FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali face echipa de pe transfermarkt » Cum a fost prejudiciată formația lui Dică în 2018

Coman joacă, deși randamentul său e unul slab, dintr-un singur motiv: trebuie vândut pe preţ mare FOTO Cristi Preda
Coman joacă, deși randamentul său e unul slab, dintr-un singur motiv: trebuie vândut pe preţ mare FOTO Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 12 februarie 2018 10:00

În echipa lui Petrescu joacă fotbaliștii pe care antrenorul îi consideră cei mai buni, la FCSB apar oamenii pe care Gigi îi vede cel mai ușor de vândut. Vlad, Nedelcu și Coman au ”prejudiciat” vicecampioana în 2018.

Care e favorita la câștigarea campionatului? CFR a păstrat un avans de două puncte după derby-ul de sâmbătă și a arătat în primele două etape din 2018 că mai deține un avantaj față de FCSB: Clujul vrea doar să câștige campionatul, roș-albaștrii se concentrează și pe sporirea cotelor de piață ale unor fotbaliști pe care îi consideră aducători de profit.

Interesul economic trece peste cel tehnic și din cauza asta Dică nu mai folosește echipa cea mai bună, mai degrabă expune în vitrină jucători care n-ar merita să apară. Așa s-a alcătuit echipa în primele două runde ale anului:

  • FCSB nu și-a luat portar după ce l-a vândut pe Niță la Sparta Praga. Becali a preferat să-l forțeze în poartă pe Andrei Vlad. Goalkeeperul adus de la Craiova are un singur avantaj concret: vârsta, 18 ani, încurajează ideea că ar putea fi vândut. Și e folosit chiar cu asumarea gafelor care se adună. Slab la Mediaș, Vlad a greșit la golul cu care CFR a deschis scorul la București, n-a reușit să prindă mingea în duelul cu Djokovici. "Mizăm pe el în continuare, ce dacă a greșit?" a fost reacția patronului după ce echipa a încasat gol în derby din cauza portarului. Un mesaj clar că nu aduce portar și nici nu-l titularizează pe Stăncioiu.

272 de meciuri are rezerva Stăncioiu în primele două ligi. Titularul Vlad avea un meci când a fost achiziționat de FCSB, apăruse într-un eșec cu Viitorul, 0-1 în sezonul trecut, când oltenii au trimis pe teren echipa a doua combinată cu juniori

  • Gigi nu plătește sume mari pe jucători pe care-i vede că sunt buni. El procedează invers: dă bani mulți și apoi se așteaptă ca fotbaliștii costisitori să justifice investiția doar fiindcă i-a estimat la prețuri mari. Așa a ajuns Coman titular cu CFR: "Am plătit 3 milioane pe el, e cel mai scump fotbalist din istoria campionatului! La banii ăștia, se va distra cu Cristi Manea!". Manea a dormit liniștit, Florinel a fost printre cei mai slabi de pe teren. Nedelcu a fost titular la Mediaș din același motiv, suma de transfer. El a costat două milioane de euro. Cu CFR au jucat Filip, apoi Teixeira și spre final Ovidiu Popescu în locul lui Nedelcu. Dar la Dragoș nu se renunță. "El are valoare mare", e convins Becali.

6 goluri avea Coman la Viitorul în 44 de meciuri în Liga 1

Petrescu sacrifică orice

La Cluj, câștigarea campionatului e unicul obiectiv. Nu contează sume de transfer, salarii. Balde, cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, 30.000 de euro lunar, e rezervă și intră spre final doar pentru a mai trage de timp. Alex Ioniță, al treilea golgeter al campionatului, cumpărat cu un milion de euro, e rezerva lui Mailat, care a venit gratis. Pentru că extrema de la Poli marcase cu Chiajna și fiindcă se apără mai bine decât Ioniță. Petrescu a alcătuit strategia defensivă pentru derby și l-a ales pe Mailat, potrivit pentru tactica lui, nu pe Ioniță ca să justifice cheltuiala cu "astralul". Ex-dinamovistul Costache a costat 700.000 de euro, dar nici el nu prinde echipa, deși, la 19 ani, el poate fi vândut pe bani mulți. Nu ca titularul Deac, aflat, la 31 de ani, mai aproape de retragere decât de vreun transfer. Petrescu judecă invers decât Gigi: joacă cine e mai bun, nu cine poate fi vândut mai ușor.

Nu renunță nici la Alibec

Tot calculele financiare l-au păstrat pe Alibec în lotul FCSB. Dică și-a pierdut de anul trecut încrederea în atacantul indisciplinat, ineficient și supraponderal, însă Denis a costat două milioane de euro, așa că tehnicianul a fost obligat să încerce în continuare să justifice investiția pe care a făcut-o Gigi. Alibec a marcat la Mediaș primul lui gol din acest sezon. Marcatorul din derby-ul de sâmbătă, Vinicius, e fundaș central și are deja patru goluri! Denis trebuie să joace în continuare, în ciuda formei slabe și a kilogramelor în plus, doar, doar se va recupera măcar o parte din suma cheltuită când a venit de la Astra.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  12 Februarie 2018, 19:04
Postat de gabisp pe 12 Februarie 2018, 14:18

FCSB este un veritabil MALAXOR de fotbalisti ! Rezultatele NU VOR VENI pentru ca jucatorii echipei (facuta de patron) pe alte criterii decat cele de forma fotbalistica, se vor blaza si nu vor da randamantul scontat. Un antrenor fara personalitate, jucatori demotivati, un club fara identitate, fara suporteri, fara stadion precum si un patron-antrenor care nu se dezminte, toate aceste lucruri vor duce la o prabusire a FCSB-ului in viitorul apropiat ! Problemele vor incepe cu eliminarea din Europa League si vor continua cand vor pierde si campionatul...

Tu spui ca rezultatele nu vor veni, ca e malaxor la Steaua ? Dar calificarile in Europa ce sunt ? Dar jucatorii vanduti pe multe milioane afara ce sunt ? Numai anul trecut a luat 10 pe Stanciu si 3 pe Chipciu, are 100 de milioane incasati din vanzari si 50 cheltuiti pe cumparari de cand a venit la Steaua.... comenteaza si tu ping-pong, ca la fotbal.... :)))

gigi_becali_4
gigi_becali_4  •  12 Februarie 2018, 19:01

Voi vorbiti de Gigi, patronul care de cand a venit la Steaua a calificat Steaua de 11 ori in Europa League dupa meciuri de baraj - record european conform UEFA.COM - si de 3 ori in Champins League, si spuneti ca nu se pricepe ??? Muhahahhaa ! Inseamna ca patronii astialalti care ies din Europa din primul tur se pricep, asa-i ? :)))

suzana2a
suzana2a  •  12 Februarie 2018, 14:28

Gigică o ști ce inseamna transfermarkt !!??

Vezi toate comentariile (14)
Comentează