FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Hagi dezvăluie decăderea fotbalului românesc din ultima perioadă: "Toată lumea de afară se întreabă ce se întâmplă! Înainte învățau de la noi"

Articol de - Publicat joi, 18 august 2016 14:43

Gică Hagi a vorbit despre duelul Stelei cu Manchester City și despre situația din fotbalul românesc și a tras o concluzie dură, considerând că lipsa de performanță arată decăderea fotbalului românesc din ultimele două decenii.

"După acest rezultat, toată suflarea din fotbalul românesc și-a dat seama la ce nivel am fost noi și cum am ajuns acum. Asta e concluzia. City este un club la care președinte și antrenori sunt doi foști colegi de-ai mei, cu care am fost de la egal la egal. Pe vremea noastră, lucrurile erau în regulă. Îi băteam, eram competitivi la cel mai înalt nivel, acum realitatea este alta.

Nu trebuie să ne fie rușine, trebuie să o acceptăm și să o analizăm, apoi să alegem pe ce drum mergem. Vom vedea dacă vom mai avea puterea să construim ceva. Toată lumea de afară se întreabă ce se întâmplă în fotbalul românesc. Zece ani am fost la nivelul lor, chiar învățau fotbal de la noi.

Întrebați-l pe Pep cu ce respect vorbeau de fotbalul românesc. Dacă vom reuși să revenim, vom avea nevoie de foarte mult timp. Asta se va întâmpla dacă vom realiza cu toții că sportul din România trebuie susținut. Dacă vrem să ne mai identificăm în lume cu ceva important, care să reprezinte România la cel mai înalt nivel și să ne facă mândri că suntem români, prima regulă este să finanțăm sportul, apoi ne trebuie ambiție ca să facem performanță. Să încercăm să fim cei mai buni!

Am mai spus-o, dar puțini sunt cei care ascultă. În multe discipline sportive, România a fost un exemplu, dar acum suferim. Acest proiect mare nu depinde de noi, ci de oamenii importanți din România, care au putere și pot să schimbe lucrurile. Eu, personal, mă simt mic și neimportant. Încerc să fac un lucru la Constanța, unde m-am născut, și atât. Mai mult nu pot!", a spus Hagi.

Merge la Manchester!

Managerul tehnic al FC Viitorul s-a întâlnit la București cu foștii săi colegi de la Barcelona, actualul antrenor de la City, Josep Guardiola, și președintele "cetățenilor", Txiki Beguiristain, și a acceptat invitația acestora de a asista la meciul retur.

"O să mă duc la returul cu Steaua, să le văd Academia lui City, pentru că am auzit că este cea mai frumoasă din lume, cu o infrastructură extraodinară. Vreau să vizitez, să mai vorbesc cu ei, ca să mă simt din nou la nivelul cel mai înalt, să-mi aduc aminte cum era.

Chiar dacă pierd două zile de pregătire cu echipa, mi-am planificat această vizită, pentru că este unul dintre cele mai bune cluburi din lume, cu o filosofie importantă. Dacă, într-o bună zi, o să consideră că au ce să viziteze sau că sunt interesanți, poate vor veni și ei la Academia noastră. Deocamdată, eu mă duc la ei să învăț lucruri bune!", a adăugat Hagi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (81)
haideusicfr
haideusicfr  •  18 August 2016, 23:58
Postat de haideusicfr pe 18 August 2016, 23:03

Si totusi ..Campioana Romaniei nu e Steaua ci Astra.Cupa Romaniei a castigat-o CFR (depunctat din greu de FRF!). Echipe mai mici ,dar cu performante mai mari. Chiar acum Astra se mentine mai bine cu West Ham decat Steaua cu City. Si West Ham joaca in Premier League nu-i asa ? Numai ca Astra are antrenor ,jucatorii joaca fotba,etc . Antrenorul lui Steaua se plimba cu Rolls Royce iar patronul cu Maybach..

Incredibil :Astra a egalat prin Alibec.Iordanescu nu l-a bagat pe Alibec intr-un meci pe motiv ca a fumat o tigara...Keseru ,Andone ,N Staciu n-au fumat tigari ,dar nici n-au jucat fotbal la europene.

haideusicfr
haideusicfr  •  18 August 2016, 23:03

Si totusi ..Campioana Romaniei nu e Steaua ci Astra.Cupa Romaniei a castigat-o CFR (depunctat din greu de FRF!). Echipe mai mici ,dar cu performante mai mari. Chiar acum Astra se mentine mai bine cu West Ham decat Steaua cu City. Si West Ham joaca in Premier League nu-i asa ? Numai ca Astra are antrenor ,jucatorii joaca fotba,etc . Antrenorul lui Steaua se plimba cu Rolls Royce iar patronul cu Maybach..

romanescu
romanescu  •  18 August 2016, 22:21

Decaderea Fotbalului Romanesc ai generat-o tu, cu "tribul tau " , cu multa vreme-nainte . Ati inceput-o la modialul din Italia '90, atunci cand v-ati infiltrat in "mafia comercianta de fotbaliatori"...In 2000 a trebuit sa distrugeti o "actiune valoroasa " creata de Boloni pentru ati face tie loc sa devii "mare selectioner". In '89 ai distrus "sistemul Steaua" prin egoismul tau si rezultatul s-a vazut ; 0-4. Acum il sprijini pe " cretinoidul de nanashu-to" in actiunile lui malefice. Mai sunt si altii care se pricep la fotbal, nu nu mai tu !!!

Vezi toate comentariile (81)
Comentează
Close