FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Exclusiv Gică Hagi și-a ipotecat Academia pentru un credit de 3,5 milioane de euro!

Gică Hagi (58 de ani) este de părere că naționala României are potențialul de a realiza mai mult decât a reușit în campania de calificare la Euro 2024.
Gică Hagi (58 de ani) este de părere că naționala României are potențialul de a realiza mai mult decât a reușit în campania de calificare la Euro 2024.

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 13:49 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 14:39

Gică Hagi (58 de ani) a anunțat într-o conferință de presă că nu mai poate să investească la Farul la fel de mult ca până acum și ar vrea să păstreze doar 10% din acțiunile clubului. În acest moment, Hagi este acționar majoritar, cu 89,90%. Ceilalți acționari sunt Ciprian Marica (10%) și Zoltan Iașko (0,10%).

Deocamdată, Gică Hagi l-a atras în noul proiect pe Rivaldo. Farul a anunțat în septembrie că starul brazilian a cumpărat 10% din acțiunile clubului din Constanța, însă oficializarea nu a fost încă înregistrată în acte.

Gică Hagi pune condiții viitorilor acționari: „Nu vreau să pățesc ca Dinamo”
FARUL
Gică Hagi pune condiții viitorilor acționari: „Nu vreau să pățesc ca Dinamo”

„Regele” își dorește ca Farul să devină o forță în fotbalul românesc, cu un buget anual de 6-7 milioane. Pentru asta, Hagi plănuiește să atragă cât mai mulți acționari. În prezent, campioana en-titre are un buget de 2,5 milioane de euro.

"Eu singur nu pot să fac mai mult decât am făcut. Farul trebuie să aibă un buget foarte mare. Trebuie o schimbare consistentă. Eu voi păstra 10% din acțiuni, nu vreau mai mult. Nu plec din club. Restul, trebuie să vină oameni cu bani", a declarat Gică Hagi.

Liderul Generației de Aur nu se mai vede în postura de patron-antrenor: 

"Farul trebuie să aibă de anul viitor un antrenor care să fie plătit, nu un antrenor care e patron. Drumul actual nu e bun. Lucrurile nu mai pot continua așa. Nu mai vreau să fiu și patron, și manager. Ceva din asta se va schimba sută la sută. 

Iubesc meseria de antrenor, dar nici nu pot să stau la infinit cu 500 de euro. Dacă iau bonusurile, le iau, dacă nu le iau, nu le iau... Muncesc pe 500 de euro de 14 ani", a declarat Gică Hagi.

Rămân acționar la Farul 10%, nu pot mai mult. Am spus-o de o sută de ori. Nu pot, nu fac parte din miliardarii României. Eu sunt acționar la Farul, am crezut în Farul, echipa nu e a mea, așa cum se vorbește în oraș. Este echipa Constanței, a Dobrogei. Trebuie să devină echipa tuturor.

- Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța

Pentru a finanța clubul, Gică Hagi a făcut de-a lungul timpului mai multe credite la bancă. Ultima dată a împrumutat 3,5 milioane de euro de la Banca Transilvania.

Hagi a garantat acest credit cu baza sportivă de la Ovidiu, precum și cu încasările din drepturile TV de la LPF.

La începutul anului 2023, Hagi a prelungit cu 12 luni termenul de utilizare și rambursare a creditului.

Creditul de 3,5 milioane de euro este compus din:

  • capital de lucru sub forma de linie de credit în valoare de 2,5 milioane de euro. Ca regulă generală, acești bani sunt utilizați pentru a acoperi cheltuielile recurente ale unei companii și creanțele scadente pe termen scurt.
  • plafon revolving de Credite pe Termen Mediu în sumă de 1 milion de euro. Plafonul revolving pe bază de contract este o facilitate de credit pe termen scurt și se acordă pentru a susține societățile să-și valorifice noile oportunități de afaceri rezultate din implementarea unor contracte câștigate de companie, conform domeniului de activitate.

VIDEO Gică Hagi anunţă revoluţia la Farul

Citește și alte articole:

Gică Hagi pune condiții viitorilor acționari: „Nu vreau să pățesc ca Dinamo”
FARUL
Gică Hagi pune condiții viitorilor acționari: „Nu vreau să pățesc ca Dinamo”
Gică Hagi dezvăluie de ce s-a prăbușit Farul după ce a câștigat titlul: „Eu am greșit!”
FARUL
Gică Hagi dezvăluie de ce s-a prăbușit Farul după ce a câștigat titlul: „Eu am greșit!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
gepeto
gepeto  •  14 Decembrie 2023, 19:00
Postat de Kryss.Mee pe 10 Decembrie 2023, 17:53

Poate, poate! a dat exemplu de ce/cum trebuie să facă o aceademie, însă fotbalul de club in Romania l-am ținut Becali. Cu toate relele lui Becali tine de ani buni fotbalul de club din Romania. Fără el de multi ani nu mai aveam fotbal in tara. Nu uitati că Becali este unul dintre cei mai importanți ... clineti/cumpărători ale academiei Viitorul.

E sponsor la furat-singur-caciula. Sport national. Ca politicienii de dadeau zahar si ulei. Gigi dadea 100 de lei la poza pe buletin de vot cu stampila pe Crin. (Ca era senator pnl daca ati uitat). A ajutat pnl? Da, sa cada , sa ajunga sa faca fuziune cu inamicul pdl.

TheRealGicaContra
TheRealGicaContra  •  10 Decembrie 2023, 23:24

Pai si milioanele de pe Pitu, Mazilu, Munteanu, Borza, Sali, unde au disparut? In dividente?

Dino
Dino  •  10 Decembrie 2023, 19:43
Postat de Kryss.Mee pe 10 Decembrie 2023, 17:48

Aici în mod sigur se referea la salariul sau de antrenor, de angajat al clubului. Nu era vorba de alte posibile venituri ci de ceea ce câștigă în mod curent din urma activității pe care o desfășoară la club.

Corect, numai ca modul in care a zis pare ca in aia sta. Cati administratori nu sunt in Romania care au salariu minim pe economie dar scot dividende?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează