FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

FRF sparge banii în Centrele de Excelenţă! Câţi bani se duc în cele patru Academii lansate de Burleanu

Articol de , - Publicat marti, 30 mai 2017 00:00

Fiindcă 3 dintre cele 4 primării din oraşele în care Federaţia a creat echipele "Tricolor-11" s-au retras din parteneriat, de frica unor ilegalităţi, în momentul de faţă, forul lui Burleanu cheltuieşte circa un milion de euro anual cu acest proiect.

FRF anunţă că Centrele de Excelenţă sunt o necesitate şi în niciun caz o cheltuială. "Produc un efort financiar de 100.000 de euro anual" a fost anunţul FRF. Realitatea e cu totul alta.

Din cele 4 oraşe în care s-au deschis aceste proiecte, Târgu Mureş, Timişoara, Deva şi Buzău, în nu mai puţin de 3 administraţia locală a decis să se retragă din asociere şi să nu mai participe sub nicio formă alături de FRF!

Nici ca finanţare, nici cu vreo bază materială! Singura Primărie care a rămas alături de FRF e cea din Târgu Mureş.

Tocmai fiindcă a rămas singură, FRF a fost nevoită să suplimenteze costurile. Cu 50 la sută. De la 170.000 de euro pe an, la nu mai puţin de 250.000 de euro!!!

Doar la Târgu Mureş, aportul Primăriei, care suportă cheltuielile de cazare şi masă, îi mai diminuează Federaţiei din cheltuieli. Rezultă costuri totale, pentru toate cele 4 centre, de aproape un milion de euro pe an! De două ori şi jumătate mai mult decât anunţă federalii în apariţiile publice.

De ce a rămas Federaţia fără partenere, după ce a plecat la drum alături de toate cele 4 primării? Din cauza faptului că echipele joacă practic în ilegalitate în Liga Elitelor.

MTS a refuzat să elibereze Certificatul de Identitate Sportivă, iar administraţiile locale n-au dorit să fie părtaşe la o asociere care încalcă Legea Sportului, aceste cazuri putând face obiectul unor dosare şi anchete penale în perioada următoare.

Ce reprezintă 1 milion de euro pentru FRF:

  • salariul brut al lui Christoph Daum pe un an de zile.
  • 12% din bonusul pe care FRF l-a primit de la UEFA pentru calificarea la Euro 2016.
  • cuantumul a 11 prime de genul celei pe care Răzvan Burleanu şi-a acordat-o după calificarea la Euro 2016.
  • aproape 20% din pierderea pe care FRF a înregistrat-o în contabilitate pe parcursul anului 2016.

Culmea FRF: Burleanu se acuză singur!

În Adunarea Generală de sâmbătă, chiar preşedintele Federaţiei le-a atras atenţia celor din sală că "sunt anumite cluburi care încă nu au Certificatul de Identitate Sportivă. Aşteptăm să vă rezolvaţi problema până la 1 iulie, tocmai pentru a vă putea înscrie, în legalitate, în competiţie". Printre cluburile care participă fără CIS se află şi Centrele de Excelenţă ale FRF, validate chiar de Burleanu!

Costurile erau mari şi dacă nu renunţau primăriile

Draftul de contract între FRF și Primăria Buzău demonstrează cum sunt dispuși federalii să arunce cu banii.

Chiar şi dacă administraţiile locale nu decideau să iasă din parteneriat, Federaţia urma să cheltuiască sume imense în aceste proiecte.

De exemplu, Gazeta a intrat în posesia draftului contractului de asociere între FRF şi municipalitatea din Buzău pentru ceea ce înseamnă Centrul Regional de Excelenţă-Tricolor 11. Iar în ceea ce priveşte "Aportul Federaţiei Române de Fotbal" era prevăzut un efort financiar enorm pentru anul 2017.

În primul rând, conform documentului, forul lui Burleanu se angajase să reabiliteze infrastructura Stadionului de Atletism din Buzău, iar suma la care FRF evaluase acest lucru era de 250.000 de euro! În plus, FRF se angaja să realizeze întreaga investiţie exclusiv în 2017!

Nu ar fi fost singura cheltuială cu acest centru. FRF se obliga să asigure şi un buget anual de 170.000 de euro, care să fie direcţionat către antrenori, specialişti etc.

Rezulta un efort de peste 400.000 de euro doar pentru acest an. Şi cum parteneriatul e pe 8 ani, rezulta că, în total, pe întreaga derulare a contractului, FRF cheltuia peste 1,6 milioane de euro!

Aşa, fără ajutorul Primăriei, în cei 8 ani consumul va fi chiar şi mai mare. În jur de 2 milioane de euro!

contract frf

Cum arăta draftul de contract dintre FRF şi Primăria Buzău

APORTUL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE FOTBAL

În vederea realizării scopului prevăzut la art. 8 din acest contract, FRF, pe toată perioada asocierii, va asigura toate cheltuielile ocazionate de:

a) personalul calificat: antrenori, specialist, cu toate cheltuielile aferente (salarizare, transport, indemnizaţie etc.), care va oferi gratuit şi consultanţă de specialitate şi perfecţionare cadrelor didactice de la Liceul cu Program Sportiv "Iolanda Balaș Sotter", un buget anual de 170.000 euro;
b) echipamentele sportivilor;
c) deplasarea la evenimentele sportive internaţionale, inclusiv diurna pentru delegația sportivă și cheltuielile de asigurare a personalului delegației;
d) reabilitarea infrastructurii Stadionului de Atletism din Buzău, amenajarea unui teren de joc cu suprafață sintetică și dotarea acestuia, investiția fiind evaluată de FRF la circa 250.000 euro, investiție ce se va realiza în anul 2017;
e) promovarea imaginii municipiului Buzău la evenimentele sportive la care participă sportivii din cadrul centrului;
f) orice altă activitate sustenabilă financiar convenită de părţi prin acte adiţionale şi aprobate de autoritatea publică locală, în condiţiile legii.

