FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Malgașul Hakim Abdallah, surprins de ce i s-a întâmplat pe stradă în București: „Oamenii m-au oprit ca să-mi spună asta, dar nu m-am supărat”

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 09:59 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 17:18

Hakim Abdallah, 25 de ani, a povestit cum a interacționat cu oamenii când s-a plimbat pe străzile Bucureștiului și ce muzică îl pun colegii să asculte

Hakim Abdallah, 25 de ani, a fost unul dintre cei mai criticați fotbaliști ai lui Dinamo de la revenirea în primul eșalon. Atacantul malgaș a fost contestat pentru faptul că nu s-a lipit de gol. De-abia în al 12-lea meci pentru „câini” a reușit să spargă gheața, în întâlnirea cu CFR Cluj (1-1).

S-a salvat în ultimele două partide din 2023. A intrat pe parcurs și a înscris cu FC Botoșani (2-0), apoi a scos penalty-ul decisiv cu FC Voluntari (1-0), din care a punctat Goncalo Gregorio în minutul 90.

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Cine i-a băgat în cap muzica românească lui Adnan Golubovic: „Tana-nana. Manele și altele! Ia zi, frate, cine cântă?!”. Cum s-au împrietenit un sloven, un nord-macedonean și un croat la București, toți dinamoviști!
dinamo
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Cine i-a băgat în cap muzica românească lui Adnan Golubovic: „Tana-nana. Manele și altele! Ia zi, frate, cine cântă?!”. Cum s-au împrietenit un sloven, un nord-macedonean și un croat la București, toți dinamoviști!

Ovidiu Burcă a povestit la un moment dat că Abdallah a avut nevoie de mai mult timp pentru adaptare, întrucât a avut de parcurs câteva probleme personale. Acum, Hakim spune că este liniștit și motivat să arate că poate fi fotbalist.

Hakim Abdallah a descoperit România cu propriii ochi: „Știu ce imagine au unii în Occident, dar nu e așa”

Într-un interviu acordat GSP.ro, atacantul malgaș a povestit care sunt primele sale impresii despre viața din București, din România. Cu mențiunea că a ieșit puțin în oraș în Capitală, și din cauza programului încărcat, și din cauză că era expus în fața suporterilor. Mai ales că Dinamo, penultima în campionat, a adunat patru luni fără victorie, 13 etape consecutive fără succes în Liga 1.

„Stau mult acasă, pe cât posibil, ca să mă recuperez mai ușor. Nu ies prea mult. Când ies, o fac pentru a-mi lua mâncare pentru acasă, să gătesc. Nu am fost niciodată genul petrecăreț.

Oamenii din România sunt buni, am opinii pozitive despre ei, nu mă interesează ce cred alții despre cei de aici. Da, știu ce imagine au unii români în Franța, în Occident, dar nu e așa. Chiar am avut video-call-uri cu prietenii și mă întrebau: «Cum e viața acolo?», «Sunt buni. Nu e cum ai crede». Îmi place să respect oamenii, iar ei mi-au oferit respect.

Bine, mi-au mai spus cum să joc fotbal, una-alta, dar nu m-am supărat, trebuie să accept asta. Atât timp cât ai argumente... Sunt fotbalist, trebuie să accept și criticile. E parte din fotbal, o zi poți fi sus, în alta jos”, a declarat Hakim Abdallah.

22de meciuri a adunat Abdallah la Dinamo, marcând două goluri

Hakim Abdallah despre români: „Au ceva din sufletul african”

Hakim a încercat să se adapteze și la viața din echipă. Cu toate că este un tip mai retras. Totuși, a mărturisit că a apreciat cum colegii, românii, au încercat să-l integreze în peisaj.

„Mi-au dat un «vibe» bun. Amzăr și Patriche mi-au pus muzică românească. Nu pricep ce cântă acolo, dar îmi place ritmul. Uneori, dansez zece secunde, tempo-ul este similar cu muzica orientală, africană. Putem spune că românii au ceva din sufletul african”, a mărturisit africanul.

Traficul este... În Paris e aglomerat, dar și în România. Poate asta e ceva mai dificil. Dar România mi-a plăcut din prima zi în care am sosit. Am învățat și câteva cuvinte ale voastre, unele mai rele, altele bune
Hakim Abdallah, atacant Dinamo

250de mii de euro este cota lui Hakim Abdallah pe transfermarkt

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Grădina Toleranței” într-o lume nebună, nebună, nebună! O biserică, o moschee și o sinagogă în aceeași curte: cine a făcut nunta aici

VIDEO+FOTO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Neluțu Sabău încă are mișcările! Cum îmblânzește „Moțu'” mingea și la 55 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează