FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG MUREȘ

Ianis Zicu aleargă cît Arturo Vidal şi James Rodriguez!

Zicu, 31 de ani, e al doilea în topul mediilor notelor GSP, cu 6,28, primul fiind N'Doye, 6,55
Zicu, 31 de ani, e al doilea în topul mediilor notelor GSP, cu 6,28, primul fiind N'Doye, 6,55

Articol de - Publicat duminica, 10 mai 2015 00:00

Ciobotariu a spus ieri că deşi Ianis are surplus de kilograme, parcurge între 11,2 şi 11,7 kilometri pe meci, cam cît au alergat în semifinalele Ligii starurile lui Juventus şi Real.

Ianis Zicu a surprins pe toată lumea în acest retur. În primul rînd din cauza înfăţişării lui, cu kilograme în plus faţă de greutatea normală, dar şi datorită prestaţiilor foarte bune în tricoul lui ASA Tg. Mureş.

Antrenorul său, Liviu Ciobotariu, a comentat, la Dolce Sport, pe acest subiect: "Să ştiţi că el la televizor pare gras, dar nu e chiar aşa, chiar dacă admit că are cîteva kilograme surplus".

Ciobi a făcut apoi o dezvăluire: "În ciuda a ceea ce se spune despre el, Ianis, conform monitorizărilor noastre, aleargă în medie, în timpul unui meci, între 11,2 şi 11,7 kilometri, deci face un efort mare".

Cifrele nu doar că sînt remarcabile pentru nivelul Ligii 1, dar sînt comparabile şi cu ceea ce se întîmplă în Champions League. Mai ales că el a bifat numai 3 meciuri ca integralist în tot acest campionat, în rest a fost schimbat mai mereu în jurul minutul 80.

De exemplu, în semifinala de miercuri, Juventus - Real, 2-1, fotbalistul care a alergat cel mai mult a fost chilianul Vidal, cu 11,85 kilometri. Deci, conform lui Ciobi, Zicu aleargă cu doar cîteva sute de metri mai puţin decît mijlocaşul campioanei Italiei, considerat în momentul de faţă unul dintre cel mai bine pregătiţi, din punct de vedere fizic, mijlocaşi din lume.

Zicu îl pune la respect şi pe James Rodriguez, pe care Real Madrid a plătit în vara trecută 45 milioane de euro, care a parcurs doar 11,4 kilometri în meciul de la Torino.

Top km alergaţi în Juve - Real

Jucător  Distanţă
Vidal  11,85 km
Pirlo 11,8 km
Marchisio 11,5 km
James Rodriguez 11,4 km
Sergio Ramos  11,1 km

10 goluria produs Zicu în acest campionat: a marcat de 5 ori şi are şi 5 assist-uri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
vascoca
vascoca  •  11 Mai 2015, 08:57

Cum a reusit Ciobi sa masoare?

vascoca
vascoca  •  11 Mai 2015, 08:56

Zicu?O caricatura.

vascoca
vascoca  •  11 Mai 2015, 08:55

Vezi toate comentariile (20)
Comentează