FOTBAL  »  Superliga  »  SUD-AMERICANII STELEI CONTINUĂ SĂ FACĂ SENZAŢIE

Golazo!

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

Mendoza a adus aseară victoria roş-albaştrilor în amicalul cu Lokomotiv Sofia printr-un gol fabulos

Al cincilea meci, a 5-a victorie pentru Steaua în turneul din Cipru: 1-0 cu Lokomotiv Sofia, locul 2 în Bulgaria. Roş-albaştrii au făcut din nou o partidă reuşită, deşi Lăcătuş a început, practic, cu maximum 4 dintre titulari: Zapata, Mendoza, Dayro Moreno şi Pleşan. Succesul a fost adus de golul fenomenal al peruanului Mendoza, însă în jocul echipei s-au văzut şi alte lucruri bune.

1. Dayro, din nou la înălţime
Titularizat pentru a 5-a oară la rînd, Dayro Moreno a dovedit poftă de joc. A ratat o mare ocazie în minutul 32, cînd a şutat din întoarcere puţin alături, după care a executat perfect o lovitură liberă la rădăcina barei, portarul fiind providenţial. Şi în a doua parte a părut să fie explozia din jocul Stelei, pasele sale din prima sau devierile către Mendoza şi Vali Badea făcîndu-l pe Lăcătuş să-şi înroşească palmele de la atîtea aplauze. Ultima sa execuţie de fineţe a fost un şut în diagonală, de la 23 de metri, care s-a dus la o palmă de bară.

2. Gol de poveste pentru Mendoza
Cel mai bun om al Stelei în precedentul amical, Andres Mendoza, a fost şi aseară MVP. În minutul 26 a şutat mult peste transversală, după care a făcut o preluare de zile mari la o pasă a lui Dayro, a rămas singur cu portarul, dar a şutat în bară (42). Nu s-a mai întîmplat la fel în minutul 55, cînd a făcut o fază de magie: a primit o pasă în diagonală, pe sus, a preluat cu dreptul la 25 de metri de poartă, după care a trimis un voleu direct sub transversală, cu stîngul!

3. Pleşan şi Surdu, din nou în vînă
Meciul de aseară a fost certitudinea că prestaţiile reuşite ale lui Pleşan şi Surdu din precedentele jocuri n-au fost întîmplătoare. Primul a avut o bară (48) şi n-a jucat niciodată înapoi, ci tot timpul spre terenul adversarului, în timp ce Surdu s-a aflat în centrul majorităţii fazelor de poartă ale Stelei, păcătuind însă prin două ratări uriaşe (8, 52).

Rednic şi Andone la meci
Pentru că toate cele 3 pretendente la titlu au fost ieri la Larnaca, s-a practicat spionajul încrucişat. Lăcătuş a văzut CFR - Dnepr, 2-1, meci al cărui final a fost urmărit şi de Rednic. Puriul a venit apoi la Steaua - Lokomotiv, unde s-a întîlnit cu Andone (foto). Înainte de începutul partidei, Neaga s-a salutat şi s-a îmbrăţişat cu Rednic, fostul său antrenor la Al Nasr. Cei doi au vorbit amical cîteva secunde, apoi, văzînd că sînt filmaţi şi fotografiaţi, s-au îndepărtat unul de celălalt, Rică plecînd pe banca Stelei.

Arbitrul: "Schimbaţi-l pe Mendoza!"
În minutul 73, după ce un jucător bulgar a fost faultat mai tare, colegii săi au sărit la bătaie. A intervenit Lovin, care a calmat spiritele, însă Mendoza nu s-a putut abţine şi şi-a lovit un adversar. Arbitrul s-a îndreptat către Lăcătuş şi i-a zis: "Vă rog, schimbaţi-l, ca să nu-l dau eu afară!". Mendoza s-a dus pe bancă şi a fost înlocuit cu Alexandru Iacob.

Steaua - Lokomotiv Sofia 1-0
Mendoza (55)
Steaua: Zapata (Vâtcă, 46) - P. Marin, E. Baciu, I. Rada (Ghionea, 68), Eze (Golanski, 70) - Lovin - Surdu (Neaga, 65), Pleşan, Dayro Moreno (Mustaţă, 81), Mendoza (Al. Iacob, 73) - V. Badea. Antrenor Marius Lăcătuş

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
 •  08 Februarie 2008, 09:26

intra si tu pe: www SutSiGol com

 •  08 Februarie 2008, 06:52

Stiu un singur lucru;;Steaua va fi campioana la vara.Un mesaj pt dl IWLY RDIS;Gsp scrie numai despre Steaua pt ca aceasta echipa e cea mai iubita din Romania.....!!!!!!!!

 •  08 Februarie 2008, 05:40

Iwly RDIS intreaba ca de ce scrie gazeta numai de Steaua. Simplu: uita-te matale pe oricare dintre sondajele gazetei si ai sa bagi de seama ca majoritatea raspunsurilor vin din tabara stelista. Ergo: majoritatea cititorilor gazetei sint stelisti. Cee ce nu este de mirare, avind in vedere ca Steaua are cel mai mare numar de suporteri in general. gazeta, ca orice ziar de mahala, baga tare unde's banii, si "scrie", adesea facind mari nedreptati limbii romane, mail mult despre Steaua...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează