport, Cornel Dinu a încercat să dezamorseze conflictul: "Mi-aduc aminte de o vorbă a maestrului Fănuș Neagu: «Cînd ajungi la o anumită maturitate, nu mai poți spune niște lucruri pentru că oamenii au niște vîrste la care e mai greu să te împaci». Vă pot spune un episod povestit de Gigi Dinică la o masă cinstită, care se potrivește acum. Marii actori Bălțățeanu și Calboreanu, vechi prieteni, stăteau pînă la ivirea zorilor la «Gambrinus», unde exista o civilizație a mesei. Iar primul mai ațipea, răpus, în timp ce Calboreanu îl trezea cu sifonul. «George, ne vede lumea!», primea replica molcomă. Asta trebuie să înțeleagă Rednic și Hagi, că-i vede lumea".

"Așa cum Hagi are proiecte, și la Dinamo există unul, iar ceea ce a realizat el în 3 ani eu am realizat în 3 luni. Da, ne-a bătut cu 5-1, dar noi am jucat în 10 aproape tot meciul și-am dominat clar"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"N-am avut echipele lui și nici bugetele lui, dar am făcut performanță. Din ce știu eu, n-a vîndut nici un fotbalist peste 500.000 de euro, pe cînd eu am vîndut cu peste 7 milioane de euro"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

6 trofeeare Rednic ca antrenor: 2 titluri de campion, unul cu Rapid (2003), altul cu Dinamo (2007). Plus o Cupă a României cu Rapid (2002), o Cupă a Azerbaidjanului cu Lankaran (2011) și două Supercupe ale României cu giuleștenii (2002, 2003)

1 trofeuare Hagi ca tehnician, Cupa Turciei cu Galatasaray (2005)

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
zecs93
zecs93  •  03 Decembrie 2015, 18:25

in poza asta rednic,hagi si mateut zici ca sunt formatia Bee Gees :))))))))))) :)))))))))))))))))))))))))) :))))))))))))))))))))))))))

stephy1212
stephy1212  •  02 Decembrie 2015, 22:36
Postat de bogdany79 pe 02 Decembrie 2015, 10:39

Intre cei doi nu poate exista un razboi real. Ca fotbalisti au fost din galaxii diferite....Hagi va ramane Hagi indiferent de cati "strambi" ar comenta. Nici acum nu pot vorbi de pe picior de egalitate, Hagi a investit din buzunarul sau sa creeze de la zero un club, o academie, o identitate, un proiect. Viitorul este in acest moment cel mai competitiv club din Romania la toate nivelele. Isi urmeaza strategia proprie de dezvoltare si face si performanta sportiva. Hagi a construit o academie unica in fotbalul romanesc, ca organizare, conditii de pregatire si selectie de talente. Redic e un antrenor bun, cu rezultate dar niciodata nu va avea dreptul moral sa-l critice pe Hagi. Rednic castiga bani din fotbal (de la cluburile care il angajeaza si de la impresarii care aduc jucatori pe unde merge), Hagi investeste. Masura valorii nu exista! Rednic ar trebui sa taca pentru ca orice spune impotriva lui Hagi....e de fapt impotriva simbolului national HAGI!

Aha ,defineste tu DREPTUL MORAL INTELIGENTULE, de dreptul la opinie ai auzit ?

957394917666974
Andrew Schwarz  •  02 Decembrie 2015, 16:26

Ca jucator Hagi a fost deasupra tuturor dar ca antrenor trebuie sa ia notite cand vorbeste Puriul.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează