FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - PETROLUL 1-0

După ce au auzit dialogul dintre Kovacs și Mladinovici, Duckadam și Lăcătuș „s-au aprins” în platou: „Să-și ceară el scuze, nu eu!”

Helmut Duckadam (în stânga) și Marius Lăcătuș, la DigiSport
Helmut Duckadam (în stânga) și Marius Lăcătuș, la DigiSport

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 18:42 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 19:25

Helmut Duckadam (64 de ani) și Marius Lăcătuș (59), foștii mari jucători ai Stelei, s-au contrat pornind de la dialogul audio publicat astăzi de FRF, între Istvan Kovacs și Horia Mladinovici, care a avut loc după a doua solicitare de penalty pe care au făcut-o cei de la Petrolul în meciul cu CFR Cluj.

Luni seara, în meciul dintre CFR Cluj și Petrolul, 1-0, ploieștenii au cerut două lovituri de pedeapsă. A doua dintre faze s-a petrecut în minutul 48, când stoperul Arlind Ajeti i-a pus talpa pe gleznă lui Pedro Justiniano, fundașul dreapta al Petrolului.

„Centralul” Istvan Kovacs nu a fluierat penalty pentru Petrolul și nici nu a mers apoi să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului, lucru pe care ar fi trebuit să-l facă în cazul în care i-ar fi recomandat asta arbitrul VAR.

AUDIO. Înregistrarea discuției dintre Kovacs și camera VAR la a doua fază în care Petrolul a cerut penalty cu CFR Cluj

După ce au auzit dialogul Istvan Kovacs - Horia Mladinovici, Duckadam și Lăcătuș „s-au aprins” în platou

După meci, în spațiul public a început să circule un videoclip scurt în care Kovacs i se adresează în cască arbitrului VAR, Horia Mladinovici. Mulți au încercat să-i citească pe buze „centralului” și au interpretat că acesta ar fi zis: „Penalty pentru Petrolul? Poate dai tu, eu nu!”.

Comisia Centrală a Arbitrilor a publicat astăzi o înregistrare audio cu dialogul dintre Kovacs și Mladinovici. Kovacs nu e auzit spunând respectivele lucruri, motiv pentru care Helmut Duckadam a ținut să-i prezinte scuze în direct la DigiSport.

Multă lume ar trebui să-i prezinte scuze lui Istvan Kovacs. Eu sunt primul care o fac. Am văzut-o în altă perspectivă”, a afirmat Duckadam.

Colegul de platou Marius Lăcătuș a intervenit în acel moment, fiind în mod evident iritat de poziția lui Duckadam. Redăm în continuare dialogul dintre cei doi:

  • Marius Lăcătuș: „Până la urmă de ce să o facem? Că el nu a văzut un penalty, sau cum?” 
  • Helmut Duckadam: „Păi stai. I-am pus în cap ce ar fi zis...” 
  • Lăcătuș: „Mă, el a greșit?” 
  • Duckadam: „Lasă acum, nu schimba. Ai citit pe buze, nu?” 
  • Lăcătuș: „Dar ce, tu ești sigur că e toată discuția înregistrată acolo? E problema ta, părerea ta. Eu cred că nu e tot. Tu zici să ne cerem scuze că nu a văzut un penalty? Auzi! «Scuză-mă, domnule Kovacs, că nu ai dat 11 metri»”. 
  • Duckadam: „Nu am spus asta. Mă refeream la acuzațiile care i-au fost aduse pe nedrept. Că ar fi spus «Ce, pentru Petrolul?»” 
  • Lăcătuș: „El trebuie să-și ceară scuze primul, că el a greșit”.

Tot astăzi, Kyros Vassaras, președintele CCA, a explicat de ce nu a fost acordat penalty la acea fază. El a admis că intervenția lui Ajeti trebuia sancționată, dar a susținut că perechea de arbitri din camera VAR nu a găsit unghiul potrivit pentru a observa contactul, în ciuda faptului că reluările prezentate de televiziuni, pe transmisiunea live a meciului, au fost elocvente.

Citește și: 

Andrea Mandorlini a scăpat cu pedeapsa minimă, după ce a văzut „roșu” în CFR Cluj - Petrolul: „Aș fi pariat că mă elimină!”

Mihai Rotaru vrea să dea lovitura! Pe cine a căutat ca să preia Universitatea Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
cristishady
cristishady  •  21 Septembrie 2023, 13:13
Postat de catalincj pe 21 Septembrie 2023, 07:01

Cristi ***, ai vorbit cand nu ai avut nimic de spus. Daca taceai numai pareai prost. Asa...

Venind de la tine înseamnă fix zero, cam ca onoarea echipei de o susții tu, vreo mie de oameni și două cd-uri.

catalincj
catalincj  •  21 Septembrie 2023, 07:01
Postat de cristishady pe 20 Septembrie 2023, 23:01

Sau andrea nonpenaldini? BTW, nu-s FCSB-ist dar stai fara grija ca mari diferente de personalitate si inteligenta nu exista intre voi si ei, tot la fel de extraordinari sunteti. Ar trebui sa fiti prieteni, atatea asemanari aveti.

Cristi ***, ai vorbit cand nu ai avut nimic de spus. Daca taceai numai pareai prost. Asa...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo12
paolo12  •  21 Septembrie 2023, 04:27
Postat de adyy25 pe 20 Septembrie 2023, 21:58

Caracter Lacatus asta. Nu degeaba era scandarea aia de la dinamovisti cand era antrenor la Fc Brasov ',Lacatus fiu de ***'

Iar scandarea pentru dinamoviști era: "uite-acus, uite-acus, va da m*** Lăcătuș.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează