FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali explică de ce nu pleacă Nicoliţă: "E simbol, costă 1.500.000"

Articol de - Publicat miercuri, 29 decembrie 2010 00:00

Timişoara era dispusă să ofere 800.000 de euro pe Bănel, dar Becali a fixat un preţ prohibitiv


Marian Iancu a confirmat ieri că îl vrea pe mijlocaşul Stelei, însă Gigi a anunţat că Nicoliţă costă minimum 1,5 milioane

Timişoara era dispusă să ofere 800.000 de euro pe Bănel, dar Becali a fixat un preţ prohibitiv

Marian Iancu a confirmat ieri că îl vrea pe mijlocaşul Stelei, însă Gigi a anunţat că Nicoliţă costă minimum 1,5 milioane


Marian Iancu şi Gigi Becali au confirmat ieri informaţia oferită în exclusivitate de Gazeta Sporturilor şi anume că Poli Timişoara vrea să-l achiziţioneze pe Bănel Nicoliţă.

"Este un fotbalist pe care ni-l dorim, ar fi ceea ce am avea noi nevoie în partea dreaptă, la mijlocul terenului. Am vorbit deja cu domnul Becali pe marginea acestui transfer", a anunţat Marian Iancu, patronul grupării de pe Bega.

Gigi Becali a confirmat că boss-ul Timişoarei l-a căutat, dar a susţinut în mod clar că Nicoliţă nu va fi lăsat să plece. "M-a sunat Marian Iancu şi mi-a zis aşa: «Am citit prin ziare că Bănel e de vînzare şi vreau să-ţi fac o ofertă pentru el». I-am replicat că Nicoliţă nu e de vînzare. Sau, uite, ca să nu pară că-l refuz, îi cer un milion şi jumătate de euro pe el, că ştiu că n-o să dea", a declarat Becali aseară pentru GSP.


"L-aş dori pe Nicoliţă pentru modul în care s-a dăruit fotbalului în toată cariera lui şi pentru cum respectă fotbalul"
Marian Iancu

"Iancu m-a întrebat de Bănel, dar i-am zis că e subiect închis. Nicoliţă e un simbol al Stelei şi Timişoara n-are bani să-l cumpere"
Gigi Becali, patron Steaua

MM l-ar da
Mihai Stoica, cel care l-a adus în Ghencea şi care i-a fost extrem de apropiat, n-ar respinge ideea ca Nicoliţă să fie vîndut. Actualul manager al Stelei le-a mărturisit apropiaţilor că Bănel ar trebui să plece în altă parte pentru că el şi-a făcut datoria în tricoul Stelei, a petrecut deja foarte mulţi ani în Ghencea şi riscă să se plafoneze dacă nu caută o altă provocare.

Mesajele lui Nicoliţă la final de 2010

Ieri, Bănel a vorbit despre cum a fost anul ce se va încheia poimîine şi ce speranţe are pentru 2011, în 5 mesaje adresate suporterilor roş-albaştri.
1. "Anul 2010 a fost pentru mine şi cu bune, şi cu rele. Cel mai mult îmi doream să ne calificăm în primăvara europeană şi să fim pe un loc bun în Liga 1"
2. "De Crăciun am fost la mine acasă, am petrecut în sînul familiei. Nu am făcut
excese la mîncare, am gustat cîte un pic de poftă. M-am simţit extraordinar deoarece am avut familia alături şi acest lucru e cel mai important pentru mine"
3. "Încă nu mă gîndesc la 2011 şi la retur. De ce? Pentru că pînă atunci mai este
Revelionul. Voi trece în noul an alături de prietenii mei şi după asta mă voi concentra doar la pregătirea pentru partea a doua a campionatului"
4. "Îi asigur pe toţi suporterii Stelei că vom face tot ce depinde de noi pentru a ne menţine în lupta pentru titlu. Avem ambiţia de a demonstra că locul ocupat acum în clasament este doar unul accidental"
5. "Fanilor Stelei le urez multă sănătate, bucurii şi succese în 2011. Noi vom face tot posibilul să le aducem bucurii la fiecare meci din anul ce vine"


Bănel, în ultimii 3 ani şi jumătate

Sezonul Meciuri Goluri/pase de gol Media GSP
2010-2011 20 2/4 6,00
2009-2010 40 5/8 6,10
2008-2009 33 5/7 6,06
2007-2008 35 4/8 6,12
2006-2007 49 3/10 6,04

De ce e Bănel simbolul actualei echipe
... pentru că e cel mai vechi component din lot, fiind adus în Ghencea în urmă cu 6 ani
... pentru că e singurul din lot care are la activ un trofeu cîştigat cu Steaua
... pentru că are 62 de meciuri în tricoul Stelei în cupele europene, fiind pe locul doi all-time în istoria clubului după Lăcătuş (70)
... pentru că a jucat, în toate competiţiile, pentru Steaua nu mai puţin de 239 de
meciuri
... pentru că e pe locul 5 all-time în privinţa golurilor marcate pentru Steaua în cupele europene, cu 10 reuşite, în faţa lui fiind doar Lăcătuş, Dică, Ilie Dumitrescu şi Hagi


250 de mii de dolari
a plătit Steaua pentru Nicoliţă în ianuarie 2005

Kapetanos dorit de Larisa
Grecul Kapetanos nu duce lipsă de oferte. Dorit de Mihai Stoichiţă în Cipru, la AEL Limassol, vîrful pus pe liber de Steaua este curtat şi de Larisa, ocupanta ultimului loc din prima ligă greacă. Stoichiţă a mărturisit: "Am discutat şi cu Gigi, şi cu Argăseală, totul e OK, mai rămîne să vorbim cu jucătorul, să vedem ce pretenţii are!".

Emeghara nu vrea micşorare
Steaua a încercat să-i micşoreze contractul nigerianului Emeghara. Acesta cîştigă 150.000 de euro pe sezon în Ghencea, iar pentru a-i prelungi contractul roş-albaştrii i-au oferit 100.000 de euro pe sezon. Fundaşul nu a fost de acord cu oferta şi şi-a mandat impresarul să-i caute o altă echipă. Eme a venit în 2007 în Ghencea şi contractul său expiră la vară.

Mărturisirea lui Geraldo
Stoperul portughez al Stelei s-a plîns de condiţiile pe care le-a găsit în România. "M-am întîlnit cu Geraldo şi mi s-a plîns de standardele din România şi de dificultăţile de pe teren!", a spus în presa portugheză Tonel, jucător în Croaţia. Geraldo cîştigă 320.000 de euro pe sezon şi va pleca de la Steaua în vară, cînd îi va expira contractul.

Inbox:

- Steaua aşteaptă răspunsul lui Surdu la oferta de prelungire a contractului. Atacantului stelist îi expiră înţelegerea în vară.
- Florin Gardoş, fundaş Steaua: "După meciuri nu pot să dorm. Abia la 5-6 dimineaţa reuşesc să închid ochii!"
- Clubul din Ghencea a postat ieri pe site-ul oficial wallpaper-uri cu jucătorii stelişti. Printre ei apare şi Apostol, fotbalist plecat de două luni de la echipă.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
milan6
milan6  •  29 Decembrie 2010, 14:15

@franz imperator?te deghizezi ca ...Palpatine?

islaz
islaz  •  29 Decembrie 2010, 12:18

Nicolita de ce faci tu asa declaratii dulci,daca pleaca Lacatus nu ve-i mai prinde primul 11,or catar vrea Becali, cu asa simboluri santeti pe locul asta,tot cu simbolurileastea ve-ti ajunge rau de tot.

gazistu
gazistu  •  29 Decembrie 2010, 11:39

facetii loc...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează