FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Găinăria lui Vassaras, autorul unui film realizat gratis cu arbitri români și cu deconturi de pastramă la FRF, e taxată de cuplul Crăciunescu - Porumboiu: ”Degradant, comic, josnic”

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2015 00:00

Sînt trei dintre cuvintele folosite de cei doi foști arbitri internaționali pentru a caracteriza operațiunea realizată pe blat în 2013 de actualul șef al CCA. Crăciunescu nu exclude varianta de a trimite o informare către UEFA vizavi de practicile lui Vassaras în România

"Alexandru Deaconu a declanșat ieri o întreagă anchetă la CCA să afle cum naiba s-au scurs documente despre sejurul lui Vassaras din 2013! A luat la întrebări pînă și contabilitatea!".

Surse GSP descriu astfel atmosfera existentă ieri la Comisia de arbitri după ce Gazeta a produs o serie de documente vizavi de o găinărie a grecului: în octombrie 2013, a organizat la București o filmare de faze-pilot cu șase-șapte arbitri români, imaginile n-au fost folosite niciodată în România, dar Vassaras a decontat la FRF circa 2.200 de euro reprezentînd transport, cazare și masă inclusiv pentru doi conaționali de-ai săi aduși special din Grecia. Vassaras și CCA n-au comentat nici ieri pe marginea subiectului.

"Tupeul nemăsurat al grecului"

În schimb, doi dintre foștii "centrali" de top ai României, Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu, s-au arătat intrigați de felul în care cuplul Vassaras - Deaconu gestionează activitatea CCA.

"Un asemenea om cum este Vassaras, care conduce arbitrajul românesc la fără frecvență, n-are ce să caute nici la FRF, nici la UEFA. Cum poți să fii un exemplu pentru arbitri cînd pui în scenă astfel de lucruri mărunte?! Nu m-am ocupat niciodată cu informări pe la forurile externe, dar cînd văd tupeul nemăsurat al grecului cred că ar merita un memoriu direcționat către Nyon! Sînt curios dacă cei de la UEFA ar fi încîntați de practicile deosebite ale unui membru din Comisia de arbitri", a punctat vîlceanul, recunoscut drept un contestatar aprig al CCA.

"Cum să ceri 20 de lei arbitrilor să facă duș la Mogoșoaia?"

Și a continuat: "O să vă dau un exemplu ca să realizați cît de jos a dus ștacheta CCA și la ce alte acțiuni degradante și josnice se pretează. Domne, știți că au cerut cîte 20 de lei de la fiecare arbitru ca să le dea voie să facă baie la Mogoșoaia după testele fizice?! Cum e posibil așa ceva?! Cum e posibil să fie păstrați în corpul de observatori de liga întîi foști arbitri dați afară din activitate, precum Marian Salomir? Cum e posibil să-l accepți ca observator la divizia a treia pe Florin Chivulete, despre care știm cu toții cum a ieșit din arbitraj, pentru folcloristele de la Piatra-Neamț? Cum e posibil să-l ții în lot pe Marius Avram, la a cărui nuntă nu vreți să știți cîți conducători din fotbal au venit și au lăsat darul?!".

"Următorul pas e să ajungă Colțescu șef la CCA"

La rîndul său, Adrian Porumboiu a abordat un ton similar: "Ar fi comic acum din partea mea să vin să comentez cum se pretează Vassaras să deconteze la FRF vreo zece mititei! E un gest fără comentarii! Mi-e greu să înțeleg. La felul cum merg lucrurile la CCA, nu m-ar mira însă să-l vedem pe Colțescu președinte peste cîțiva ani. Păi, cum să-l mai ții și acum de bun pe băiatul ăsta după ce Borcea ne explica în urmă cu vreo șapte-opt ani că i-a cumpărat un Mercedes?!".

Vasluianul a întrebat apoi retoric: "Ce prestanță și încredere mai poate oferi o comisie formată numai din foști asistenți? Tușarii, cum le zicea Gigi Ștefan pe vremuri, aveau și ei un rol în brigadă, nimic de zis, dar unul marginal. Să formezi însă azi CCA-ul doar din asistenți e elocvent pentru nivelul actual al comisiei. Nu-i putem pune acum în cîrcă lui Vassaras zeci de ani de dezastru în sistem, dar e vinovat că nu s-a informat despre fiecare arbitru în parte, fiecare membru CCA, pentru a dovedi că e interesat să facă ordine. Nu să-i accepte pe toți la grămadă".

"Nimic nu e întîmplător sub oblăduirea acestui Deaconu. Nici acele greșeli flagrante de arbitraj, pentru care nu are cum să existe vreo explicație umană, acceptabilă, mai ales cînd vezi că nu există repercusiuni asupra celor vinovați"
Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA

"Sistemul e în continuare incapabil să se reformeze din interior, cum se întîmplă pe la DNA cu procurorii anchetați pentru ilegalități. La noi, unul lovit în cap a ajuns șef la arbitri. Cred că Deaconu n-a primit atunci o brichetă în ceafă, ci a avut o compresă specială, dar nu pot să văd în profunzime să-mi dau seama dacă era cu valută"
Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
bdgeorge
bdgeorge  •  11 Septembrie 2015, 17:08

ete asa prost cum e el o sa avem si noi dupa zeci de ani un arbitru la EURO si la Mondiale....cu Craciunescu nu prindeam decat Europa League nici macar CL..

10206088110775210
Enver Hoxha  •  11 Septembrie 2015, 14:18

Jos labele de pe Diaconu. L-a decorat însuşi Preşedintele Băşină, restauratorul Justiţiei Române!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Septembrie 2015, 14:02

Coltescu ...merita sef la CCA...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează