FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Golubovici a dezvăluit cum îl motivează criticile şi ce atacant îl inspiră: "Sunt ca Bobo Vieri!"

Golubovici vorbeşte bine limba română:
Golubovici vorbeşte bine limba română: "Mă ajută pe teren, să înţeleg ce vrea coechipierul, ce aşteaptă adversarul" // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 22 iunie 2016 00:00

Golubovici are 32 de ani și a fost achiziționat în această vară de la CSMS Iași pentru a întări ofensiva Stelei.

  • Corespondență din Ptuj (Slovenia)

- Bojan, ce-i diferit la Steaua faţă de cluburile la care ai mai jucat?
- Cu alergarea nu e uşor nicăieri, dar la noua echipă sunt lucruri diferite faţă de unde am mai fost. Diferite însemnând mai intense, care te solicită la maximum.

- Te mai aşteptai la un astfel de transfer la 32 de ani?
- Fiecare are dorinţa de a juca la cel mai înalt nivel. Am avut mereu încredere în mine, iar viaţa m-a răsplătit pentru ceea ce am făcut pe teren. E presiune mai mare la Steaua decât la alte cluburi, însă mie îmi place aşa. E mai bine să joci cu presiune decât în meciuri fără miză.

- Sorin Cârţu spunea: "Sunt mulţi străini de la care nu avem ce învăţa. Păi, a ajuns Steaua să-l ia pe Golubovici, pentru că nu mai are variante?". Cum comentezi?
- Eu ştiu ce am făcut în fotbal, în Liga 1, respect orice opinie. Ştiu ce pot, ştiu câte goluri am marcat, accept lucrurile pozitive şi negative care se spun despre mine.

"Măcar grupele Europa League"

- Ce aşteptări ai de la viitorul sezon?
- Sper să ajut Steaua să câştige campionatul şi să ajungă în grupele Champions League. Dacă nu s-o putea, măcar în Europa League. Ştiu că am venit la cel mai mare club din România, cu cele mai mari pretenţii.

- Te pot ajuta colegii să ajungi golgeter?
- Eu îmi doresc să ne ajutăm reciproc. Chiar vreau să fac o imagine bună, să joc bine, să marchez şi să facem Steaua campioană.

- Cum e cu Reghecampf antrenor?
- Ştiu ce fel de tehnician este, chiar i-am urmărit cariera şi la Concordia, şi la Steaua, din primul mandat. E un antrenor de succes, care ştie să scoată tot ceea ce este mai bun dintr-un fotbalist.

"Nu mi-e teamă de Becali"

- Ce jucători îţi plăceau până să ajungi coechipier cu ei?
-Steaua are mulți fotbalişti de calitate, precum Varela, un căpitan adevărat, Tamaş, Stanciu, Hamroun...

- Patronul Gigi Becali e temperamental. Ţi-e teamă?
- Oriunde există un oficial care vorbeşte despre echipă. Uneori, eşti lăudat, alteori, criticat. Nu mi-e teamă, chiar nu.

- Eşti liniştit şi fiindcă nu ai concurenţă, momentan?
- La Steaua trebuie să fie concurenţă, doi-trei pe post, e normal. Aşteptăm să vedem ce jucători vor mai veni.

"Cânu e tare de tot"

- Cine se va lupta la titlu?
- Am văzut că la Dinamo vor mai urma transferuri, nu ştiu ce se va întâmpla la Pandurii. Cred că Steaua, Dinamo şi Astra se vor lupta la campionat.

- Există vreun fotbalist celebru care să-ţi fi servit ca model în carieră?
- Îmi plăcea mult de Bobo Vieri, pe vremuri, era un atacant de mare clasă. Era fenomenal pe gazon.

- Eşti ca italianul şi pe teren, şi-n afara lui?
- La jocuri şi la antrenament sunt un tip exploziv, emoţional. Totuși, în viaţa de zi cu zi sunt altfel, mult mai liniştit, nu pierd nopțile prin cluburi.

- Spune-mi un fundaş din România care ți-a pus mari probleme!
- Am evoluat împotriva multor jucători de calitate, dar cel mai greu mi s-a părut să joc împotriva lui Gabriel Cânu.

"Puteam rămâne la Iaşi, era linişte"

- Poţi învăţa diverse trucuri de la fundaşi?
- Da, normal. Trebuie să câştigi fiecare meci, trebuie să te foloseşti de tot ceea ce ştii ca să fii ba înaintea lui, ba în spate, să surprinzi, să dai gol. Poţi învăţa din jocul adversarului, să te adaptezi.

- Mai poţi învăţa la 32 de ani?
- Şi pot, şi vreau. Am avut ocazia să rămân la Iaşi, să fiu mai liniştit, să am presiune mai mică, dar am vrut să încerc această experienţă la Steaua, să învăţ să joc la cel mai înalt nivel.

- Câte goluri te-ar satisface să marchezi în campionat?
- Oricâte ar ajuta echipa. Dacă Steaua va fi mulţumită, şi eu voi fi.

- Eşti altruist sau egoist?
- Dacă am ocazia de a da o pasă unui coleg plasat mai bine, o s-o dau, dar şi dacă sunt în poziţie bună şi am şansa să dau gol, îmi asum responsabilitatea.

- Ce au sârbii de sunt recunoscuţi pentru temperamentul lor vulcanic?
- Sunt sârb născut în Bosnia. Istoria noastră ne plasează ca o naţie explozivă, de oameni care luptă, în orice domeniu, oriunde.

"Am jucat în Europa League, ştiu ce nivel este. Probabil, Champions League e peste. Totuşi, nu sunt un copil să mă sperii de fotbalul de înaltă calitate"
Bojan Golubovici

"Nu ştiu dacă a contat golul pe care l-am marcat Stelei, la Piteşti, în realizarea transferului. Poate dacă mai marcam unul, am fi dus Iaşiul în play-off"
Bojan Golubovici

"Am jucat şi contra lui Fulham şi a altor adversari tari. Nu sunt arogant, dar când intru pe teren, nu mă tem de nimeni, oricine ar fi!"
Bojan Golubovici

8echipe mai bifase sârbul înainte de a semna cu Steaua: Zemun (Serbia), Trebinje (Bosnia), Slavonac (Croaţia), Medjimurje (Croaţia), RNK Split (Croaţia), Ceahlăul, Sonderjyske (Danemarca) şi CSMS Iaşi

13goluri în 44 de partide a înscris Bojan sezonul trecut pentru CSMS, în toate competițiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
dl.axinte
dl.axinte  •  22 Iunie 2016, 17:02
Postat de andrei.33 pe 22 Iunie 2016, 09:46

Un expirat.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  22 Iunie 2016, 11:19

Pana acum aceasta echipa a transferat numai oameni mult mai slabi decat fostele rezerve. Titulari cand o sa transfere? Golubovici asta o sa "explodeze" numai in cazul in care se hotaraste sa isi puna o centura exploziva si sa urle "allahu akhbar", cam asta e singura lui sansa...in rest, se continua politica transferurilor de la retrogradate, o politica foarte buna in sezonul trecut. Mare noroc ca acum nu mai sunt la "studii" MM si GB, acum se vede cu adevarat cat de mult se pricep la fotbal cei 2...

blacksun_14
blacksun_14  •  22 Iunie 2016, 11:13

succes golubovici.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează