FOTBAL  »  Superliga  »  DOI URIAŞI AU ADUS VICTORIA STELEI ÎN MECIUL CU BUDEJOVICE

Goe & Pepe

Articol de , - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

Succesul Stelei s-a conturat din loviturile cu capul venite de la doi dintre cei mai înalţi jucători ai lui Lăcătuş

Al treilea meci, a treia victorie pentru Steaua în Cipru. Victima: Budejovice, locul 8 în campionatul Cehiei la finalul turului.

Faţă de precedentul amical, cu Levski Sofia, Lăcătuş a schimbat jumătate de echipă şi i-a lăsat pe bancă pe Pepe şi pe Mendoza, dar l-a titularizat, din nou, pe Dayro Moreno. Sistemul a rămas acelaşi: 4-1-4-1. Ce a rezultat?


Bile albe
Prima concluzie este că Dayro Moreno a început să-şi dea drumul la joc. Folosit lîngă Dică, sudamericanul a jucat dintr-o atingere, destabilizînd în cîteva rînduri apărarea adversă. În plus, şi-a scos la iveală alte două calităţi. Viteză de reacţie şi
tehnicitate: în minutul 26 a ţîşnit printre fundaşi, a rămas singur cu portarul, însă a atins mingea cu mîna, peste 5 minute şi-a năucit un adversar cu o “bicicletă”, dar a fost faultat cînd se îndrepta spre poartă. Apoi, Ovidiu Petre şi-a continuat şi ieri prestaţia de excepţie din meciul cu Levski, părînd soluţia numărul 1 ca închizător. Golanski a fost şiel din nou entuziasmant. S-a apărat bine şi a oferit centrarea pentru golul lui Pepe, acesta din urmă demonstrînd şi aseară de ce Lăcătuş îl vede ca “număr 9”. După ce a intrat, a făcut legea în atac şi a marcat. Ultimii remarcaţi sînt Goian şiGhionea. În faţa unei echipe cu talie, au rezolvat toate atacurile aeriene, primul reuşind şi un gol.


Bile negre
N-a fost numai lapte şi miere în jocul Stelei. Construcţia s-a legat greu în prima parte, iar Vali Badea, comparativ cu Pepe, n-are nici forţa, nici altruismul columbianului. Apoi, Dino Eze a început bine meciul, dar s-a tăiat după numai 10-15 minute. Deşi e tehnic, a părut mereu în contratimp cu colegii săi şi a pierdut multe dueluri la mijloc În fine, ultima bilă neagră: căderea fizică din final, cînd cehii puteau chiar egala, Steaua părînd sufocată.


Steaua - Budejovice . . . . . . . . .2-1

Goian (43), Pepe (66) / Peroutka (74)


Steaua, prima repriză: Vâtcă - Golanski, Goian, Ghionea, P. Marin - Ov. Petre - Surdu, Dică, Dayro Moreno, Eze - V. Badea

Steaua, repriza a II-a: Cernea - Golanski (70, Mustaţă), E. Baciu, I. Rada, Neşu - Pleşan - Nicoliţă, Neaga, Mendoza, Surdu - Pepe Moreno.

Antrenor Marius Lăcătuş

Rădoi a lovit mingea
Rădoi a venit ieri la baza Alpha Center alături de coechipieri. Dacă la precedenta partidă, disputată împotriva lui Levski Sofia (1-0), Rădoi a rămas la sala de forţă, ieri căpitanul Stelei a ieşit pe teren şi a făcut alergări uşoare, lovind chiar şi mingea cu piciorul stîng. Rădoi a suferit în urmă cu două săptămîni o întindere musculară.


Steaua şi CFR s-au spionat
Roş-albaştrii au disputat partida de ieri la aceeaşi oră cu CFR, distanţa dintre cele două terenuri fiind de 50 de metri. Lăcătuş i-a trimis pe secundul Ioan Nagy şi pe antrenorul de portari Andrei Speriatu să-i spioneze pe clujeni. Andone a “răspuns” la pauză, cînd l-a mandatat pe secundul său, Romulus Gabor, să vizioneze repriza secundă a meciului Stelei.
Pînă la meciul direct Steaua - CFR Cluj a rămas mai puţin de o lună.

Au adus ambulanţă
Conducerea roş-albaştrilor a luat măsuri pentru a asigura la meciul de ieri prezenţa unei ambulanţe, după ce în urmă cu trei zile franezul Habibou a trecut prin clipe groaznice. El a fost lovit de un adversar şi a rămas minute bune la pămînt, cu gura încleştată, iar la teren nu exista o Salvare. Interesant e că ieri, chiar dacă în acelaşi timp se disputau la baza Alpha Center mai multe meciuri, ambulanţa a stat numai la terenul de joc unde Steaua disputa partida amicală împotriva lui
Ceske.


Pedrazzini sărbătorit
Unul dintre secunzii lui Marius Lăcătuş, italianul Massimo Pedrazzini, a împlinit ieri 50 de ani. Massimo a primit urări din partea jucătorilor, care i-au promis că vor face tot posibilul să cîştige campionatul. Italianul a făcut cinste după meci cu cîte o bere.


Întîlnire Ando-Lăcă-Protasov

Cu cîteva zeci de minute înainte de a începe meciul Stelei, la baza sportivă a avut loc o întîlnire de gradul 0. Marius Lăcătuş, Ioan Andone şi tehnicianul lui Dnepr, Oleg Protasov, au stat cîteva minute de vorbă la marginea terenului şi chiar au glumit. Echipele antrenate de cei trei au disputat, la cîteva zeci de metri distanţă, partide amicale care au început la aceeaşi oră.

Paszkany ironic cu Steaua
Patronul lui CFR Cluj a ajuns în Cipru ieri şi a urmărit amicalul echipei sale. La finalul partidei CFR - Gyeongnam 2-0, Paszkany a fost întrebat dacă a simţit răsuflarea Stelei în ceafă, avînd în vedere că steliştii au jucat pe un teren aflat la 40-50 de metri distanţă. “Am simţit ceva, dar era briza Mării Mediterane, nu răsuflarea Stelei.Cînd sîntem la 8 puncte de Steaua şi la 5 de Rapid, ştim că depindem doar de noi, nu de alţii”, a spus Paszkany.

Autografe pe piele
La finalul partidei, fanii Stelei au intrat pe teren pentru a se fotografia cu jucătorii. Una dintre româncele stabilite în Cipru i-a rugat pe Zapata şi pe Mendoza să-i dea autografe direct pe corp. Columbienii nu au refuzat-o, motiv pentru femeia respectivă să strige fericită: “Acum nu mă mai spăl trei săptămîni!”.


Cehii au jucat prea dur pentru un amical şi chiar mă bucur că nu s-a accidentat nimeni. Am o satisfacţie că i-am oferit lui Pepe pasa de gol
GOLANSKI

Îmi pare rău că nu am reuşit să marchez, sper să o fac în următoarele meciuri. Trebuie să menţinem acest ritm ridicat pe care l-am impus în amicale
ROMEO SURDU

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (13)
 •  04 Februarie 2008, 13:40

BRAVO BAIETI PT MECIUL CASTIGAT IERI.USOR USOR SE INTEGREAZA SI STRAINII NOU VENITI.VINE SI MIREL INCET INCET,DACA A INCEPUT SA LOVEASCA MINGEA,ALERGARI USOARE.CU EL PE TEREN SI CU STRAINII CARE I-AM LUAT,STEAUA VA FII O FORTA IN LIGA 1.

 •  04 Februarie 2008, 13:31

Sa nu dea draq vreun autogol ca sa-si faca damblaua cu golul ... doamne fereste...

 •  04 Februarie 2008, 13:05

S-a deschis scoala de bani: 4444 dot ro

Vezi toate comentariile (13)
Comentează