FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Doi jucători importanți sunt OUT de la CFR Cluj! Cu cine și-a pierdut Dan Petrescu răbdarea

Articol de , - Publicat marti, 16 iunie 2020 07:14 / Actualizat luni, 17 august 2020 09:18

CFR nu le-a propus atacanților George Țucudean și Lacina Traore prelungirea contractelor, actualele lor înțelegeri cu clubul fiind scadente la 30 iunie. Pe Țucudean, problemele medicale l-au transformat în câteva luni dintr-o vedetă a campionatului într-o rezervă, a treia opțiune pentru Dan Petrescu.

A fost nevoie de autogolul lui Ovidiu Popescu pentru ca derbyul cu FCSB să se tranșeze în favoarea CFR, în runda de reluare a Ligii 1, după pauza de trei luni. 

Și nici în restul meciului atacanții lui Dan Petrescu n-au reușit să-și creeze prea multe ocazii. Una a avut-o Omrani, când n-a nimerit mingea, din careu, alte două purtând semnătura lui Rondon. În condițiile în care ceilalți doi, George Țucudean și Lacina Traore, n-au fost pe teren, doar cel de-al doilea prinzând banca. 

Mai mult, contractele celor doi se apropie de final, urmând să expire pe 30 iunie. Iar CFR nu le-a făcut nicio propunere, nici măcar să își prelungească înțelegerile până la finalul acestui sezon.

George Țucudean, necazuri încontinuu!

În cazul lui George Țucudean (29 de ani), fostul golgeter al Ligii 1 în ultimele două sezoane, lucrurile sunt mai complicate. 

  • Din cauza problemelor cu inima, el și-a luat un concediu medical mai lung, în perioada septembrie - decembrie 2019
  • A revenit la echipă la reluarea sezonului, în februarie, dar a jucat foarte puțin, doar 34 de minute în total, în cele 5 partide din Liga 1 disputate de atunci. 
  • Cu FCSB, Țucudean a rămas în afara lotului din cauza unei contracturi pe care a suferit-o la antrenamentul de sâmbătă.

A fost printre puținii din vestiar care și-au exprimat cu voce tare dezacordul în privința măsurilor economice pe care le propunea Petrescu și relația sa cu Dan s-a deteriorat. Nu e imposibil ca Țucudean să termine totuși sezonul la CFR, dar deocamdată nicio parte nu dă semne că un astfel de acord s-ar petrece. Își va duce la bun sfârșit contractul, dar mai departe lucrurile sunt în ceață.

Lacina Traore nu prea mai poate

De cealaltă parte, ivorianul Lacina Traore (30 de ani) pare un pariu pe care Dan Petrescu e în pericol să îl piardă. Longilinul atacant nu dă semne că ar putea reveni măcar aproape de forma din primul său mandat la CFR, încheiat în 2011 cu transferul pe 4 milioane de euro, la Kuban Krasnodar, unde a lucrat tot cu Dan Petrescu. Tehnicianul a tot motivat că Traore nu prea joacă în Liga 1 din cauza regulii U21, dar surse din preajma echipei spun că africanul are probleme tot mai serioase din cauza accidentărilor care l-au măcinat în ultimii ani.

Sunt semne că Dan Petrescu și-a pierdut răbdarea și nu mai pune bază nici pe el, deși în februarie spunea altceva: „Traore a venit la CFR direct din copac, că nu mai juca de 5 ani, cariera lui era terminată. Dar a venit aici, la mine, a jucat fotbal și va juca în continuare. Traore și-a revenit. Dacă asta nu mai e recondiționare, ce mai e?!"

După pauza cauzată de epidemie însă, Traore dă semne că face tot mai greu față fizic programului de pregătire și de jocuri din Liga 1. Astfel, din diverse motive, doi dintre atacanții de marcă ai CFR-ului, Țucudean și Traore, au devenit mai mult soluții de avarie. Deocamdată doar pentru următoarele două săptămâni. 

Deac, Păun și Omrani sunt golgeterii echipei

În condițiile în care Țucudean a jucat doar în 6 meciuri în Liga 1 în acest sezon și a marcat doar o dată, iar Traore are doar două reușite, capitolul ofensiv a căzut pe umerii altor colegi. Cei mai productivi sunt deocamdată Ciprian Deac (8 goluri), Adrian Păun (7) și Billel Omrani (6). Și Emmanuel Culio (4), plecat de la echipă în decembrie, sau tinerii Valentin Costache (4) și Cătălin Itu (3) au reușit să înscrie în acest sezon de Liga 1 mai mult decât Țucudean sau Traore.

20 de jucătoriau punctat în acest sezon de Liga 1 pentru CFR, care e echipa cu cei mai mulți marcatori din Liga1

51 de goluria înscris CFR, cele mai multe din Liga 1 în sezonul regulat, unde a avut o medie de 1,96 pe meci

10 goluriau înscris atacanții Omrani, Traore, Țucudean și Rondon în Liga 1, adică 18% din reușitele echipei

FOTO. Imagini spectaculoase de la CFR Cluj - FCSB 1-0

+45 FOTO

VIDEO Justin Ștefan despre banii din drepturile TV și împrumuturile statului către cluburi

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Remus Răureanu oferă 4 explicații pentru succesul „norocos” al CFR-ului cu FCSB: „Dan Petrescu a devenit noul Pițurcă!”

Un jucător de la CFR luptă cu Haaland și Jadon Sancho pentru trofeul „Golden Boy” 2020

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
adicn
adicn  •  18 Iunie 2020, 10:30

In afara scorului de pe tabela, La absolut tot! Inclusiv antrenorul(neffind recunoscut ca unul foarte obiectiv) a recunoscut-o.

510490352811318
Voicu Pop  •  16 Iunie 2020, 13:23

Tucudean nu stiu, poate, dar la Traore sigur nu renunta.

3101575123247794
Alice Popa  •  16 Iunie 2020, 11:09
Postat de clujcampion pe 16 Iunie 2020, 09:55

La pase la portarul advers

Au vazut iarba din careul clujenilor dupa pauza, cand au schimbat terenul!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează