FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Urmează ultimul târg pentru Gigi Becali » Metoda testată prin care poate da lovitura cu Man și Coman, după ce a refuzat prima ofertă de la ȚSKA

Parcursul din acest sezon de Europa League constituie prilejul pe care îl ia Gigi în calcul pentru vânzarea lui Man și Coman
Parcursul din acest sezon de Europa League constituie prilejul pe care îl ia Gigi în calcul pentru vânzarea lui Man și Coman

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 august 2020 16:12 / Actualizat miercuri, 26 august 2020 16:21

Gigi Becali nu e mulțumit de oferta de la ȚSKA Moscova, 12 milioane de euro pentru Dennis Man și pentru Florinel Coman. El vrea să-i mai păstreze pe jucători la FCSB și pentru campania aceasta europeană, cu speranța că vor face ceva important și vor justifica prețuri mai mari.

  • FCSB joacă mâine, de la 21:30, în turul 1 preliminar al Europa League, împotriva armenilor de la Shirak. 

FCSB nu a acceptat propunerea de la ȚSKA Moscova, 12 milioane de euro în schimbul pachetului Man-Coman. Becali așteaptă ca rușii să liciteze în continuare sau ca prestațiile tinerilor lui să ajute la creșterea prețului. Parcursul din acest sezon de Europa League constituie prilejul pe care îl ia Gigi în calcul. Calificarea în grupe și niște realizări semnificative ale lui Man și ale lui Coman i-ar folosi ca să negocieze altfel peste câteva luni, să poată cere bani mai mulți.

Dennis și Florinel nu au avut deocamdată performanțe remarcabile nici în cupele europene, nici în naționala de seniori. Cu ei în echipă, FCSB a ratat doi ani la rând accesul în grupele Europa League. Titlul nu l-a câștigat niciodată de când are "perlele" pe care Becali le cotează la zeci de milioane de euro.

Stanciu s-a scumpit în Champions League

"Patronul nu și-a schimbat opinia, cere în continuare 15 milioane de euro pentru Man", a explicat Anamaria Prodan, agentul mijlocașului de 21 de ani, dar până acum nicio ofertă nu s-a apropiat de această sumă. Pentru Coman, afacerea cea mai bună a propus-o Orlando City, 7 milioane de euro, dar Gigi a refuzat.

ȚSKA nu dă la fel de mulți bani, rușii îl evaluează pe fiecare dintre Dennis și Florinel la 6 milioane de euro. O sumă cu mult mai mică decât a fost aceea pe care a încasat-o FCSB de la Anderlecht când l-a vândut pe Nicolae Stanciu. O diferență care a contat: Stanciu tocmai înscrisese trei goluri împotriva Spartei Praga, în preliminariile Champions League, înainte ca belgienii să semneze pentru cel mai mare transfer din istoria campionatului românesc. 

Anamaria Prodan: "M-aș bucura să plece la pachet"

Anamaria Prodan e la curent cu tratativele FCSB-ȚSKA și tot mai crede că e posibil ca jucătorii lui Becali să meargă împreună la un alt club: "Eu mi-aș dori să plece Dennis Man și Florinel Coman, dar nu conduc eu FCSB, ca să-i vând. Gigi Becali cere bani foarte mulți. E posibil și să plece la pachet, fiindcă ambii sunt fotbaliști foarte buni". Anamaria îl reprezintă, ca agent, pe Man, în vreme ce impresarul lui Coman e Giovanni Becali.

Sunt zgârciți

Rușii au propus numai 12 milioane de euro ca să-i ia pe cei doi internaționali români, chiar dacă sunt obișnuiți cu afaceri mari, de zeci de milioane de euro. Presa din Rusia a anunțat că ȚSKA este aproape să-l vândă pe Nikola Vlasici la Zenit cu 25 de milioane de euro! Croatul în vârstă de 22 de ani a fost achiziționat de la Everton cu 16 milioane. E printre vedetele lui ȚSKA, dar nu se mai simte bine la Moscova și de aceea ar forța transferul către rivala din Sankt Petersburg.

Nu mai vinde bine

Becali s-a lăudat după cedarea lui Stanciu la Anderlecht cu 10 milioane de euro că a devenit un specialist în obținerea profitului de pe urma fotbaliștilor, dar de atunci n-a mai făcut nicio afacere foarte mare. I-a mai dat pe Budescu la Al Shabab, cu 2,5 milioane de euro, și pe Romario Benzar la Lecce, cu 2 milioane de euro. Departe de zecile de milioane pe care le produseseră împreună Stanciu, Chiricheș, Gardoș, Chipciu. 

Încasările foarte mari au încetat și ele din momentul în care echipa n-a mai avut rezultate importante, nu a mai câștigat campionatul, n-a mai realizat ceva remarcabil în cupele europene. Gigi tocmai a anunțat că înregistrează o pierdere de 11,5 milioane de euro, bani cu care a împrumutat clubul ca să susțină cheltuielile. Din cauza găurii din buget, în vara aceasta a refuzat să mai plătească vreun ban pentru achiziții.

VIDEO. Toni Petrea: "Trebuie să fim foarte atenți și sunt convins că ne vom califica în turul următor"

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB - SHIRAK. VIDEO Toni Petrea îi cere întăriri lui Gigi Becali, înaintea debutului în Europa League: „E loc de mai bine”

FCSB „cere” înghețarea campionatului » Situația cu care Gigi Becali nu s-a mai întâlnit de doi ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  27 August 2020, 08:11

Dumnezeule, exista vreo zi de la soare in care *** ai lui Becalii sa nu ii transfere pe Man si Coman la vreo superputere pe bani cu nemiluita? Sa ii intreb de rusine? Ce o fi aia?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua_1947
steaua_1947  •  26 August 2020, 19:59

Păi FC Fcsb Leordeni dă faliment anul ăsta și jucătorii se vor vinde la valoarea lor reală, câteva sute de mii...

1566178743642986
Vlad Hartea  •  26 August 2020, 19:17

Care cupe europene ?? Cu ei in echipa Fcsb-ul nu a fost capabila sa ajunga in grupele Europa League !! Nici anul acesta nu va ajunge, iar sumele pretinse de cioban sunt doar in visele lui frmoase din Pipera !! A mai visat el si alte sume pe alti jucatori de la echipa lui, iar apoi s-a ales praful de ei !! Asa se va intampla si cu acesti doi baieti, care vor mai ramane 1-2 ani la Fcsb, din ambitia nebuna a ciobanului, si apoi iau drumul Turciei sau al campionatelor din zona Golfului !! Pacat de ei !!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close