FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA VA RENUNŢA LA DOI DINTRE CEI TREI JUCĂTORI ÎMPRUMUTAŢI

Habibou şi Mendoza îşi fac bagajele

Articol de - Publicat miercuri, 07 mai 2008 00:00

Roş-albaştrii nu vor activa clauza de cumpărare, considerînd că prestaţiile celor doi fotbalişti n-au fost pe măsura aşteptărilor.

Steaua trage azi linie în privinţa returului sezonului 2007-2008 , însă şefii din Ghencea au decis deja în pri­vinţa celor 3 jucători, Pepe Moreno, Mendoza şi Habibou, care au fost împrumutaţi în urmă cu 4 luni. Deşi în momentul în care echipa trecuse pe primul loc, Gigi Becali declarase că îi va opri în lot pe toţi şi pentru campionatul următor, doi dintre străini îşi vor face bagajele.

Este vorba despre francezul Habib Habibou şi despre peruanul Andres Mendoza. Dacă în privinţa primului, care a jucat puţin şi nici n-a avut realizări notabile, cu excepţia golului decisiv cu Unirea Urziceni, nu e o surpriză că nu va fi cumpărat, la Mendoza situaţia este diferită. El a jucat meci de meci în 2008 şi chiar a fost un fotbalist de bază, multe din golurile Stelei fiind marcate dintre fazele fixe exe­cutate de sud-american.

Totuşi, care sînt motivele pen­tru care în cazul lui Mendoza nu va fi activată clauza de cumpărare? În primul rînd, faptul că este un ju­că­tor care nu face deloc faza de­fen­si­vă şi, în plus, în afara fazelor fixe, ran­damentul său n-a fost unul ieşit din comun, totul culminînd cu pres­ta­ţia sub orice critică din derby-ul cu Dinamo. În plus, dacă s-ar decide păstrarea lui, atunci Steaua ar tre­bui să-i pună pe masă un salariu minim de 350.000 de dolari anual, su­mă considerată mult prea mare faţă de cît poate oferi Mendoza.

“A venit nepregătit!”

În discuţiile cu Gigi Becali, Adrian Ilie a încercat să-i găsească o scuză lui Mendoza. “El a venit după o lungă perioadă de inactivitate şi asta poate că s-a văzut, era normal să nu aibă o condiţie fizică deosebită”, i-ar fi zis managerul echipei patronului său.

Dayro e 80% al Stelei

Cel de-al patrulea fotbalist transferat de roş-albaştri în pauza de iarnă, Dayro Moreno, va rămîne în Ghencea. Steaua a cumpărat încă din ianuarie, pentru suma de două milioane de dolari, 80 la sută din drepturile federative ale columbianului de 22 de ani. Restul de 20 la sută reprezintă procentul pe care Steaua va trebui să-l achite dintr-un viitor transfer în străinătate clubului de la care l-a achiziţionat, Once Caldas.

4 jucători extracomunitari va avea Steaua în lot după plecările lui Habibou şi Mendoza, rămînînd un loc liber pentru un alt jucător din afara UE.

Pepe Moreno (26 de ani)

a jucat toate cele 14 etape, de fiecare dată ca titular
în 8 meciuri a fost integralist
a bifat 1209 minute, fiind cel mai folosit jucător de cîmp în retur
a marcat 3 goluri şi a dat o pasă de gol

Pepe va rămîne!

Singurul dintre cei 3 împrumutaţi care va continua şi în sezonul viitor este Pepe Moreno. Columbianul va semna pe încă 3 ani, Steaua urmînd să achite clubului de care încă aparţine, Independiente, suma de un milion de dolari. Împrumutul lui Pepe pentru 6 luni a costat doar 200.000 de dolari.

Cel mai bun pasator în 2008

1. Mendoza 4
2. Nicoliţă 3
3. Ov. Petre 2

Habib Habibou (21 de ani)

a jucat 8 meciuri, niciodată titular
a bifat doar 141 de minute
a marcat un gol
a încasat două cartonaşe galbene
a fost notat doar în 4 meciuri, avînd o medie de 6,75, cea mai mare din tot lotul

Pleacă Mendoza, vine Karamian!

Despărţirea de peruan nu o prinde descoperită pe Steaua. Gigi Becali l-a anunţat deja pe Adrian Ilie că şi-l doreşte neapărat în Ghencea pe Artiom Karamian. Mijlocaşul stînga de 28 de ani are o clauză de reziliere de 1,5 milioane de euro, care va fi achitată de patronul roş-albaştrilor imediat după finalul campionatului. Karamian ar urma să aibă un salariu de 300.000 de euro în Ghencea, atît cît cîştigă şi la Timişoara. În acest sezon, armeanul a jucat 30 de meciuri pentru Poli.

Cel mai bun din Liga I

Dintre toţi mijlocaşii stînga din campionatul României, Artiom Karamian e, de departe, cel mai bun. Argumentul? Media notelor gsp din acest sezon:

Jucătorul Media notelor gsp
1. Art. Karamian 6,63
2. Culio 6,39
3. Mendoza 6,29
4. Cesinha 6,16
5. C. Munteanu 5,63

8 goluri din cele 26 marcate de Steaua în 2008, adică 30 la sută, au venit după faze fixe executate de Mendoza.

Andres Mendoza (30 de ani)

a jucat toate cele 14 etape, de fiecare dată ca titular
în 8 meciuri a fost integralist
a bifat 1.118 minute
a marcat un gol şi a oferit 4 pase de gol
are o medie a notelor gsp de 6,29, fiind pe locul 3 după Zapata şi Rădoi, ambii cu 6,53

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (170)
 •  09 Mai 2008, 19:51

mendoza trebuie neaparat sa raman k dak nu ramane la steaua nu mai are cine sa bata fazele fixe

 •  08 Mai 2008, 01:42

VROIAM SA SPUN CA TREBUIE SA RAMANA SI SA AIBA CONCURENTA SERIOASA PE POSTURI... CEI VEHICULATI SUNT DEMNI DE LUAT IN SEAMA.. IN PLUS, S-A VAZUT SI IN ULTIMELE 2 SEZOANE LA STEAUA CA ACCIDENTATII DIN LOT NU AU FOST INLOCUITI CU OAMENI LA FEL DE VALOROSI SI CA PT UN SEZON LUNG, PE MAI MULT FRONTURI, CAMPIONAT/CUPA/CUPELE EUROPENE ESTE NEVOIE DE UN LOT NUMEROS SI VALOROS PT CA DOAR CU 11 TITULARI, NU FACI FATA... OAMENII CE II VOR INLOCUI PE ACCIDENTATI/SUSPENDATI SA FIE CEL PUTIN LA FEL DE BU

 •  08 Mai 2008, 01:31

eu cred ca nu ar trebui sa plece niciunul.. de ce,f simplu. MENDOZA a creat f multe in goluri si clar este un jucator cu experienta pt CL, viteza si tehnica, plus faze fixe.. nu vad de ce ar pleca HABIBOU, atat cat i s-a dat sansa sa joace, a confirmat, ca doar nu putea sa dea cate 3 goluri in sfertul de ora in care juca DAYRO,clar un talent PEPE,o baga in atze CRED DOAR CA LE TREBUIE CONCURENTA PE POSTURI SI VOR DA RANDAMENT MAI BUN. KARAMYAN,SZEKELY,STANCU SI SPER OGARARU ASTA

Vezi toate comentariile (170)
Comentează