FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO „Nu este întâmplător că tot ce vine din urmă în fotbalul românesc vine de la Gică Hagi!” » Cuvinte de laudă pentru „Rege”: „Mentalitatea de învingător! M-a pus pe picioare”

Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro +24   FOTO
Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 16:00 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 19:21

Gabriel Torje (33 de ani) joacă în Liga 2, la Concordia Chiajna, dar își amintește cu plăcere de primii pași făcuți în fotbal, de debutul în fotbalul mare la Poli Timișoara sub comanda lui Gheorghe Hagi, un antrenor care i-a schimbat cariera în mai multe rânduri

- Debutul în prima ligă a fost cu Hagi antrenor? 
- Da. Într-un meci cu FC Argeș. M-a plăcut foarte mult și mereu a avut o afinitate pentru jucătorii tineri și mici de înălțime. Dar și un mod personal de a promova jucătorii tineri și să-și facă o carieră în fotbal.

- Ai fost la Farul cu Hagi antrenor și ai plecat. De ce?
- Aveau altă gândire la momentul respectiv. Își doreau să joace alți jucători. I-am ajutat cât am putut. Nu a fost niciun discurs sau ședință în care să mi se spună ceva.

- Adică n-ai plecat certat?
- Nu, nu! După ce am reziliat contractul, am venit de la Timișoara la Constanța să-mi iau personal la revedere de la domnul Hagi. Să-i mulțumesc că într-un moment foarte greu m-a pus pe picioare. Ulterior aducându-mi transferul în Turcia, unde financiar a fost foarte bine și am și salvat echipa de la retrogradare, care era aproape îngropată.

Guilherme Garutti, în duel cu Gabriel Torje, Foto: Imago Images
Gabi Torje a semnat cu Concordia Chiajna. 
Foto: Instagram @torje_gabriel
Gică Hagi și Gabi Torje în 2005
Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro
Torje în acel meci de la Urziceni
+20 FOTO

- E greu de lucrat cu Hagi, așa cum spune toată lumea?
- Dacă vrei să fii confortabil în ceea ce faci, atunci stai în casă! Sau te duci la SPA, te relaxezi, jacuzzi, masaj... În orice sport, orice antrenor care-și dorește să facă performanță va fi exigent. Lucruri care sunt total normale! Nu este nimic întâmplător că tot ce vine din urmă în fotbalul românesc vine de la Gică Hagi! Uitați-vă la echipa națională, majoritatea au trecut pe acolo. Disciplina creată, mentalitatea de învingător... Mentalitatea n-o creezi la 25 de ani, ci de la 12 ani. Atunci când câștigi toate turneele posibile. De-asta majoritatea jucătorilor de la Hagi fac performanță, sunt la echipa națională și pleacă în străinătate.

Colaborez cu impresarul Cristi Opria de la 14 ani. Chiar dacă mi s-a terminat contractul, eu cu dânsul m-am sfătuit mereu. Contractul nostru n-a fost doar în acte, ci legat de o prietenie de 20 de ani. Contează mai mult decât o hârtie. Fiecare cum a fost crescut și mentalitate are
- Gabriel Torje, mijlocaș Chiajna

- Care ar fi principalele calități ale lui Hagi? 
- Are multe, dar primul lucru pe care mi l-a indus la Timișoara a fost să am un tupeu fotbalistic, care să mă ajute în carieră. Asta a fost la 15-16 ani. Indiferent de vârstă, comportă-te ca și cum ai fi de-o viață fotbalist! Lucru pe care mi l-a confirmat și când m-am dus la Farul și mi-au relansat cariera. Chiar dacă mulți vor spune că acum sunt în Liga 2. Dar pentru mine e cea mai bună alegere în momentul de față.

17 ani, 5 luni și 29 de zileau trecut de la primul meci pe care Gabi Torje l-a jucat în prima ligă din România. Pe 28 aprilie 2006, în Poli Timișoara - FC Argeș 0-0

Citește și:

Gabi Torje vorbește pe larg despre episodul „Steaua e numai una!”: „Parcă am omorât pe cineva!” + „Eu nu beam, eram șoferul lui Tamaș”
PRIETENII LUI OVIDIU
Gabi Torje vorbește pe larg despre episodul „Steaua e numai una!”: „Parcă am omorât pe cineva!” + „Eu nu beam, eram șoferul lui Tamaș”
Decizia care l-a făcut KO pe Gabriel Torje: „Am pierdut toți banii! 600.000 de euro s-au dus”
PRIETENII LUI OVIDIU
Decizia care l-a făcut KO pe Gabriel Torje: „Am pierdut toți banii! 600.000 de euro s-au dus”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
steaua.libera
steaua.libera  •  27 Octombrie 2023, 11:43

Alt talent care moare speranta

mehigh_ms
mehigh_ms  •  27 Octombrie 2023, 10:21
Postat de Reyzen30 pe 26 Octombrie 2023, 21:51

Adu tu alti jucatori mai buni in momentu de fata ? Care ????? De unde ? Cand la juniori toate academiile sunt praf ?? Ce echipe mai promoveaza ori creaza juniori ? NIMENI !!! Valoarea jucatorilor este data de competitiile de la juniori , unde sunt doar 3 echipe competitive ,restu sunt jaloane !!! Macar omu incearca sa faca ceva pe banii lui , FCSB si restu de ce nu fac???

daca tot ai pomenit de fcsb. sa stii ca are academie cu conditii foarte bune.. dinamo are si ea(nu stiu ce conditii sunt) U cluj are.. si pot continua.. din punctul meu de vedere, problema e la nivelul antrenorilor de la aceste academii.. e ca pe vremuri.. uite mingea.. jucati fotbal..

drabog
drabog  •  27 Octombrie 2023, 10:17

Din pacate, un exemplu de talent murit speranta. La 21-22 de ani, trebuia sa ramana la Granada si sa nu asculte un impresar incompetent. Daca lasa 2 ani capul jos si nu se uita la bani, tragea tare cu fotbalul, avea sanse sa creasca si sa ajunga la o echipa mai mare. De ce impresar incompetent? Ce fel de impresar negociaza un contract in care spune ca contractul se prelungeste automat cu perioada de imprumut la alte echipe? Deja 2 greseli majore, de impresar amator. Imi pare rau ca nu a ajuns sa aiba 2 ani constanti la o echipa dintr-un campionat serios. S-a lasat pe mana unul amator care l-a dus in Turcia si de acolo s-a pierdut de fotbalul care putea sa il duca departe. In loc sa zicem ca ne aducem aminte de mari performante la nationala sau echipa de club, ne aducem aminte de episodul Steaua e numai una. Bravo lui ca macar nu era prieten cu bautura, pot sa confirm asta ca l-am vazut personal ca a stat pe suc de portocale iar tovarasul lui Tamas era cu paharul plin de whisky. Pacat ca nu a mai ramas la Farul (nu stiu care a fost aranjamentul si daca avea o relatie proasta cu Hagi) pentru ca incepuse sa isi revina si sa joace fotbal. Daca ramanea 1-2 ani, avea sanse sa creasca si sa intre iar in circuitul nationalei. Multe exemple de jucatori unde putem spune: unde nu-i cap vai de picioare - de la anturaje proaste la decizii proaste. Poate cei din generatia noua vor invata ceva de la toti astia care puteau fi mari si se vor uita la ce au facut cei care au fost ma

Vezi toate comentariile (10)
Comentează