FOTBAL  »  Superliga  »  FINALA CAMPIONATULUI

“Giovanni, nu te băga!”

Articol de - Publicat marti, 29 aprilie 2008 00:00

Dinamoviştii şi clujenii îl bănuiesc pe vărul lui Gigi Becali că ar putea influenţa soarta derbyului de duminică. Din primul “11” al “cîinilor”, doar Blay nu e impresariat de Giovanni.

Ioan Becali e principalul pericol pentru Dinamo. Asta cred şefii “cîinilor” şi cei ai lui CFR înaintea meciului care va decide soarta titlului. De ce această temere?

1. Impresarul tuturor
Giovanni impresariază 95% din lotul actual al roş-albilor! Dintre po­sibilii titulari sau cei care ar pu­tea intra pe parcurs con­tra Stelei, doar Blay, Gabriel şi Pe­karici nu au legături cu vărul lui Gigi Be­cali. Iar dinamoviştii şi ardelenii se tem de posibilitatea că unii dintre fot­ba­liştii legaţi prin contract de firma lui Becali s-ar putea lăsa influenţaţi de acesta şi nu-şi vor apăra corect şansele împotriva Stelei.

2. S-a făcut frate cu Steaua
După ani în şir în care au fost certaţi la cuţite, Ioan şi Gigi Becali s-au împăcat în toamna anului tre­cut, iar acum sînt în relaţii exce­len­te. Patronul Stelei i-a oferit vărului său posibilitatea de a-i impresaria pe Dică şi pe Go­ian, cei mai cău­taţi stelişti, iar Giovanni a tre­cut total de par­tea grupării din Ghencea. Deşi ţine cu Dinamo din copilărie, el n-a mai fost prezent la nici un meci al “cîinilor” în ultima vreme. În schimb, n-a ratat confruntările roş-albaştrilor din acest retur, ba chiar s-a manifestat zgomotos la reu­şitele formaţiei lui Lăcătuş!

“Jucătorii vor muri pe teren ca s-o învingă pe Steaua!”
Conducătorii din Ştefan cel Mare speră însă că roş-albii vor sto­pa rivala din Ghencea din drumul către titlul 24. “Noi trăim să batem pe Steaua! Pentru mine, me­ciurile cu Steaua sînt de Liga Cam­pionilor. E o partidă de orgoliu şi vom cîştiga”, a zis Vasile Turcu. Cristi Borcea a completat: “Nu ne putem permite luxul de a nu în­vin­ge Steaua. Noi sîntem campionii Ro­mâniei şi trebuie să demonstrăm că sîntem mai buni. Steaua a fost, este şi va fi duş­manul nostru. Umi­linţă mai mare ca Steaua să ia titlul în Ştefan cel Mare nu există, deci vom bate!”.

Cinci “cîini” au scăpat de suspendare
Bratu, Lobonţ, Mărgăritescu, Ropotan şi Boştină pot juca duminică. Aflaţi la limita suspendării, ei ar fi stat pe tuşă la derbyul cu Steaua dacă ar fi primit un cartonaş galben sîmbătă, la 2-1 în Giuleşti. Bratu, care a marcat de două ori contra Rapidului, nu s-a bucurat excesiv la goluri şi nici nu a protestat la faulturi pentru a evita avertismentul, apoi a şi cerut schimbarea în minutul 75.

Declaraţii

Florin Bratu, atacant Dinamo: “Nimic nu s-ar compara cu o victorie împotriva Stelei. Este cea mai mare dorinţă a noastră şi a fanilor, iar noi trebuie să îndeplinim acest vis”

Bogdan Lobonţ, portar Dinamo: “E datoria noastră morală să batem Steaua şi trebuie să facem acest lucru. Alte cuvinte nu-şi mai au rostul, nu discutăm decît despre victorie”

Cristi Borcea, preŞedinte executiv Dinamo: “După victoria în faţa Rapidului avem un moral foarte bun, iar meciul cu Steaua este ocazia perfectă de a ne spăla imaginea unui sezon nereuşit”

Vasile Turcu, vicepreŞedinte Dinamo: “Nu ne interesează cine ia campionatul. Anul trecut, suporterii ne-au spus să dăm meciul Clujului, dar nu am făcut-o. Dinamo joacă numai pentru binele ei”

Ianis Zicu, mijlocaş Dinamo: “Sîntem obligaţi să cîştigăm cu Steaua pentru a salva imaginea unui sezon cu multe dezamăgiri pentru suporteri”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (126)
 •  30 Aprilie 2008, 21:58

Avetiun dar voi fotbalistii lui Dinamo sa va rupeti in declaratii, care mai de care mai spumoase inaintea meciurilor cu Steaua, de n-ai aer !!! Pana acum, stelist fiind, de cate ori a-ti trancanit aberatii, mereu a-ti luat-o in freza. Cate declaratii au dat stelistii mai idiotilor inaintea acestui meci ? "Declaratiile" lor vor fi pe teren, acolo unde vor castiga meciul pentru ca in acest moment Steaua este mai buna decat Dinamo. De fapt, este cea mai buna echipa din Romania.

 •  30 Aprilie 2008, 17:09

va fut mumancur de beeecaiti sa sugeti pula tuturor romanilor iubitori de fotbal jucat pe teren nu an culise datimi mie nevestele sa joc fotbal cu ele iar pe ficele voastre datile dinamovistilor

 •  30 Aprilie 2008, 17:06

Veti vedea ca Steaua va fi avantajata de arbitri. Meciul se incheie egal scor 1-1. Dinamo deschide scorul si Steaua egaleaza din faza fixa. 0-0 la pauza, 1-1 la final si Steaua e campioana.

Vezi toate comentariile (126)
Comentează