APORTUL FINANCIAR AL MUNICIPIULUI BUZĂU

După cum urmează:

  • costurile de masă ale unui număr de 35 de persoane timp de 11 luni/330 zile anual ă 404.250 lei/an.
  • costurile de cazare /35 lei /zi /pers + 38.500 /pers/an + 442.750 lei/an.
    Cazare + masa = 98.000 euro/an
    *cazarea și masa se vor desfășura la LPS BUZĂU
  • Transport = max 20.000 euro/an
  • Întreținere baza sportivă = max 10.000 euro/an

TOTAL: 128.000 euro /an Primăria BUZĂU

APORTUL CENTRULUI DE FOTBAL MOGOȘOAIA

Pe baza hotărârii membrilor asociați și conform unui calendar convenit de comun acord, jucătorii vor efectua minimum 3 stagii de pregătire anuale a câte 1 săptămână în Centrul de Fotbal Mogoșoaia, în condițiile prezentei asocieri.

Bodescu urma să fie în Consiliul Director

Asocierea dintre FRF şi Primăria Buzău urma să fie condusă de un Consiliu Director format din 5 membri. Dintre aceştia, unul era Gabriel Bodescu, care, conform actelor oficiale, era propus din partea Centrului de Fotbal Mogoşoaia, în timp ce din partea FRF apărea fostul fotbalist Vlad Munteanu, recrutat de administraţia Burleanu în toamna anului trecut.

Contractul a fost făcut de un dușman al gramaticii!

Cele 10 pagini ale contractului conţin aproape peste tot aceeaşi imensă greşeală gramaticală: folosirea verbelor la viitor fiind greşită. Exemple: "se v-a realiza" şi "v-a avea" în loc de "se va realiza" şi "va avea"!

6e locul ocupat de Centrul de Excelenţă Buzău la finalul campionatului din Liga Elitelor U17, la nu mai puţin de 23 de puncte distanţă de câştigătoarea Seriei de Est, Craiova

Ce spun taberele despre Centrele de Excelență:

Răzvan Burleanu, președinte FRF:

  • "Pentru fiecare dintre cele patru centre cheltuim 100.000 de euro pe an. FRF investește în acești copii și nu are niciun câștig financiar din acest proiect. Avem un număr extrem de mare de copii care s-ar pierde dacă nu ar fi aceste centre"
  • "Ne interesează aceste centre și vă asigurăm că vom găsi formula juridică să nu mai fie atacate. Am văzut că LPF dorește să desființeze și ceea ce nu a construit. Că de construit a construit Cupa Ligii"

Elisabeta Lipă, într-un raport trimis de fostul ministru către FRF:

  • "Centrele de Excelență dau naștere unui grav conflict de interese. Conflictul de interese constă în faptul că Centrul regional, la care Federația Română de Fotbal deține calitatea de membru asociat-formator, participă la o competiție organizată de însăși membrul său asociat-fondator, și anume Federația Română de Fotbal"
  • "Ca urmare a înregistrării în Registrul Sportiv și emiterii CIS-ului, ar echivala cu încălcarea gravă a dispozițiilor din Legea educației fizice și sportului. Ministerul Tineretului și Sportului nu poate da curs solicitării dumneavoastră"

Justin Ștefan, secretar general LPF:

  • "Centrele de Excelenţă funcţionează şi sunt finanţate ilegal, atâta vreme cât nu au Certificat de Identitate Sportivă. Mai mult decât atât, nu ne face plăcere, dar va trebui să informăm şi MTS asupra acestui aspect, pentru a se lua măsuri cât mai repede. Nu ne face plăcere că am ajuns în această situaţie, am fi vrut să colaborăm, nu să avem un conflict, dar poate la un moment dat domnul Burleanu îşi revine"
  • "Va trebui să informăm MTS că o asociaţie de sufragerie, pe care nu a recunoscut-o nimeni, nu are CIS, primeşte bani de la FRF în dauna fotbalului amator şi profesionist. Finanţezi nişte centre de excelenţă care sunt ilegale"

Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul:

  • "Centrele de Excelenţă sunt ilegale! FRF nu se poate asocia cu nimeni, ea doar selectează. Asta trebuie să facă oamenii din FRF, să selecteze, nu să vândă jucători"
  • "Știți cum procedează ei? Unui copil îi dai şi unuia nu-i dai. Pe unul îl susţii şi pe celălalt nu. Nu e logic să poarte emblema Federaţiei"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gilos
gilos  •  30 Mai 2017, 12:54

Parerea mea este ca acesti bani sunt singurii investiti cu folos. Este vorba de baza materiala, terenuri si centre de copii si juniori. Primariile se comporta anapoda. Tocmai centrele de copii ar trebui sustinute financiar, nu CSM-uri care platesc din bugetul local portughezi si africani de mana a paispea...

brandremist
brandremist  •  30 Mai 2017, 09:33

Începeți să deveniți redundant de penibili cu obsesia voastră față de Burleanu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează